Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ο Σκοπός Αγιάζει τα Μέσα ? (Τράπεζα Πειραιώς)
1531 αναγνώστες
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013
13:51

 Ο Σκοπός Αγιάζει τα Μέσα ? (Τράπεζα Πειραιώς)

(ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες)
 
Οι πρόσφατες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών έδειξαν και επιμέρους συμπεριφορές που μπορεί να μας οδηγήσουν,όσον αφορά στην επενδυτική μας τακτική,στο μέλλον.
 
Ο σχεδιασμός* του εργαλείου των warrants περιελάμβανε την αξία του warrant στο δικαίωμα,αυτό ακολουθήθηκε στην περίπτωση των δύο συστημικών ΕΤΕ και ΑΛΦΑ αλλά όχι στην περίπτωση της ΠΕΙΡ.
 
Η εντολή της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΙΡ (με θέμα την ΑΜΚ) που δίδεται στο ΔΣ ώστε να ορίσει ημερομηνίες και επιμέρους χαρακτηριστικά της ΑΜΚ δεν ανέφερε καθόλου το θέμα αφού ο κεντρικός σχεδιασμός ήταν δικαίωμα και warrant μαζί.
 
Η ανακοίνωση όμως του ΔΣ της ΠΕΙΡ κατέληξε να μην περιληφθεί στο δικαίωμα η αξία του warrant,με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η μετοχή αλλά και το δικαίωμα αργότερα όταν εισήχθη προς διαπραγμάτευση (παράλληλα βέβαια είχαν πουληθεί εκατομμύρια κομμάτια από insiders σα να ήξεραν την εξέλιξη αφού γυμνή η μετοχή χωρίς την αξία του warrant άξιζε πολύ λιγότερο).
 
Στην συνέχεια και αφού το γεγονός αυτό δεν θεωρήθηκε ικανό να μην εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ της ΠΕΙΡ από την ΕΚ ή τουλάχιστον να διορθωθεί (ενημέρωσα τηλεφωνικώς την ίδια ημέρα και ώρα τον Πρόεδρο της ΕΚ κ.Μποτόπουλο),στην συνέχεια λοιπόν έχουμε,λίγο πριν αρχίσει η εξάσκηση των warrants,καταιγισμό ειδήσεων που αναφέρουν συζητήσεις  που γίνονται ώστε να ανταλλαγούν μετοχές με warrants,αυτό αμέσως μετά την ανακοίνωση fund ότι θα κατέχει αν εξασκήσει το σύνολο των warrants μαζί με τις κοινές μετοχές που επίσης κατέχει ένα ποσοστό  πάνω από 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΕΙΡ ! (δυνητικός κίνδυνος απώλειας της πλειοψηφίας από τους νυν διοικούντες )
 
Πάλι η ΠΕΙΡ δηλαδή και η υποψία ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου ‘συμπεριφοράς’ και πιθανώς δράσης, τέτοιας που να μην είναι προς όφελος των μικρομετόχων αλλά ακόμα περισσότερο να είναι καθολική η αποδοχή της ανταλλαγής με άγνωστους προς το παρόν όρους και από τις άλλες δύο συστημικές (σχετική ερώτησή μου στους αρμόδιους στο πρόσφατο συνέδριο της ΕΚ,δίνει μια εικόνα )**
 
 
*στην παρουσίαση των warrants από τον αρμόδιο της ΕΧΑΕ στο συνέδριο της ΕΚ υπήρχαν ατόφιες οι παραδοχές της ενσωμάτωσης της αξίας του warrant στο δικαίωμα ,ακόμα και τώρα μετά το τέλος της διαδικασίας που στην πράξη δεν τηρήθηκε από την ΠΕΙΡ!
 
(ηχητικό)
 
Σε λέξεις :
1-Εμίρη νομικός σύμβουλος ΤΧΣ 
-δεν έχει υπάρξει ανάπτυξη και προγραμματισμός για το θέμα της ανταλλαγής 
&
2-Πορφύρης-ΕΧΑΕ 
-είναι δύσκολη η αλλαγή και θέλει συζήτηση και προετοιμασία,ενω η προαιρετική αλλαγή θα γίνει με win- win ΤΧΣ και επενδυτών και θα εξαρτηθεί το όποιο πρίμιουμ από το προφίλ του αγοραστή και την τιμή αγοράς αλλά και την τρέχουσα στο ταμπλό
 
 
Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις