Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Χ.Α.
1282 αναγνώστες
Σάββατο, 15 Μαρτίου 2008
13:04

Παπαγάλοι και μή επιμένουν για την ΑΣΠΤ ότι υπαρχει αγοραστής (Σαουίρις wind+tellas ή HSBC).Αν υπολογίσω ότι κανείς δεν αδειάζει χαρτιά αυτη την περίοδο μαζί με την σχετικά χαμηλή τιμή της τράπεζας κάποια αλήθεια υπάρχει στό σενάριο.Άλλωστε ομοβροντία δημοσιευμάτων (προπαρασκευή πυροβολικού) υπάρχει όταν χρήμα έχει ζεστάνει τσέπες αδέσμευτων γραφίδων.

Τα ίδια για την ΓΤΕ αλλά εκεί πιό ήσυχα τα πράγματα.Εδω εφοπλιστές φτιάχνουν το στόρι μάλλον για υπεραξίες παρά για αγορά.Καλό κι αυτό.

Για τη ΑΤΤ ο Πρόεδρος και διευθύνων σε συνέντευξη είπε ''Πωλείται''.

Και στίς τρείς περιπτώσεις οι αποτιμήσεις βοηθάνε κερδοσκοπικά παιγχνίδια αλλά και μεταβιβάσεις.

Τώρα μην ξεχνάμε τα μερίσματα.Υψηλή μερισματική απόδοση σε αρκετές μετοχές μεγάλες και μικρές.Ωραία τα λέει η ΙΣΟΤΙΜΙΑ .

Στα υπόλοιπα ΕΒΕΡ και ΔΟΛ έδωσαν ευκαιρία ρευστότητας σε χαρτοφυλάκια που τώρα θέλουν προσοχη στην τοποθέτηση.Όχι μουαγιέν σε πεθαμένα κομμάτια.Καλύτερα κάτι πιο φρέσκο και πάντα με την σκέψη να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι η νέα μας αγάπη θα μείνει στό ταμπλό.Για τον Λιβάνη τα έχουμε πεί στό φόρουμ.Είναι περίπτωση που μπορείς να γράφεις ώρες.Ακόμα και τα στοκς όπτιονς εμπλέκονται σε αυτη την ιστορία που την έχουν αναλύσει διάφοροι.Και η ΓΕΒΚΑ είχε κάθετη πτώση αλλά εδω έχουμε χειρότερα πράγματα που το μόνο που μας φωνάζουν είναι μακριά.Βέβαια σε μεγαλύτερη κλίμακα αυτά έγιναν και σε ΕΥΡΩΒ και αλλού.Εκεί όμως είναι για ελέφαντες,εδω στην παραλία που είναι για μαριδαίους το συζητάμε.Μακριά καλύτερα.

Στον ΟΤΕ φαίνεται ότι η ΜΙΓ θα κονομήσει ζεστό χρήμα και θα πάρει για πρώτη φορά τον ρόλο που θέλει ο στάρ της Βγενό.Αυτόν του Μεγάλου Μάγιστρου.

Να αναφέρω και τον Μάκη που κι αυτός τα κονόμησε που έχει και η elenitas1 θέμα στο φόρουμ.Μπράβο του που τα κατάφερε.Ηθική και λοιπά όταν υπάρχει πακέτο δεν υπάρχει΄.Καθηγητές σφάζονται για λίγα ευρώ σε ποδιές λαδέμπορων,ο Μάκης και ο Θέμις θα έκαναν τον αδιάφορο?Την Δευτέρα δίνεις τα χέρια ενω μαγνητοφωνείσαι και φωτογραφίζεσαι απο τους πάντες κρυφά στο τραπέζι και την επομένη κανείς δεν παραδέχεται τα χθεσινά.Αυτά είναι κανόνας.Για εξαιρέσεις άλλη φορά (πρός το χειρότερο...εννοώ).

......

Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

15/03 13:20  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
"όταν χρήμα έχει ζεστάνει τσέπες αδέσμευτων γραφίδων"

Χώσε ψηλά κι αγνάντευε (Ερμης για άλλο, αλλά ταιρίαζει κι εδώ...); )

Γεια σας φαύλε με τα ωράια σας, κι εγω εν ζήτημα ηθικης πραγματευομαι σημερον. Καλημε΄ρα και τα δέοντα.
15/03 13:44  favlos
Καλημέρα.Καλή επιτυχία.Το πάν είναι να είσαι δίκαιος.
15/03 14:09  favlos
Να μην ξεχάσω.μετά το κράξιμο για την ΕΝ.Α. η νέα εισαγωγή της ΕΞΑΛΚΟ θα πρέπει να έχει αποτίμηση χαμηλότερη απο εκείνη του κλαδικού δείκτη που ανήκει.Να το δουμε στην πράξη και να πουμε μπράβο.
15/03 17:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Έγραψα είκοσι αράδες σχόλιο, μου ζητήθηκε επιβεβαίωση εγγραφής και χάθηκε! Όταν ηρεμήσω, θα γράψω ίσως περίληψη...
15/03 20:50  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Όπως δεσμεύτηκα μικρή περίληψη (από το "καρούλι" - dial up της κας Νάσιας στο σπίτι):
1. Τα προβλήματα της ΕΝ.Α, όπως ο οικοδεσπότης πρώτος έγραψε, είναι η ΜΗ Δημόσια εγγραφή (σε μία μάλιστα δεν εκδόθησαν καν νέες μετοχές !) και η συνεπακόλουθη ελαχίστη διασπορά και εμπορευσιμότητα και ΟΧΙ τόσον η τιμή "εγγραφής".
2. Οι "αυστηρές" ρυθμίσεις αποτίμησης και γενικότερον η "υπερρύθμιση" αντί της "διαφάνειας" δεν με ενθουσιάζουν.
3. Θα είναι πάντως η ΕΞΑΛΚΟ ενδιαφέρουσα επανάληψη της "άσκησης" : Εις το μάθημα "Ανάλυση Ισολογισμών" του ΜΒΑ (2005) επέλεξα ως εργασία (*) τον υποκλάδο διέλασης αλουμινίου (με έμφαση μεν εις τις εισηγμένες ΑΛΚΟ ΑΛΜΥ ΕΤΕΜ) και έχω ιστορικά αρχεία ΟΛΩΝ.

(*) βαθμολογηθείσα με 10/10 από το διδάσκοντα, ο οποίος είχε ερευνητικό πεδίο και "προφίλ" Ορκωτού Λογιστή μάλλον και όχι "Μοργκάνας"...
15/03 20:51  Goldmine
Συμπυκνωμένη ενημέρωση. Σ΄ευχαριστώ.
15/03 21:24  favlos
30φυλλε είναι σχεδιασμένο της ΕΝ.Α...:

http://favlos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=5244&blid=31

Θα βάλουν μικρούς στην πορεία.Όπου υπάρχει κέρδος οι κανόνες ελέγχονται.Αυτό είναι σαφές.Εδώ είναι μιά κίνηση πρός την μεριά των μικρών απο ανάγκη.Είδαν ότι πλήρης αποκλεισμός στην αρχή και μετά τους δίνουμε χαρτιά δεν περπάτησε.Για ΕΞΑΛΚΟ να δουμε και να συγκρίνουμε τα στοιχεία του κλάδου που θα μας δώσουν με τα δικά σου (αν έχεις χρόνο και μπορείς) για να δουμε την αλήθεια τους.

gold ευχαριστώ και για τα δυο σχόλια :)
16/03 18:37  verdadeiro
Το ζητημα του Λιβανη ειναι σοβαρο..

Δυστυχως γινονται στο Χρηματιστηριο μας,απιστευτα πραγματα..

Αν θελετε γραψτε τι νομιζετε οτι θα πρεπει να περιλαμβανει,μια καταγγελια σχετικη προς την Ε.Κ. και δεσμευομαι να την προωθησω μεσω του ΣΕΔ..

Κανενα σχετικο προβλημα δεν υπαρχει προς τουτο,σας βεβαιω,αλλα χρειαζεται και σωστη πληροφορηση για να παρεμβει..
16/03 19:44  favlos
verd δεν είναι κακή ιδέα.Να βάλουμε και την ΕΝ.Α μέσα στην αναφορά.
17/03 12:19  verdadeiro
Αυστηρή επιστολή-προειδοποίηση προς τις χρηματιστηριακές εταιρίες απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς τους επενδυτές για τις μετοχές των εταιριών της Εναλλακτικής Αγοράς.

Στην επιστολή αυτή η Ε.Κ. ”υπενθυμίζει” ότι οι μετοχές της ΕΝ.Α. ”δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε οργανωμένη αγορά ούτε εφαρμόζονται σε αυτή οι κανόνες διαπραγμάτευσης και διαφάνειας που ισχύουν για τις οργανωμένες αγορές”.

Επισημαίνονται επίσης θέματα όπως η χαμηλή διασπορά, η περιορισμένη εμπορευσιμότητα και η σχετικά μεγάλη διαφορά μεταξύ τιμής αγοράς και πώλησης (bid ask spread).

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά από τις ΑΧΕΠΕΥ και τις ΑΕΠΕΥ στις επενδύσεις σε μετοχές της ΕΝ.Α. να εφαρμοστεί η παράγραφος 5 του άρθρου 25 του Νόμου 3606/2007, σύμφωνα με την οποία η χρηματιστηριακή εταιρία πρέπει:

Πρώτον, να ζητά από τον πελάτη ή τον δυνητικό πελάτη να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις γνώσεις και την εμπειρία του στον επενδυτικό τομέα που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη κατηγορία του ζητούμενου χρηματοοικονομικού μέσου.

Δεύτερον, να εκτιμά κατά πόσον το συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό μέσο είναι κατάλληλο για τον πελάτη (έλεγχος συμβατότητας).

Και τρίτον, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, να προειδοποιεί τον πελάτη σχετικά με τους ενδεχόμενους κινδύνους μιας τέτοιας τοποθέτησης.

Η σχετική επιστολή, πάντως, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις παραγόντων της χρηματιστηριακής αγοράς, οι οποίοι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η ανάπτυξη μιας αγοράς που βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της ανάπτυξής της.

Πηγή:Euro2day.gr


Αυτο σχετικα με ΕΝ.Α ηδη το υιοθετησε ο ΣΕΔ

Αποτελουν αλλωστε παλιοτερη θεση..

Τωρα για Λιβανη[τι συνεβη ακριβως] γιατι στο περιπου το φανταζομαι,δεν θαναι ασχημη ιδεα μια συγκεκριμενη[κατα το δυνατον] καταγγελια

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις