Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΟΤΕ-ΕΝΚΛΩ κλπ
1351 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008
19:30

 

 

 

ΕΝΚΛΩ:

Κανείς δεν ήξερε γιατί κάνει πράξεις στο 0,07.Ουτε η Κεφαλαιαγορά ουτε οι ΑΧΕ κλπ.Κανείς...όχι με την λογική αλλα με κάποιο κανονισμο εννοώ.Και ο φίλος vasilisstocks  και ο Kenshirohawk  είχαν μιά λογική εξήγηση άλλά μέχρι εκεί.

Τα πραγματικά δεδομένα ήταν αυτά:

Στα 8 λεπτά υποχώρησε η μετοχή της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας καταγράφοντας πτώση 20%.
Η υποχώρηση της τιμής σε αυτά τα επίπεδα, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πρακτική, δημιουργεί "εμπόδιο" τόσο ανόδου όσο και καθόδου της τιμής της καθώς οποιαδήποτε αλλαγή σηματοδοτεί μεταβολή ανώτερη του 12% (limit up ή limit down).
To θέμα μπορεί να επιλυθεί μέσω reverse split (μείωση αριθμού μετοχών), πλην όμως κάτι τέτοιο απαιτεί σύγκληση και ψήφιση από τη Γ.Σ. των μετόχων.
KAI
2.Γ ια τις μετοχές που διαπραγματεύονται στο Μοντέλο Δημοπρασιών, το όριο ημερήσιας διακύμανσής τους είναι το + 12% ή -12%.

Αυτά βρήκα.

OTE:

Όσον αφορά στο μέρισμα, φαίνεται πως η διοίκηση του ΟΤΕ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην γενναία αύξησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προτεινόμενο ποσό κυμαίνεται στα επίπεδα των 0,65-0,7 ευρώ ανά μετοχή. Την αισιοδοξία της για την μερισματική πολιτική του ΟΤΕ διατύπωσε και η Deutsche Telecom στο conference call: μιλώντας στους αναλυτές υποστήριξε ότι το μέρισμα που θα εισπράττει από τον ΟΤΕ, θα επαρκεί για την καταβολή των τόκων στο δάνειο που θα εκταμιεύσει προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αγορά των μετοχών.

&

Πάντως σε επίπεδο καθαρών κερδών δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις όχι ιδιαίτερα ευχάριστες

Αυτά απο τα δύο μέτωπα.Στα υπόλοιπα ο ΛΙΒΑΝΗΣ απο το +9 στο -9 και κάτι,η ΒΕΤΑΝ κάνει αυτό που κάνει πάντα...φτάνοντας στα 0,74€ με 7% και κάτι πτώση και η ΣΙΔΕΝΟΡ με 800.000 κομμάτια έκλεισε στα 8 ευρώ με 14% και κάτι πτώση.Στα θετικά ο ΔΟΛ που έφτασε τα 3,74€ περνώντας τα 3,70 € του 7 του 2007 που είναι και η δεύτερη κορυφή πρίν το έβερεστ των 4,62€,κλείνοντας τελικά στα 3,54€.Ακολουθησαν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ & ΠΗΓΑΣΟΣ.Απο τις υπόλοιπες καλή κίνηση η ΕΛΛ 92,25€ ,ο ΝΗΡ 2,20€ και πρωταθλητής κερδών η ΑΕΓΕΚ 0,24€ με 14% και κάτι άνοδο. 

 ΥΓ Δέστε κι αυτό....

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

19/03 19:35  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δε μου λέτε, σας φαινεται λογικοφανής η εξηγησις ότι μέρος των πιέσεων εισ τον ΟΤΕ, πέραν των φημών περί των αποτελεσμάτων, δυνατόν να οφειλεται εις το κλεισιμο ανοικτών θέσεων "αέρος". Νομιζω ότι είσθε εκ των ολίγων που μπορεί να γνωρίζει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και τα δέοντα.
19/03 19:49  favlos
Θράσσ-αν και θαυμαστής των γυναικών- πρέπει να σε ενημερώσω ότι πιά οι θέσεις των ΑΧΕ και λοιπων δυνάμεων κρατούνται απο γυναίκες οι οποίες δεν γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.Είναι πρόθυμες κλπ αλλά ρωτάνε ακόμα και για απλά πράγματα τους αντικριστές (νέα συνήθως παιδιά.Είναι τοσο πολύπλοκες οι αγορές που οι απλές γνώσεις δεν αρκούν.Αυτό που έλεγε ο Λιαντίνης/spartis για γενική γνώση είναι η παρακαταθήκη του,όχι μόνο για το Χρηματιστήρια αλλά για όποια δουλειά κανουμε.Όλες λοιπόν αγνοούσαν σε μιά τέτοια μέρα που δεν είχαμε ενημέρωση απλά πράγματα που όταν είσαι στην αγορά τα βρίσκεις εύκολα.Ο αέρας λοιπόν έφτανε τα μισά σημερινά χαρτιά και η πτώση σε φήμη ότι το μάνατζμεντ δεν το δίνει ο Αλογό (λέμε τώρα).έτσι σφαγιάστηκαν΄άλλη μια φορά ακόμα και οι έχοντες εσωτερική πληρόφόρηση.Την πληροφορία την έλαβα απο γερο καραβάνα που εμπιστευομαι αλλά δεν παντρεύομαι :)
19/03 19:55  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χε, χε, καλώς το είχον υποψιασθεί λοιπόν... ; )

Σας ευχαριστω πολύ!
19/03 20:56  favlos
ο φίλος verdadeiro δίνει εξήγηση γαι το 0,07 της ΕΝΚΛΩ...

www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=221824&pg=12
19/03 21:16  geokalp
ωραία η πληροφόρηση που παρέχετε!
19/03 21:57  favlos
απο την φίλη ΕΝΑΠ:

Δεν είναι απ' ευθείας 20%, όπως ήταν ΠΡΌΣΦΑΤΑ πριν την Β' αναθεώρηση του κανονισμού για την επιτήρηση .
Ούτε ΜΟΝΟ 10% όπως ήταν ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ κατά την διάρκεια της Α΄αναθεώρησης του κανονισμού.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ειναι σπαστά 10% + 10% από την Β' αναθεώρηση και μετά, όπως ισχύει για τις κατηγορίες μικρομεσαίας, ειδ. χαρακτηριστικών και επιτήρησης.
Αυτό σημαίνει πως μετά τα πρώτα 15 λεπτά και εφ' όσον υπάρχουν μόνο αγοραστές ή πωλητές στην μετοχή, τότε ελευθερώνεται και το υπόλοιπο 10% κια η μετοχή μπορεί να διαμορφώσει ανάλογη εμπίπτουσα τιμή σε αυτό πλέον το ποσοστό του 20%.
Κανονικά δηλαδή. Όπως τα ξέρουμε...
Απλά στις περιπτώσεις τιμής κάτω των 0,10 ευρώ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 10%.
θΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 10%, ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ "ΩΡΙΜΟ" ΝΑ ΕΛΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΛΥΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ;
21/03 23:11  favlos
21/3/2008
10:17


Πράξεις στα 0,07 ευρώ έγιναν στη μετοχή της Ενωμένης Κλωστουφαντουργίας (πρώην Κλωστήρια Ναούσης), καθώς η διαμόρφωση της μετοχής στα 0,08 ευρώ δεν απαγορεύει πλέον τη μεταβολή της (θετική ή αρνητική) σε ποσοστό άνω του 12%, ώστε να χρειαστεί reverse split για να διορθωθεί η στρέβλωση και να μπορέσει να διαπραγματευθεί εκ νέου η μετοχή.

Ο νόμος άλλαξε στο τέλος του 2007 και πλέον μια μετοχή «μπλοκάρει» όταν διαμορφωθεί στα 0,04 ευρώ. Δηλαδή, δεν μπορεί να πάει ούτε στα 0,05 ευρώ ή στα 0,03 ευρώ σημειώνοντας δηλαδή άνοδο ή πτώση αντίστοιχα κατά 25%.

Τότε η διοίκηση της εταιρείας που θα βρεθεί στη συγκεκριμένη θέση θα πρέπει να προχωρήσει σε reverse split, ώστε να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των μετοχών και ο τίτλος να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση από τα 0,08 ευρώ.
απο capital

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις