Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Τα προκλητικά προνόμια των συντεχνιών (κ.Νικολάου)
1246 αναγνώστες
Παρασκευή, 4 Απριλίου 2008
19:30
Τα προκλητικά προνόμια των συντεχνιών
Το κράτος επί χρόνια χρηματοδοτεί τις διεκδικήσεις ολιγάριθμων ομάδων εργαζομένων σε ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και κρατικές τράπεζες
Του Νικου Νικολαου

 

Τον χειμώνα του 1951 ο Γεώργιος Καρτάλης, η πιο έντιμη και προοδευτική φωνή στην Ελλάδα την επαύριο του εμφυλίου πολέμου, σαν υπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση του στρατηγού Πλαστήρα, προσπαθούσε να βάλει τάξη στα ερειπωμένα οικονομικά και να ανορθώσει την κατεστραμένη οικονομία. Ο Καρτάλης βρήκε τότε απέναντί του την οικονομική ολιγαρχία που είχε λεηλατήσει τις πιστώσεις του σχεδίου Μάρσαλ αλλά και τις συντεχνίες, με πρώτη εκείνη των υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος. Αλλά ο Καρτάλης ήταν αγωνιστής και ήξερε να απαντά στις προκλήσεις. Εστειλε, λοιπόν, τον νεαρό συνεργάτη του, Δημ. Χαλικιά (που μετά το ’81 έγινε διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος), και πήρε από την τράπεζα το μισθολόγιο των υπαλλήλων, που ήταν και τότε όπως και τώρα από τα υψηλότερα στη χώρα. Με τα στοιχεία - φωτιά στα χέρια, λοιπόν, ο Καρτάλης παίρνει στο τηλέφωνο τον Γιάννη Αλευρά που τότε ήταν πρόεδρος της ΟΤΟΕ και του λέει: «Αν αύριο η απεργία δεν ανασταλεί, θα δημοσιευθεί σε όλες τις εφημερίδες το μισθολόγιό σας». Ούτε λόγος, βέβαια, ότι την επομένη όλοι γύρισαν στις δουλειές τους!

Λεηλασία αγαθών
Η ιστορία είναι διδακτική επιστήμη και το παράδειγμα που παρετέθη οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση δεν μπορεί να θεάται αδιάφορη στην κατάληψη του κράτους και τη λεηλασία κοινωνικών αγαθών (όπως το ρεύμα, το δημόσιο χρήμα, η καθαριότητα κ.λπ.) από αδίστακτες συντεχνίες. Πρέπει να αντιδρά και με μέτρα που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, αλλά προπαντός με τα όπλα της ενημέρωσης που προσφέρει η δημοκρατία, προκειμένου να διαφωτίσει την κοινωνία και να την ενεργοποιήσει στην αντίστασή της στην αυθαιρεσία των συντεχνιών. Και η ενημέρωση αρχίζει πρώτα απ’ όλα από την αποκάλυψη των προνομίων. Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, το εμπόριο, τις υπηρεσίες κ.λπ. είναι πάνω από 4,5 εκατομμύρια άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους χαμηλόμισθοι, με αποδοχές που ξεκινάνε από τον κατώτατο μισθό των 756 ευρώ τον μήνα για να φτάσουν για κοπιαστική δουλειά 8 ωρών και πλέον τα 1.500-1.800 ευρώ. Αυτοί δεν απεργούν, ίσως γιατί δεν αποτολμούν, φοβούμενοι την απόλυση και την ανεργία και ίσως γιατί δεν έχουν αξιόπιστα συνδικάτα να τους εκπροσωπούν.
Ποιοι απεργούν ανά τακτά, μάλιστα, διαστήματα, τα τελευταία 50 χρόνια; Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, και μάλιστα όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι οι περισσότεροι, αλλά οι ολιγάριθμες ομάδες που εργάζονται στις ΔΕΚΟ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την καθαριότητα των δήμων κ.λπ., και στις κρατικές τράπεζες, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι τυχαίο ότι αυτές οι ολιγάριθμες ομάδες, που στην ουσία συμπεριφέρονται σαν οι ΔΕΚΟ να είναι ιδιοκτησία τους, και συνεπώς σαν να έχουν το δικαίωμα να τις κλείνουν όποτε έχουν νέες διεκδικήσεις, αποκαλούνται, όχι μόνο από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας 50ετίας, προνομιούχες; Οταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τις απεκάλεσε ρετιρέ, το 1983, δεν ήταν συμπτωματικό. Είχε κερδίσει στις εκλογές του 1981 το 48% του ελληνικού λαού και όμως αυτή η λαοπρόβλητη κυβέρνηση όταν προσπάθησε με την υποτίμηση της δραχμής και τον ετεροχρονισμό της ΑΤΑ να αποτρέψει την επερχόμενη κρίση της οικονομίας, βρήκε απέναντί της όχι τον λαό αλλά τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Τράπεζας Ελλάδος κ.λπ. που κατέβασαν τους διακόπτες για να νεκρώσουν την δημόσια ζωή. Ο Ανδρέας βέβαια είχε κουράγιο και δύναμη και προσωρινά τους τσάκισε αλλά το κόμμα του και ειδικά η τριανδρία Γεννηματά - Τσοχατζόπουλου - Λαλιώτη που αντλούσε την κομματική της εξουσία από τους συνδικαλιστές τους αποκατέστησε γρήγορα, τους ξανάδωσε δύναμη και ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα την ελληνική κοινωνία. Μόνο ο Ξενοφών Ζολώτας σαν πρωθυπουργός το ’91 βρήκε το θάρρος να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, οι οποίοι κατ’ έτος, Απόκριες, Πάσχα, Χριστούγεννα, κατέρχονται σε απεργία γεμίζοντας τις πόλεις σκουπίδια για να εκβιάσουν την εκάστοτε κυβέρνηση.
Ο μύθος των εισφορών
Οι συντεχνίες έχουν καλλιεργήσει τον μύθο ότι έχουν καλύτερες αποδοχές, υψηλότερες συντάξεις κ.λπ. γιατί έχουν ισχυρά ταμεία που τα προικοδοτούν με τις μεγάλες εισφορές τους. Δεν είναι αλήθεια όμως αυτό! Από τα στοιχεία του τακτικού προϋπολογισμού προκύπτει ότι η επιχορήγηση που δίνει το κράτος, δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος για τη συμπλήρωση της σύνταξης, στον ασφαλισμένο στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα είναι εφέτος 3.666 ευρώ, στον ασφαλισμένο στον ΟΓΑ 4.930 ευρώ και στον ασφαλισμένο στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ - ΤΣΑ) 627 ευρώ. Αντίθετα η κρατική επιχορήγηση στο Ασφαλιστικό Ταμείο του ΟΤΕ φθάνει τα 9.346 ευρώ ανά ασφαλισμένο το έτος και στο Ασφαλιστικό Ταμείο της ΔΕΗ τα 16.212 ευρώ.
Αυτά είναι τα κεκτημένα που δήθεν κατεκτήθησαν με αγώνες. Είναι στην ουσία πόροι του κοινωνικού συνόλου, χρήματα των φορολογουμένων που αντί να πάνε στους 1 εκατ. συνταξιούχους του ΙΚΑ που η μέση σύνταξή τους φθάνει τα 600 ευρώ(!), πάνε στους 29.300 συνταξιούχους που έχουν συντάξεις από 2.000 ευρώ και πάνω!!! Και περιττό να πούμε ότι με το νομοσχέδιο της κ. Φάνης Πετραλιά κανένα από τα Ταμεία των συντεχνιών δεν θίγεται αφού παρά την ένταξή τους στο ΙΚΑ διατηρούν την αυτοτέλειά τους και την αυτονομία της διαχείρισής τους.

Στη συζήτηση του Ασφαλιστικού στην ολομέλεια της Βουλής που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών θα καταθέσει πλήθος στοιχείων που θα αποκαλύψουν την προκλητικότητα των προνομίων των συντεχνιών.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
23 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

04/04 19:43  jgeorgiou
Καλησπέρα , εαν τα βαζεις με δημ.υπαλληλους ή των ΔΕΚΟ/ΤΡΑΠΕΖΩΝ είναι σαν να τα βάζεις με την μισή Ελλαδα! 5*
04/04 19:51  Swearengen
Πληγές ξύνεις. Πληγές γάγγραινας. 5*
04/04 19:51  favlos
Ξερεις...:)

Τα προνόμια αργα ή γρηγορα πληρώνονται.Τίποτα δεν είναι τζάμπα για πάντα.
04/04 19:53  Nastybishop
Φίλε Favlos ο καλύτερος τρόπος να ρίξεις ανύπαντρη 28αρα (ηλικία γάμου), είναι να συστηθείς ως δημόσιος υπάλληλος! Τρελαίνονται...αυτό από μόνο του λέει πολλά...χεχε
04/04 19:57  favlos
Για σου swear..:)

nasty και μετά βέβαια έξω απο την πόρτα... (αφου την ρίξεις)
04/04 19:57  Nastybishop
Το "αγαπάτε αλλήλους" έχει μετετραπεί σε "αγαπάτε υπ-αλλήλους". ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
04/04 20:00  favlos
Καλό nasty...! :)
04/04 20:03  CANYON
5*...
04/04 20:09  Nastybishop
Έχει καταντήσει αηδία με τους δημοσίους υπαλλήλους. Μιλάμε για κανονικούς κοντζαμπάσηδες. Έχουν τους καλύτερος μισθούς ενώ δουλεύουν τις λιγότερες ώρες, είναι μόνιμοι και δεν κινδυνεύουν να χάσουν την δουλεία τους, πέρνουν εύκολα στεγαστικό δάνειο, καλοπαντρεύονται (αν και αυτό είναι απόρροια των προηγούμενων).

Η επόμενη διεκδίκηση τους, μάλλον θα είναι να απαιτήσουν το δικαίωμα της πρώτης νύχτας...Με όπλο τους το γνήσιο αγωνιστικό φρόνημα, θα τα καταφέρουν!
04/04 20:13  favlos
Δικαίωμα πρώτης νυχτας σε όσους τους αμφισβητούν...:)
04/04 20:17  epidoxos
Tα αρθρα του Νικολαου τα διαβαζω χρονια τωρα..λεει αληθειες, μακαρι να τον εκαναν υπουργο οικονομικων που λεει ο λογος (αυτον η τον Μαρινου) μηπως και αλλαζε τιποτε..Τοσοι δημοσιογραφοι ανελαβαν πολιτικα αξιωματα ..αλλος ενας δε θα εκανε κακο!
04/04 20:19  favlos
Έπίδοξε συμφωνουμε σε κάτι? (μετα τα XT βεβαίως βεβαίως)...:)
04/04 20:22  mbox
Συνήθως αυτοί που βρίζουν περισσότερο τους δημόσιους υπαλλήλους είναι αυτοί που θα ήθελαν όσο τίποτε άλλο να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι βεβαίως με σκοπό να βελτίωναν έστω και στο ελάχιστο τη λειτουργία του δημοσίου, αλλά για να συμπεριφέρονταν ακόμη χειρότερα από τον χείριστο δημόσιο υπάλληλο. Αυτός είναι ο Έλληνας και η νοοτροπία του.

Όσο για το άρθρο εκτός τόπου και χρόνου στη κυριολεξία.
04/04 20:33  favlos
Φίλτατε mbox όσοι γράφουν κριτικά,έχουν πόθο τη θέση σας...σκεφτείτε τι είπατε και τα ξαναλέμε...πόθος-θέση-χειρίστη συμπεριφορά τα είπατε όλα...

ποτέ δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου...
04/04 20:34  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"Δικαίωμα πρώτης νύχτας"
ο ορθός λατινονομικός όρος είναι βεβαίως διαφορετικός από τον παρακάτω, τον οποίο χρησιμοποιώ ως πλέον παραστατικό :
"privilegium protogamis".
Προφανώς το άρθρο "εντός τόπου και χρόνου" !...
04/04 20:40  favlos
30φυλλε αυτη η πινελιά είναι που σας κάνει όμορφο...

"privilegium protogamis".

να του κάτσεις ρε παιδί μου αλλά για κάτι ανώτερο...

Υ.Γ ακους και ροκιές...διχασμένο σε βλέπω...
04/04 20:41  Nastybishop
Μbox. Mόνος σου το είπες. Και ποιός δεν θα ήθελε να είναι προνομιούχος; Όλοι. Ακριβώς για αυτό θέλουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, διότι αυτή η κάστα έχει τεράστια πρόνομια!
04/04 20:45  favlos
Σε χειρουργείο έπεσε ο άνθρωπος...αλλά ότι γράφουμε μένει...
04/04 20:48  Nastybishop
Δες όποτε γίνεται διαγωνισμός για θέσεις στο δημόσιο, γίνεται χαμός. Χιλιάδες υποψηφίοι για μερικές δεκάδες θέσεις. Δεν σε προβληματίζει αυτό; Για σκέψου ΓΙΑΤΙ υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά εργασίας σε αυτούς τους κλάδους;
ΜΗΠΩΣ...λέω μήπως...συμβαίνει αυτό, επειδή οι θέσεις αυτές εργασίας, συνοδεύονται από μεγάλα προνόμια;
04/04 20:50  greg
σωστο το αρθρο, 5* ,ιδικα στον ΟΤΕ να δεις προνομια και βισματουχους, και μπαινεις μεσα σε ενα τοπικο καταστημα ΟΤΕ και η αισθυση που σου δηνει ειναι ¨¨τα ζωα μου αργᨨ,¨¨μη μας ζωριζεται γιατι δεν εχουμε ορεξ稨.
04/04 20:54  Nastybishop
Πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεις έλληνες, που να μην αγαναχτίσει με το δημοσιουπαλληλλικη και τα παρελκόμενα του. Αυτή η κατάσταση οπισθοδρομεί την Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να μην το βλεπει κάποιος αυτό.
04/04 21:01  vampire
Αφού τα ρετιρέ υπάρχουν τόσα χρόνια τι έκαναν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις για να τα καταργήσουν; Και μη που πείτε ότι φταίνε μόνο οι συνδικαλιστές γι’ αυτό.
Τα ρετιρέ γιγαντώθηκαν για καθαρά κομματικούς και ρουσφετολογικούς λόγους.
Όσο για την σημερινή κυβέρνηση το μόνο που ξέρει καλά εν έτη 2008 είναι να διορίζει του Διευθυντές των Δημόσιων Υπηρεσιών και ΔΕΚΟ με καθαρά κομματικά κριτήρια!
Σιγά μη τα βάλει με τα ρετιρέ και χάσει τα ψηφουλάκια.
04/04 21:08  mbox
Nastybishop
Πραγματικά έτσι είναι, ο δημόσιος τομέας είναι ιδιαίτερα προβληματικός, αντιπαραγωγικός, αηδιαστικός και όποιος άλλο χαρακτηρισμό σας ικανοποιεί.

Όμως αντικατοπτρίζει τέλεια την Ελληνική νοοτροπία. Από τη μία ο Έλληνας προσπαθεί με οποιοδήποτε μέσο – κυρίως πολιτικό - να βολέψει τα παιδιά του (τα οποία συνήθως δεν έχουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα) και από την άλλη σε κάθε ευκαιρία διαμαρτύρεται για την κατάσταση για την οποία είναι και ο ίδιος υπεύθυνος, για την κακή εξυπηρέτηση και όλα τα υπόλοιπα
04/04 21:18  Nastybishop
Όπως το έθεσες τώρα, συμφωνώ.
04/04 21:32  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Τριχασμένος - τετραχασμένος κλπ. ναι !
Αλλά όχι ότι "ακούω και ροκιές" !...
Άρθρο 2. Metallica
Άρθρο 4. Clash
...
04/04 21:40  epidoxos
mbox
Kαταλαβαινω οτι εφοσον εργαζεστε στην Τραπεζα της Ελλαδας απο οτι διαβασα το μεσημερι προσπαθειτε να διατηρησετε τα κεκτημενα σας..Αυτο ομως δε σας δινει το δικαιωμα να θελετε να παραποιησετε και την αληθεια..Υπαρχουν σκανδαλωδη προνομια προς τους δημοσιους υπαλληλους και μαλιστα οχι παντα προς τους πιο ικανους η τους πιο μορφωμενους!
04/04 21:51  elenitsa 1
Φαυλε,τετοια θεματα πρεπει να τα αναρτας και στο φορουμ.Δινεις την ευκαιρια σε περισσοτερους να τα δουν και να τα σχολιασουν.Ειδικα τις 3 τελευταιες παραγραφους.Τζιζ κανουν!
04/04 21:53  favlos
Ελενη ούτε εγω τάξερα...υποψίες είχα...στο φόρουμ θάχουμε και διαγραφές...χαχα
04/04 22:06  mbox
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ούτε τους υπερασπίζομαι, ταλαιπωρούμε και εγώ πολύ από το Δημόσιο όπως και εσείς.

Η ΤτΕ για την οποία εργάζομαι τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ είναι δημόσιο. Είναι η Κεντρική Τράπεζα μέλος του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών. Δεν επιβαρύνει αλλά συνεισφέρει σημαντικά στον προϋπολογισμό.

Μπήκα με διαγωνισμό, όπως μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε σε κάποιον από τους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται κατά καιρούς. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται και το προσωπικό.
Κεκτημένα δεν έχουμε, ότι προβλέπεται για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, και μέτριους εώς άδικους μισθούς σε σχέση με τα προσόντα μας και την ποιότητα της εργασίας μας. (Μιλάω για το επιστημονικό προσωπικό)

Σου προτείνω να διαβάσεις το: www.capital.gr/news.asp?Details=479909
04/04 22:30  epidoxos
mbox
Oυδεμια προθεση να λογομαχησω μαζι σου αλλα το αν η Τραπεζα της Ελλαδας ειναι η δεν ειναι δημοσιο και αν μπηκες με διαγωνισμο λιγα μου λεει..
Μετα απο 11 χρονια σκληροτατων σπουδων (ναι 11) και ενω δε δουλευω στο δημοσιο το ταμειο μου παροτι υγειεστατο μετα τις συγχωνευσεις που προβλεπονται για να πληρωσει τα σπασμενα των αλλων θα μου δωσει 400-500 ευρω συνταξη οταν γερασω μετα απο αρκετες δεκαετιες αν τα καταφερω. Παρα τις κινητοποιησεις παρ'ολα αυτα των επιστημονων του κλαδου μου και τα δικαια αιτηματα μας δε καναμε μια ολοκληρη χωρα ανω κατω διασυροντας την διεθνως, κλεινοντας χρηματιστηρια και στραγγιζοντας την αγορα απο μετρητα..ενταξει υπαρχουν τα δικαια αιτηματα σας αλλα υπαρχει και η ευαισθησια απεναντι στο κοινωνικο συνολο που μαλλον αγνοειτε..το ιδιο και οι της ΔΕΗ που κανουν οτι θελουν νομιζοντας οτι οι διακοπτες ειναι δικοι τους για να τους κατεβαζουν οτι ωρα γουσταρουν.
Οσο για το αν ειστε παραγωγικοι καντε καμια βολτα να δειτε τι αποθεματικα εχουν τα ταμεια ΤΣΜΕΔΕ ΤΣΑΥ και μετα πειτε μου τι θα γινονταν αν κλειναμε μηχανικοι και γιατροι τα ρολα για δυο-τρεις εβδομαδες..Με λιγα λογια αλλο τα δικαι αιτηματα, αλλο οι αγωνες και οι απεργια και αλλο η ευαισθησια απεναντι στους συμπολιτες σου..
04/04 22:43  favlos
Και μην ξεχνάμε 3500 υπάλληλοι (τωρα 2700)...για μιά τετοια Τράπεζα?

Και βέβαια όλοι με διαγωνισμούς?Απο την Ελλάδα γράφουμε δεν είμαστε στο εξωτερικό...

Αν γράψω ότι ξέρω και ακουω πρέπει να προσλάβω όλο τον Δικηγορικό Σύλλογο για να γλυτώσω απο τα νύχια των 'αδικημένων'

Νεα πολιτική Κυριοι...τέρμα τα δίφραγκα..δεν μπορουμε να ζουμε σε βάρος άλλων.Αν θέλετε έτσι,στην παρανομία και στη νυχτα με όλες τις συνέπειες.Εδω πρέπει να έχει κανόνες...
04/04 22:47  epidoxos
Εγω φιλε δεν αμφισβητω οτι ο mbox μπορει να μπηκε οντως με διαγωνισμο..αλλα μη τρελαθουμε τωρα η πλειοψηφια μπηκε δια του παραθυρου..δηλαδη τι να κανουμε τωρα να την αφησουμε να υπαρχει και να επαυξανει τα προνομια της εις βαρος των υπολοιπων..Και αυτο ισχυει για ολους..σε ολα τα ταμεια και ολους τους επαγγελματικους κλαδους υπαρχουν "ρετιρε" και αλοιμονο συνηθως αυτοι που τα κατεχουν ουτε οι πιο αξιολογοι ειναι, ουτε οι πιο εξειδικευμενοι ουτε οι πιο ικανοι...
04/04 22:51  mbox
@epidoxos
Δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που λες, να προσθέσω μόνο ότι ουδεμία όρεξη είχαμε να κάνουμε απεργία την οποία πληρώνουμε και εμείς πολύ ακριβά. Ούτε βεβαίως να προκαλέσουμε οποιαδήποτε αναστάτωση στο σύνολο αφού μέρος του είμαστε και εμείς.

Φαντάζομαι συμφωνείς πως με διαφορετικούς κυβερνητικούς χειρισμούς για την ΤτΕ π.χ συνεννόηση με την ΕΚΤ (ευρωπαϊκή νομοθεσία) και την διοίκηση της ΤτΕ (καταστατικό) δεν θα υπήρχε κανένα κανένα πρόβλημα για το ασφαλιστικό, ούτε βεβαίως απεργίες.

Δεν ξέρω αν πραγματικά διαφωνούμε και με τα άλλα παιδιά στο blog, αλλά πραγματικά χαίρομαι τη συζήτηση. Οι απόψεις ωριμάζουν.
04/04 22:51  favlos
Ετσι ακριβώς.Δε λέω ο άνθρωπος είπε μπήκα με διαγωνισμό και φυσικά τον πιστεύω.Κι αν δεν είναι παιδί παλιού υπάλληλου ακόμα καλύτερα...
04/04 23:07  epidoxos
Λοιπον για να μη χαλαμε τις καρδιες μας ελπιζω ο καθε επαγγελματικος κλαδος να επιτυχει τους στοχους τους σεβομενος ομως παντα το υπολοιπο κοινωνικο συνολο και τη χωρα οχι στα λογια αλλα στη πραξη..

Το αρθρο ομως το Νικολαου που ο favlos ανηρτησε το βρισκω εξαιρετικο διοτι αποτυπωνει την απολυτη πραγματικοτητα κατ'με..
Δε μπορεσα λοιπον να καταλαβω πως εσυ το βρηκες "εκτος τοπου και χρονου στην κυριολεξια" ..
Μαλλον διαφωνουμε στα βασικα :)
Φιλικα παντα
05/04 01:16  mbox
@epidoxos

Ίσως ήμουν υπερβολικός, αναφερόμουν όμως στα σχόλια για την ΤτΕ του 50 που ουδεμία σχέση έχουν με την τωρινή ΤτΕ του Ευρωσυστήματος. Τα πράγματα αλλάζουν και ελπίζουμε προς το καλύτερο.

Πάντα φιλικά

και βεβαίως δεν είμαι παιδί παλιού υπαλλήλου ;)

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις