Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Συνάντηση ΣΕΔ με ΧΑ με αφορμή την έναρξη της νέας αγοράς "ΕΝΑ ΣΤΕΠ"
2270 αναγνώστες
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014
11:07

Συνάντηση ΣΕΔ με ΧΑ με αφορμή την έναρξη της νέας αγοράς "ΕΝΑ ΣΤΕΠ"

Δημοσιεύθηκε: 28 Ιουλίου 2014 - 08:44


Συνάντηση ΣΕΔ με ΧΑ με αφορμή την έναρξη της νέας αγοράς


Δίωρη ενημερωτική συνάντηση είχαν μέλη του Προεδρείου του Σ.Ε.Δ. με τον Πρόεδρο και στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΔ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς Χ.Α. ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της ΕΧΑΕ και Πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιών (DCOO) κ. Νίκος Πορφύρης και η Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Επικοινωνίας & Σχέσεων με Επενδυτές κ. Γεωργία Μουρλά.

Από πλευράς Σ.Ε.Δ. παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Μπάμπης Εγγλέζος και οι Αντιπρόεδροι κ. Νίκος Οικονομόπουλος και κ. Γιάννα Παυλοπούλου.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η δημιουργία της νέας κατηγορίας της Εναλλακτικής Αγοράς του Χ.Α. της "ΕΝΑ ΣΤΕΠ", η οποία απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες αλλά και σε νεοσύστατες εταιρείες (startups) και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με την εισαγωγή της εταιρείας "ΑΛΓΗ", της οποίας η δημόσια προσφορά είναι σε εξέλιξη και λήγει τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014.

Ο ΣΕΔ θα στηρίξει τον θεσμό της "ΕΝΑ ΣΤΕΠ" και θα παρακολουθεί με προσοχή όλες τις εξελίξεις, γιατί θεωρεί ότι στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης νεοσύστατων και καινοτόμων εταιρειών και να συμβάλλει έτσι στην κοινή προσπάθεια για την έξοδο της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος όπως:

-Ο θεσμός των ETFs
Πρόκειται για μια δυναμική αγορά, χωρίς φόρο υπεραξίας και φόρο συναλλαγών, η οποία όμως δεν έχει προβληθεί όσο πρέπει στο επενδυτικό κοινό.

-Ο θεσμός των Εταιρικών Ομολόγων
Είναι ένας τρόπος βραχυπρόθεσμης επίλυσης χρηματοδοτικών προβλημάτων των εταιρειών αλλά και χρηματοδότησης μακροπρόθεσμων επενδύσεων με εξωτερικά κεφάλαια, ενώ παράλληλα αποτελεί μια εναλλακτική μορφή επένδυσης για τους ιδιώτες επενδυτές που, πριν αποφασίσουν να επενδύσουν, πρέπει απαραίτητα να ενημερωθούν διεξοδικά μέσω των ενημερωτικών δελτίων ή του πληροφοριακού σημειώματος που εκδίδει κάθε εταιρεία πριν την έκδοση του ομολόγου.

-Ο δείκτης FTSE 25 και οι δυνατότητες που έχει, μετά την πρόσφατη αναθεώρησή του, που δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν τους ιδιώτες επενδυτές και τους μετόχους μειοψηφίας που εκπροσωπεί ο Σ.Ε.Δ, αναφέρει η ανακοίνωση.

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1240542/synanthsh-sed-me-ha-me-aformh-thn-enarxh-ths-neas.html

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις