Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ανάγκη γιά Μαρίδα...
1484 αναγνώστες
Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2008
00:07

Λέει ο jgeorgiou στο blog του φίλου Θρασύβουλου Καλοχαιρέτα:

Καλησπέρα
Ανακαλυψα σημερα τι σφαλμα κάνω και δεν κερδιζω τους τελευταιους μήνες.
Δεν κάνω Value Investing - Επένδυση Αξίας!..

Εκεί λοιπόν έρχεται και βρίσκει τον Γενικό Διευθυντή της CitiBank International mr Robert Watson (όχι βοηθός Χόλμς αλλά original Γενικός) που στο ‘σημαντικότερο άρθρο που είδε τελευταία η Αμερική’ δηλώνει την προτίμηση της Citi σε μετοχές ανάπτυξης (growth equities) και όχι μετοχές αξίας (value equities).

Το θαυμαστό υπερκείμενο λειτουργεί και πάλι.

Από την άλλη ο δημοσιογράφος Κοτζαμάνης (χωρίς τρίκυκλο παρακαλώ) υποστηρίζει ότι στην ΕΝ.Α  έγινε ανεπανάληπτη δουλειά από τις Αρχές και γλυτώσαμε τα χειρότερα διότι:

·          'Επιλέγοντας τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης, αντί της δημόσιας εγγραφής, μέσω της οποίας όχι μόνο τα έξοδα είναι μεγάλα αλλά και προσελκύονται ”περιστασιακά” κεφάλαια από επενδυτές που ζητούν να κερδίσουν εκατό ή χίλια ευρώ στην πρώτη συνεδρίαση και να αποχωρήσουν…'

Αλλά δυστυχώς παρά την καλή δουλειά διαπιστώνει ότι δεν έχουμε εμπορευσιμότητα.

Ε..με 10 θεσμικούς τι να περιμένεις.Αυτοί πάνε για χοντρά λεφτά,ενώ εμείς οι καημένοι θα πηγαίναμε για 100 ευρώ και θα το χαλάγαμε το Μαστιχόχαρτο.
ΑΛΛΑ έχει λύση και γι αυτό:
 

Το ”κλειδί” λοιπόν της εμπορευσιμότητας της μετοχής μεσοπρόθεσμα είναι το κατά πόσο το venturecapital της Τράπεζας Αττικής θα μειώσει το ποσοστό του.

Δηλαδή θα έχουμε χαρτάκια αλλά με άλλο τρόπο.Με πάρεφίντ να πούμε…

 

Την ίδια αγωνία τραβάει και για ΕΠΣΙΛΟΝ & Envitec.Αλλά και εκεί θα έχουμε τα ίδια.Μείωση του ποσοστού του κ.Μίχου της ΕΠΣΙΛΟΝ και ΑΜΚ που –ΠΡΟΣΕΞΤΕ- δεν πρέπει να γίνει υπέρ των παλιών μετόχων αλλά υπέρ μαριδαίων για να βοηθηθεί η εμπορευσιμότητα.

Βρε ούτε για το όνομα δε μας λέτε τέτοια.Δεν φοβάστε μην καβαλήσουμε το τρίκυκλο….

 
Εδώ ο νόμος του υπερκείμενου είναι γλυκός και καταναγκαστικός.Δίνει linkστην χειραγώγηση μαριδαίων και μη.
 

Τέλος μην ξεχνάμε ότι τις συναλλαγές εκτός ΧΑ  ΔΕΝ τις γνωρίζει κανείς και ότι η έδρα των μετοχών θα κρίνεται με βάση πού γίνεται ο μεγαλύτερος όγκος συναλλάγών.

Δηλαδή αν γίνεται στην Delaware ο μεγαλύτερος όγκος της ΕΤΕ,εκεί θα θεωρείται έδρα για τις Αρχές.

Φυσικά θα συγκρίνεται με τις εκεί εισηγμένες ή μή.Αυτά καθορίζονται από το παγκόσμιο (μπρ…) σύστημα TRS που είναι η βίβλος των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
17 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

05/03 00:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Το τρίκυκλο με την ιστορικήν αναφορά μου ήρεσε ιδιαιτερως, είανι κι έν μεζεδοπωλείον κάπου κοντα στο Α' Νεκροταφείον.

Το τι είναι αυτό το επενδυσις αξίας, το ήκουσα και απο αλλου σημερον, θα το κοιτάξω και θα σας ειπώ. Το όλον ακουγεται ολίγον τρομακτικον πάντως.
05/03 00:30  favlos
Για να θυμηθούμε και τα οικονομικά που λίγη σημασία έχουν,αν αυξηθεί η φορολογία στα μερίσματα (USA,φημολογείται) θα κόψει την φόρα στους επενδυτές που προτιμούν μετοχές υψηλής μερισματικής απόδοσης,μετοχές που συνήθως είναι 'value' (πολυτελών προιόντων,high υπηρεσιών κλπ) συνεπώς η σίτι προτιμά μετοχές ανάπτυξης.
05/03 07:12  Swearengen
Μεστός, όπως πάντα (5*, όπως πάντα)
05/03 08:48  jgeorgiou
Καλημέρα απο εμενα.

Δεν το εννουσα φυσικά. Δεν έχω δει καμια "value" να κρατιεται εν μεσω γενικής πτώσης. Εγω νομιζω ότι σε πτωτική αγορά λιγη σημασια εχει που θα επενδυσουμε εκτός εαν είμαστε πολύ "τυχαιροι". Οπως και λιγη σημασια έχουν τα περι φορολογίας , εαν κερδίζουμε ας δώσουμε και κάτι!
16/02 11:17  metallica1
εισαι επικαιρος φιλε.
http://www.euro2day.gr/specials/reveille/136/articles/455990/Article.aspx
προσεξε και την αναλυση τους απο την ναυτεμπορικη.
16/02 13:27  favlos
Καλημέρα φίλε metallica1.Ευχαριστώ για την επισήμανση...:)

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις