Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Τεχνική Ανάλυση
1195 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008
23:31
Η Τεχνική Ανάλυση μπορούσε παλιότερα να δει τη συμπεριφορά των επενδυτών με τον απλό τρόπο της μαζικής μνήμης (κυρίως).
Σε μια αντίσταση τιμών αρκετά μεγάλος όγκος επενδυτών θυμόταν ότι δεν είχε ξαναδεί αυτές τις τιμές και σταμάταγε να αγοράζει.
Αντίθετα θυμόταν ότι κάποια τιμή ήταν καλή για την μετοχή ή τον δείκτη και ενδιαφερόταν να αγοράσει.

Ολ'αυτά η Τ.Α. τα έδινε στο πιάτο.Οι λίγοι μύστες έβγαζαν λεφτά εύκολα.Μετά η διάδοση του διαδικτύου και η ευκολία πρόσβασης στις αγορές μείωσε την δύναμη τής Τ.Α. κάνοντάς την κτήμα τών πολλών.

Είναι γνωστό ότι παλιότερα ένα σαφάρι από κάποιον ευγενή ήταν μια όμορφη περιπέτεια ενώ τώρα ένα οργανωμένο σαφάρι μικρομεσαίων μια χυδαία συνάθροιση ανθρώπων χωρίς οικολογική συνείδηση που πάνε να καταστρέψουν την ησυχία των ζώων και των Ζουλού.

Έτσι και με την ΤΑ.Τελειώνοντας ο ελιτίστικος χαρακτήρας της έπαψε πια να είναι εργαλείο παραγωγής εύκολου κέρδους για τους λίγους και έγινε πεδίο μάχης μικρών.

Εκεί τα πράγματα αγρίεψαν.Το πράγμα γύρισε μπούμερανγκ.Μόχλευση.Αφου οι μικροί ήξεραν να διαβάζουν,τι πιο απλό από τα ψευδή στοιχεία.Άλλωστε η μάζα δεν αγοράζει όπως παλιά.Τα μεγάλα πορτοφόλια δεν θέλουν να κοροϊδέψουν τους μικρούς αλλά τους αμέσως μικρότερους από αυτά.

Τι κάνουμε με την ΤΑ.Την πετάμε;Όχι.¨Εχει δυο καλά.

Πρώτα μας δίνει μια γενική εικόνα της μετοχής,βοηθώντας την γρήγορη κατανόηση υψηλών και χαμηλών χωρίς κούραση.
Δεύτερον  ΜΠΟΡΕΙ να εφαρμοστεί σε μικρότερα χαρτιά με ικανοποιητική κίνηση που δεν εμπλέκονται μεγάλα πορτοφόλια,δεν έχουν συμφέρον παρέμβασης και έχουμε τον πλήρη όγκο.

Ναι...τώρα ισχύει το αντίθετο.Παλιά λέγαμε μόνο σε μεγάλα η Τ.Α.Τωρα μπορούμε στα μικρά με κάποιο όγκο.Εκει δηλαδή που υπάρχει πραγματική συλλογική επενδυτική μνήμη.Εξαιρούνται χαρτιά με λίγες χιλιάδες κομμάτια.

Αυτά μοιραία μαραζώνουν από έλλειψη ενδιαφέροντος.
Αξιολογήστε το άρθρο 
13 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

16/03 23:38  CANYON
πολλα 5*.-
16/03 23:59  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
"Είναι γνωστό ότι παλιότερα ένα σαφάρι από κάποιον ευγενή ήταν μια όμορφη περιπέτεια ενώ τώρα ένα οργανωμένο σαφάρι μικρομεσαίων μια χυδαία συνάθροιση ανθρώπων χωρίς οικολογική συνείδηση που πάνε να καταστρέψουν την ησυχία των ζώων και των Ζουλού."

Αριστουργηματικόν!

Τελικώς αυτή η συμφωνία περί ΟΤΕ ισχύει, τι ακούτε?
17/03 00:13  favlos
Πρέπει να ισχύει.Την Τιμή περιμένουμε.Όλα για τις υπεραξίες.Βέβαια πρίν δουμε..ε?

canyon πολλά ευχαριστω :)
17/03 15:43  favlos
''Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ΟΤC συναλλαγές, ο γενικός διευθυντής της ΕΧΑΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού τονίζει όμως ταυτόχρονα πως το πραγματικό asset για κάθε χρηματιστηριακή αγορά είναι το βιβλίο των εντολών της και όχι τα πακέτα.''
Δηλαδή όσα πακέτα γίνουν πάνε στο γάμο του καραγκιόζη,δεν επηρεάζουν την αγορά.
18/03 18:44  Bezyr
Διαφωνω καθετα.Οι καλοι τεχνικοι αναλυτες δεν την τρωνε.Αλλωστε παρεξηγησες κατι.Ητεχνικη αναλυσηΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑ.Αυτος που την χρησιμοποιει αναλογα.Κανενας δεν μπορει να μανιπουλαρει την αγορα.Η αγορα τον τιμωρει.Απλως καποιοι νεοκοποι τεχνικοι αναλυτες εμβρυϊκου σταδιου, νομιζουν οτι επιασαν τον παπα απο τα...
Εχω πολλα τεχνικα παραδειγματα να σου αποδειξω ο,τι λεω.Καλοπιστα.
18/03 19:39  favlos
Μπορεί νάχεις δίκιο.Αλλά τι εννοείς δεν δίνει χρήμα?

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις