Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΓΕΒΚΑ
6207 αναγνώστες
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2007
18:19

 

Μάζεμα,άνοδος,διανομή,εξαέρωση.Το λομπι της Θεσσαλονίκης μάζεψε συστηματικά το χαρτί όλο το 2006 μεχρι τον 5ο του 2007.Σε όλο αυτό το διαστημα η γέβκα χτύπαγε σε μια τεράστια οριζόντια αντίσταση στην τιμη των 0,88€.Εκει στίς 16/5/07 σπάει τα 0,88€ με τεράστιο όγκο για τα δεδομένα του χαρτιού (όγκος το μυστικό και στην άνοδο και στήν πτώση,όπως παρατήρησε και ο φίλος Μαυρίδης,1.179.000 κομμάτια) και αρχίζει ανοδική πορεία  μέχρι τα 2 ευρώ.Εκει σταθεροποιείται απο τον 6ο μέχρι τον 9ο και κάνει ήπια διανομή επι τρείς μήνες σε σαφώς καλή τιμή.Τα τελευταία χαρτιά και η έξοδος του λόμπι ήρθε στίς 27/9 /07 με άγριο τρόπο σηματοδοτώντας την έναρξη συμπεριφορών 1999 που θα δούμε και σε άλλα χαρτιά(και Ικτίνος πρίν,γιά άλλο λόγο).Αν δέιτε την ανάλυση για την περιφέρεια γράφω 'άν δείτε limit down πουλάτε,έχει κι άλλο'.Αυτο το παρατήρησαν στις συζητήσεις του φόρουμ οι gastone-etrader-trever πράγμα που δείχνει την αλλαγή συπεριφοράς-γνώσης των παικτών της Σοφοκλέους.Και στην αποχώρηση είχαμε τεράστιο όγκο για να μην ξεχνάμε την τεράστια σημασία του.

Ωραία θα μου πείτε ολ'άυτά αλλά εμείς τι κάνουμε?Η Γεβκα θεμελιωδώς ειναι καλή εταιρεία-αν θυμάμαι την παρακολουθει και η Μέριτ.Αυτό ως τεχνικό αναλυτη-αγοραστή μένδιαφέρει στην περίπτωση που βλέπω μακροχρόνιο μάζεμα και θέλω να τοποθετηθω.Ειναι γνωστή η αρχή ότι η θεμελιώδης σου λέει σε ποιά μετοχή θα μπείς και η Τ.Α. πότε θα μπείς.Άν δεν μπούμε στο μάζεμα κάτι που πρέπει ν'αποφεύγουμε,όταν η εταιρεία δεν ειναι και στα καλύτερά της,μπαίνουμε όχι στο πρώτο limit up αλλά όταν το χαρτί μετα απο 3-4 συνεδριάσεις κρατηθει καθαρά πάνω απο την προηγούμενη αντίσταση (εδώ τα 0,88€).Εκεί μπαίνουμε και περιμένουμε μιά΄εξαρση τών τιμών να πουλήσουμε ήσυχα και καλά.

Στήν τελευταία φάση της εξαέρωσης οι μακροχρόνιοι πρέπει να περιμένουν να κάνει νέα στήριξη το χαρτί και εκει να το δουν.Οι υπόλοιποι πού ειναι on line  ψάχνουν το σημείο αντιστροφής που θα έχει έπαθλο ένα 20%.(κάτι που παρατήρησε ο φίλος Piggy στό φόρουμ).

29/10/07

Τελικά ένα ακριβώς μήνα μετά απο τα χαμηλά των 1,05€ ήρθε η τεχνική αντίδραση και το έπαθλο.

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΕΒΚΑ
Αξιολογήστε το άρθρο 
18 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

29/09 18:26  pol
Θα θυμάμαιτην αγορά μετοχής μετά από διάσπαση σημαντικής αντίστασης.
Ευχαριστώ
29/09 18:54  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αριστος αναλυσις, δηλοί πόσο καλος γνώστης των ελληνικών πραγμάτων είσθε.
Πραγματικώς μανθάνω πολλά και ελπίζω να μπορέσω να αγοράσω και το βιβλιο (σημεία διαθέσεως?). 5* κι εδώ.

Ήθελα να πω και δια το σχόλιον σας επι του $, ότι (για τους ημερησίους παίκτας) αναμενονται τσαλιμάκια εν όψει της συνεδριάσεως της FED, αλλά η τασις είναι ο φίλος μας. Προσωπικώς, οι πωλητικές θέσεις με έχουν ανταμοίψει το τελευταίο διάστημa, άλλωστε η κραυγη τώρα-τώρα-τώρα πωλούμε $ εβγήκε εξ εμού προ αμνημονευτων εβδομάδων. Δι'όσους παίζουν με μόχλευσιν, όπως εγώ, μεγάλη προσοχή στα τεχνικά και τα τσαλιμάκια λόγω FED. Επίσης είναι ενδιαφέρον να δείτε και τα υπόλοιπα δολλαρια, κάποια απο τα οποία έχουν σπάσει ιστορικά ρεκόρ.
Εαν όλα πάνε καλά και μειωθούν περαιτέρω τα επιτόκια, το νομισματικό γλέντι θα συνεχισθει.
29/09 19:03  favlos
@pol καλά κέρδη
@θράς ευχαριστώ,με πρόλαβες για την ΔΕΗ :) και πέρασα στην Γεβκα.Για τα νομίσματα θα επανέλθω.Ειλικρινά με εξιτάρει η περίπτωση,μετά από χρόνια.
Ανδρέα Μεταξά 28 & Θεμιστοκλέους στην πλατεία Εξαρχείων (εκδόσεις Μ.Σιδέρη,210 3301161) και Παπασωτηρίου,Ελευθερουδάκη και σε όλα τα κεντρικά,λιαν συντόμως και ηλεκτρονικά.
29/09 19:58  favlos
@μαρίνης...βλέπω γνώστης της Τ.Α.
29/09 20:47  Βασιλης-Αντ
Φαυλος καλη η Τ Α αλλα μηπως πρεπει να υπολογισουμε και
1.αφοι Κρεμμυδα
2.ΜΕΡΙΤ (Νιους-Βιοι παραλληλοι)
3.Σχολιο Παπανικολαου(σε αυτο καλλαει και ο Καρελλιας)
29/09 21:07  favlos
Για Μέριτ το ανέφερα,αυτοί την δουλειά τους και εμείς την δική μας.Κερδοσκοπία πανω απ'όλα.Για Καρέλια εννοείς το κοντραμπάντο?
Πάντως εγώ δίνω τον τρόπο που κινείται το λόμπι.Ίσως βοηθήσω κάποιον μικρό που μπήκε στό χαρτί.Δεν είναι Τ.Α.,παρατήρηση της πορείας της μετοχής είναι,αν δείς ούτε μια φορά δεν ανέφερα ταλαντωτές κ.α.Η Τ.Α. δεν έχει εφαρμογή στα μικρά.
29/09 21:45  Βασιλης-Αντ
Συμφωνοι.Για Καρελια αλλα καπου διαβασα στο φορουμ και για Γεβκα.
30/09 12:10  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλημέρα φίλε Φαυλε. Γράφαμε ταυτοχρόνως ο εις εις το ιστολόγιον του άλλου ή μου φαίνεται εχθες? Μολις είδον το μνμ σας, να είσθε καλά και σας ευχαριστώ. Προσπαθώ και να το εκδόσω, αλλά κάπου έχει κολλησει το συστημα. Σας ευχαριστώ και δια την διεύθυνσιν πάντως και καλή Κυριακή!
30/09 21:39  Goldmine
Άρθρα σαν κι αυτό είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικά για τον επενδυτή και μου αρέσει να τα διαβάζω περισσότερο απ΄όλες τις "ξύλινες" αναλύσεις. Σας ευχαριστώ για την πολύ χρήσιμη ενημέρωση.
Θα ήθελα κιεγώ το βιβλίο σας και θα φροντίσω να το προμηθευτώ. Συγχαρητήρια.
30/09 21:46  favlos
@goldmine ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια.

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις