Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Εεεε EEEK χωρίς ζεστό χρήμα δεν γίνεται !
5912 αναγνώστες
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012
22:24

Εεεε EEEK χωρίς ζεστό χρήμα δεν γίνεται !

Η πρόθεση της ΕΕΕΚ να μεταφέρει την έδρα της στην Ελβετία αλλά και το σύνολο των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου,έχει τα βασικά νομότυπα χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει σε ανάλογες κινήσεις .

Αλλά ας δούμε αναλυτικότερα τι προτείνει η ΕΕΕΚ :

Μια νεοσύστατη εταιρεία που θα έχει έδρα την Ελβετία με άγνωστο μετοχικό κεφάλαιο ,χωρίς απολύτως καμία δραστηριότητα και ούτε περιουσιακά στοιχεία με την επωνυμία  Coca Cola HBC AG,προσφέρεται να ανταλλάξει τις μετοχές της με τις μετοχές της εισηγμένης στο  Ελληνικό Χρηματιστήριο ΕΕΕΚ ,σε αναλογία μία μετοχή της νέας εταιρείας με μια μετοχή της υφισταμένης ΕΕΕΚ.

Αμέσως μετά η διοίκηση της ΕΕΕΚ υποστηρίζει ότι αυτή η νεοσύστατη Ελβετική εταιρεία που μέχρι τώρα υπενθυμίζω δεν είχε ποτέ δραστηριότητα, ούτε δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, θα γίνει δεκτή από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου με μόνο περιουσιακό της στοιχείο την εισφερόμενη εταιρεία ΕΕΕΚ που διαπραγματεύεται στην Αθήνα.

Δηλαδή πρόκειται στην ουσία για ένα spv (όχημα ειδικού σκοπού) που καλείται να διεκπεραιώσει  μια ειδική αποστολή ,την μεταφορά υπαρκτής εταιρείας αξίας αρκετών δις,χωρίς να υπάρξει κόστος για την μητρική εταιρεία ( μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τέτοια οχήματα χρησιμοποιήθηκαν από την Ένρον με τα γνωστά αποτελέσματα και αφήνουν μια βαριά σκιά όταν γίνεται χρήση τους)

Πέρα από αυτό όμως καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της ΕΕΕΚ ότι η νέα Ελβετική εταιρεία είναι holding αφού το μόνο περιουσιακό της στοιχείο είναι η εισφερόμενη Ελληνική εταιρεία.

Αν υποθέσουμε ότι αυτό που υποστηρίζει η ΕΕΕΚ ,περί άμεσης διαπραγμάτευσης της νέας εταιρείας στο Λονδίνο που θυμίζω ανταλλάσει  τις μηδενικής αξίας μετοχές της με έναν κολοσσό αξίας κοντά στα 6 δις ευρώ,εισάγοντας δηλαδή  τις μετοχές της Ελληνικής ΕΕΕΚ και μάλιστα σε περίοδο ύφεσης και νομισματικής αβεβαιότητας ,προσδίδει σε αυτή τη νέα Ελβετική εταιρεία μαγικές ιδιότητες αφού θα γίνει δεκτή άμεσα σπάζοντας ρεκόρ εισόδου και διαδικασιών.

Επειδή όμως μαγικά δεν υπάρχουν ,δείχνει ότι  η διοίκηση της ΕΕΕΚ δημιούργησε ένα όχημα ειδικού σκοπού (SPV) με έδρα την Ελβετία και με ταυτόχρονη συνεννόηση με τις αρχές του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και των Αθηνών ,με παντελώς άγνωστες τις πτυχές της συνεννόησης και ούτε καν προεργασία με τους μετόχους  μέσω Γενικών Συνελεύσεων έστω για τα μάτια του κόσμου,με αποκλειστικό σκοπό να αποσπαστεί ένα μεγάλης αξίας περιουσιακό στοιχείο από την έδρα του και να μεταφερθεί σε άλλη έδρα και Χρηματιστήριο χωρίς να χρειαστεί να καταβληθεί ούτε ένα ευρώ, αφού η όλη διαδικασία θα γίνει με χαρτιά που δεν έχουν καμία αξία χωρίς την εισφορά της ΕΕΕΚ.

Δηλαδή έχουμε μια σειρά παραδοχών που η νομιμότητά τους και η έκβασή τους βασίζεται στο μέγεθος της εταιρείας και στην τυφλή υπακοή που έχει βάση της στο μεταφυσικό  :

‘ τόσο μεγάλη εταιρεία δεν θα παρανομούσε’

Ας δούμε με ένα απλό παράδειγμα μια θεωρητική περίπτωση άλλης εταιρείας που αποφασίζει ακριβώς τα ίδια

Ας πάρουμε ως παράδειγμα μια  εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία με κεφαλαιοποίηση ενός έως δύο εκατομμυρίων ευρώ,δηλαδή περιθωριακής μετοχής.

Αποφασίζει το ΔΣ της μικρής εισηγμένης να ιδρύσει μια εταιρεία κάπου στην Ελβετία με ένα άγνωστο μετοχικό κεφάλαιο και κάνει προαιρετική δημόσια προσφορά ανταλλαγής στους μετόχους λέγοντας ταυτόχρονα ότι η νέα εταιρεία θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Μάλιστα αναφέρει ότι μόλις μαζέψει το 90% μέσω ανταλλαγής χαρτιών, θα κάνει υποχρεωτική δημόσια προσφορά πληρώνοντας τίμημα ίσο με τον μέσο όρο εξαμήνου και διαγραφή μετοχών στην συνέχεια.

Έχει βέβαια φροντίσει ώστε να συνεννοηθεί  με τα μεγάλα χαρτοφυλάκια που κατέχουν μεγάλο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου  ώστε η όλη διαδικασία να στεφθεί από επιτυχία άγνωστο με ποια ανταλλάγματα και υποσχέσεις,δηλαδή να συναινέσουν στην μεταφορά με χαρτιά και να μείνει προς πληρωμή ένα ελάχιστο ποσοστό μετόχων μειοψηφίας που δεν θα αποδεχθούν την ανταλλαγή και μοιραία θα δεχθούν το ελάχιστο τίμημα που είναι αυτό του μέσου όρου εξαμήνου της χειρότερης συγκυρίας που έχει υπάρξει στο χρηματιστήριο Αθηνών σε όλη την ιστορία του.

Ζητάει δηλαδή στο υποθετικό μας παράδειγμα τις ίδιες παραδοχές που ζητάει και η ΕΕΕΚ

Η διαφορά τους είναι στο όνομα.

Και στις δύο όμως περιπτώσεις ζητείται η έξοδος και μεταφορά χωρίς χρήματα ,δίνοντας μόνο χαρτιά μιας νέας εταιρείας και τελικά  χρήματα μόνο υποχρεωτικά σε κατώτατες τιμές (13,58 ευρώ στην περίπτωση ΕΕΕΚ)

Πιστεύετε ότι οι παραδοχές που θα πρότεινε το μικρό χαρτί θα γίνονταν δεκτές?

Κατηγορηματικά όχι και θα έσπευδαν οι αρχές να κατακεραυνώσουν την μικρή εισηγμένη.

Ο νόμος όμως και οι διαδικασίες δεν  είναι κοινές για όλους?

Για να κάνουμε τα πράγματα ξεκάθαρα,έξοδος εταιρείας νοείται μόνο μέσω δημόσιας προσφοράς προσφέροντας χρηματικό τίμημα το οποίο θα προσαρμοστεί αναλόγως της αξίας και όχι της τιμής εξαμήνου στον κατώτερο ιστορικά κύκλο του Ελληνικού ΧΑ και όχι προσφέροντας χαρτιά μιας  νέας χωρίς παρελθόν και περιουσία εταιρείας υπακούοντας στο νόμο του ισχυρού και τις όποιες ικανότητες συνεννόησης αυτός έχει.

Μάλιστα αν μπούμε στον πειρασμό  να περάσουμε σε συγκρίσεις ποια είναι η διαφορά ενός πολίτη που μεταφέρει σε offshore εταιρείες τα ακίνητα και την περιουσία του γιατί διαβλέπει πρόβλημα στο εγχώριο real estate και χαρακτηρίζει  άδικη την  φορολογία και προτιμά να ζει και να εργάζεται εδώ αλλά η περιουσία του,χωρίς κόστος, να φορολογείται αυτούσια σε φορολογικούς παραδείσους?

Ενδιαφέρον έχει και το θέμα της φορολογίας που θα έχει η νέα εταιρεία στην Ελβετία σε σχέση με την υφιστάμενη στην Ελλάδα

Σε ερώτηση δημοσιογράφου (Χρυσικόπουλος-capital.gr) ο  οικονομικός διευθυντής της ΕΕΕΚ αναφέρει:

- Κύριε Ήμελλε :

H απόφασή σας δεν μεταφράζεται σε απώλεια φορολογικών εσόδων για την Ελλάδα;

Όχι. Η εταιρεία που παράγει τα οικονομικά αποτελέσματα και φορολογείται στην Ελλάδα είναι και η εταιρεία που συνεχίζει να πουλάει τα προϊόντα μας στην ελληνική αγορά. Αυτή είναι η
Coca-Cola Τρία Έψιλον, θυγατρική της μητρικής εταιρείας όπως είναι και οι υπόλοιπες 27 στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, η οποία και παραμένει στην Ελλάδα. Τα έσοδα και τα κέρδη της Coca-Cola Τρία Έψιλον που παράγονται στην Ελλάδα, παραμένουν στην Ελλάδα και φορολογούνται στην Ελλάδα. Ούτε το Δημόσιο, ούτε η χώρα χάνει κάποιο φορολογικό έσοδο από αυτή την απόφασή μας.

Εδώ όμως έρχεται εμπεριστατωμένη ανάλυση του δημοσιογράφου Νωντα Χαλδουπη (nontas71@gmail.com) που αντικρούει τους ισχυρισμούς του οικονομικού διευθυντή της ΕΕΕΚ.

Στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑ plus αλλά και στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει με πλήρη στοιχεία οτι η φορολογία στην Ελβετία θα είναι απολύτως ευνοϊκή για την νέα εταιρεία και ,πρόσέξτε,περιγράφει την σπουδή που επέδειξαν οι πολιτικοί μας ώστε να ψηφισθεί νόμος που να ευνοεί τις ελβετικές πολυεθνικές που έχουν θυγατρικές στην Ελλάδα!

Μάλιστα η διαδικασία αυτή ξεκίνησε πρόσφατα όταν είχαμε κυβέρνηση Παπανδρέου και υπ.Οικονομκών τον Παπακωνσταντίνου το 2010 και εισήχθη προς κύρωση στην Βουλή τέλη του 2011 επί κυβερνήσεως Παπαδήμου και υπ.Οικονομικών τον Βενιζέλο

Δεν μπορώ εδώ παρά να πω ότι η εισηγμένη εταιρεία ΕΕΕΚ είναι και τυχερή αφού είχε το νόμο έτοιμο ώστε να τον χρησιμοποιήσει.

Παραθέτω πλήρες το κείμενο:

Με φορολογικό... μπόνους η «μετακόμιση» της Coca-Cola;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 2012-10-15 09:47:35

Εξαιρετικά... βολική, από φορολογική άποψη, φαίνεται ότι θα είναι η «μετακόμιση» της έδρας του ομίλου Coca Cola 3E σε νεοσύστατη εταιρεία στην Ελβετία, αν και ως τώρα η διοίκηση της μεγαλύτερης -ως τώρα- εισηγμένης εταιρείας του Χρηματιστηρίου της Αθήνας επιμένει να τονίζει τις τελευταίες ημέρες ότι «δεν υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις λόγω της μεταφοράς της έδρας στο εξωτερικό».

Του Νωντα Χαλδουπη

(nontas71@gmail.com)

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μηδενική απώλεια φορολογικών εσόδων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola 3E, Δ. Λόης, σε δήλωσή του, που δημοσιεύουν οι «Financial Times». Φαίνεται, όμως, ότι θα χρειασθεί περισσότερη ανάλυση αυτή η δήλωση, για να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι η ξαφνική «μετακόμιση» είναι φορολογικά «ουδέτερη» για το Ελληνικό Δημόσιο, ότι δηλαδή για τα ίδια κέρδη και για τα ίδια μερίσματα της Coca Cola 3E το Δημόσιο θα εξακολουθήσει να έχει τις ίδιες εισπράξεις εσόδων, παρότι η ελληνική εταιρεία δεν θα λειτουργεί στο εξής ως μητρική του αχανούς πολυεθνικού Ομίλου, δίνοντας τη θέση της σε ένα νεοσύστατο νομικό πρόσωπο με έδρα στην Ελβετία.

Κι αυτό γιατί, μόλις στα τέλη του 2011 κυρώθηκε από τη Βουλή ένα σημαντικό Πρωτόκολλο, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, το οποίο, όπως αναφερόταν στον τίτλο του σχετικού νομοσχεδίου, «τροποποιεί τη Σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και το Πρωτόκολλο που υπεγράφησαν στη Βέρνη στις 16 Ιουνίου 1983».

Το Πρωτόκολλο αυτό έγινε αρχικά αντικείμενο διαπραγμάτευσης το 2010, μεταξύ του τότε υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου και των ελβετικών αρχών, αλλά εισήχθη στη Βουλή προς κύρωση πολύ αργότερα, στα τέλη του 2011, επί ημερών οικουμενικής κυβέρνησης Παπαδήμου, με τον Ευ. Βενιζέλο στο «τιμόνι» του οικονομικού επιτελείου της Αθήνας. Οι προβλέψεις του Πρωτοκόλλου σχετικά με το μείζον ζήτημα, που απασχολούσε όλες τις ελβετικές πολυεθνικές με θυγατρικές στην Ελλάδα, δηλαδή πώς θα φορολογούνται τα μερίσματα που αυτές αποδίδουν στις μητρικές τους εταιρείες, είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τους ελβετικούς ομίλους.

Εν ολίγοις, προβλέπουν ότι τα μερίσματα που στέλνουν κάθε χρόνο οι θυγατρικές στις μητρικές εταιρείες θα φορολογούνται στην Ελλάδα με συντελεστή μόλις 5%! Με αυτό το συντελεστή φαίνεται ότι θα φορολογούνται και τα μερίσματα που θα αποδίδει η Coca Cola 3E στη νέα, ελβετική μητρική της εταιρεία και αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης (και παροχής σχετικών διευκρινίσεων από τον Όμιλο), αν τελικά το Δημόσιο θα χάσει έσοδα από αυτή την πρόνοια του ελληνοελβετικού Πρωτοκόλλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου (άρθρο 1), με το οποίο κυρώθηκε το Πρωτόκολλο:

Με το άρθρο αυτό ρυθμίζεται η φορολογία των μερισμάτων που καταβάλλονται από νομικό πρόσωπο του ενός Συμβαλλόμενου Κράτους σε κάτοικο του άλλου Συμβαλλόμενου Κράτους.

Συγκεκριμένα, το πρωταρχικό δικαίωμα της φορολογίας των μερισμάτων έχει το Κράτος κατοικίας του δικαιούχου των μερισμάτων, ενώ παράλληλα αναγνωρίζεται και στο Κράτος της πηγής, δηλαδή, στο Κράτος που βρίσκεται το νομικό πρόσωπο που διανέμει τα μερίσματα, το δικαίωμα να φορολογεί τα εν λόγω μερίσματα, σύμφωνα με την εσωτερική του νομοθεσία, αλλά ο φόρος που θα επιβάλλει δεν μπορεί να υπερβαίνει κατ’ απόλυτο ποσό το 5% επί του ακαθάριστου ποσού των μερισμάτων, όταν ο δικαιούχος αυτών είναι εταιρεία του ενός εκ των συμβαλλομένων Κρατών (εκτός προσωπικής εταιρείας) με άμεση συμμετοχή τουλάχιστον 25% στο κεφάλαιο της εταιρείας του άλλου συμβαλλομένου Κράτους που καταβάλλει τα μερίσματα.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, δηλαδή για συμμετοχή μικρότερη του 25% ο συντελεστής παρακράτησης θα είναι 15%.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το νομοσχέδιο, διευκρινίζεται ότι αυτή τη ρύθμιση το Δημόσιο θα χάσει έσοδα, αν και διατυπώνεται η εικασία ότι τα έσοδα που θα χαθούν θα είναι μικρά, μπροστά στην αυξημένη οικονομική δραστηριότητα που θα προκληθεί από την ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση για τις εταιρείες ελβετικών συμφερόντων.

Όπως εξηγεί το Λογιστήριο, «στην τροποποιούμενη Σύμβαση ισχύει ήδη το αντίστροφο», δηλαδή για εταιρείες που ελέγχονταν σε ποσοστό άνω του 25% (όπως θα είναι στο εξής η Coca Cola 3E) από ελβετικές, ο συντελεστής φορολόγησης μερισμάτων στην Ελλάδα ήταν 15%. Περαιτέρω, τονίζει το Λογιστήριο, «στην εθνική φορολογική νομοθεσία - άρθρο 14 του ν. 3943/2011 - προβλέπεται παρακράτηση φόρου 21% για μερίσματα που διανέμονται εντός του 2011 και 25% για όσα διανεμηθούν μετά την 1.1.2012)».

Αυτές είναι οι προβλέψεις του Πρωτοκόλλου, που καθιερώνουν εξαιρετικά ευνοϊκό καθεστώς για ομίλους με τη δομή που θα έχει ο νέος όμιλος της Coca Cola 3E (μητρική στην Ελβετία, θυγατρική στην Ελλάδα). Μένει να εξηγήσουν οι διοικούντες του ομίλου, παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία, πώς δικαιολογούν τον ισχυρισμό τους ότι το Δημόσιο δεν έχει να χάσει το παραμικρό, σε επίπεδο φορολογικών εσόδων, από αυτή τη «μετακόμιση»...

*αναδημοσίευση απο το χρημα plus

 

Την ίδια τύχη είχαν και 2 funds που έχτισαν πρόσφατα μεγάλη θέση στην μετοχή ,ενώ πριν δεν κατείχαν καθόλου χαρτιά της ΕΕΕΚ.

 

Αυτό αναφέρει ο Χαμαιλέων στο euro2day και μακαρίζοντας την τύχη τους,αναδημοσιεύω το κείμενο:

 

Η Coca Cola και οι μεθοδικές αγορές

Στη συμπεριφορά της Coca Cola Τρία Έψιλον έχει εστιάσει, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον της αγοράς μετά το έντονο volatility στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. 

Την πτώση της Πέμπτης, που όπως κατέγραψε η στήλη οφειλόταν κυρίως σε βιαστικές κινήσεις μείωσης θέσεων εγχώριων Αμοιβαίων Κεφαλαίων, διαδέχθηκε η σημαντική άνοδος της Παρασκευής. 

Άνοδος που υποβοηθήθηκε σημαντικά από τη
 θετική αντίδραση των ξένων αναλυτών στο deal και τις ευοίωνες προβλέψεις τους. 

Μέχρι και έκθεση 20 και πλέον σελίδων για την Coca Cola μας επιφύλαξε ξένος οίκος μόλις μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της προαιρετικής πρότασης. 

Οι ξένοι οίκοι εκτιμούν ότι η κίνηση μπορεί να εξασφαλίσει υψηλότερα επίπεδα αποτίμησης για την Coca Cola, καθώς αφενός μειώνεται το ρίσκο χώρας, αφετέρου η διαπραγμάτευση στο LSE και η είσοδος στον FTSE 100 δημιουργούν προϋποθέσεις υψηλότερης προβολής και εμπορευσιμότητας για τον τίτλο. 

Υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις η
JP Morgan αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 20 από 13,5 ευρώ! 

Κερδισμένοι από την εξέλιξη είναι σίγουρα όσοι έκτισαν μεγάλες θέσεις στη μετοχή πρόσφατα.
 
Δύο εξ αυτών φαίνεται να πέτυχαν…
 πρώτο λαχνό μετά από διαδοχικά τζακ ποτ: 

To Capital World Investors που αγόραζε μεθοδικά Coca Cola ως και τις αρχές του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα στις 30/6 να κατέχει περίπου το 2,4% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ προηγουμένως δεν είχε σοβαρή θέση. 

Τη σκυτάλη των αγορών από το
fund της Capital έλαβε το Genesis Investment Management, που στο τέλος Αυγούστου κατείχε πλέον το 1,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Coca Cola. 

Και μεγάλα κέρδη εξασφάλισαν από το ράλι ανακούφισης του Χ.Α. και με μετοχές που θα τελούν υπό διαπραγμάτευση στον FTSE 100 θα βρεθούν. ‘’

 

Κλείνω την ξενάγηση σε αυτή την πρωτότυπη ιστορία λέγοντας ότι η μόνη λύση είναι η Δημόσια Προσφορά με ζεστό χρήμα, ώστε να αφεθεί η αγορά να κρίνει αν το προσφερόμενο τίμημα είναι δίκαιο και να είστε σίγουροι ότι θα καταρριφθεί το αβρόχοις ποσί  ‘ευφυές’ εγχείρημα της ΕΕΕΚ  που μόνο μετά την κατοχή του 90% της ΕΕΚ από τη νεοσύστατη εταιρεία με τα χαρτιά χωρίς αξία,προτίθεται να κάνει προσφορά του κατώτερου δυνατού τιμήματος που τελικά αφορά σε λιγότερο από το 5% των μετόχων μειοψηφίας,αφού αυτή είναι η αναλογία των Ελλήνων!! μετόχων όπως μας αναφέρει πάλι ο οικονομικός διευθυντής της ΕΕΕΚ ,στο capital.gr

 

‘’ - Η παραμονή στο Χ.Α. και η διατήρηση της έδρας στην Ελλάδα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα;

Δεν είχαμε ποτέ τέτοιου είδους ενδείξεις. Σήμερα είναι γεγονός ότι το 95% της μετοχικής μας βάσης αποτελείται από ξένα επενδυτικά κεφάλαια και μόνο το 5% αφορά Έλληνες, όμως ποτέ δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε ζήτημα με την πρόσβαση των ξένων επενδυτών στο Χ.Α. Αντίθετα, κατά καιρούς έχουμε ακούσει θέματα σχετικά με την ρευστότητα της μετοχής, αλλά όχι όσον αφορά την ευκολία της πρόσβασης στο Χ.Α.’’

 

 

 

http://www.nepof.eu/eeek.pdf

 

Σχετικές μετοχές:
ΕΕΕΚ
Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

17/10 17:28  epidoxos
Nικολα πολυ ενδιαφερουσα η παρεμβαση σου για την ΕΕΕΚ..μακαρι ο ΣΕΔ (στον βαθμο που μπορει) να αναδειξει το θεμα διοτι κατα τη γνωμη μου προκειται για καραμπινατη νομιμοφανη απατη..λυπαμαι που πολλοι απλοι μικρομετοχοι δεν εχουν αντιληφθει το μεγεθος του σκανδαλου γιατι για μενα σκανδαλο ειναι. Συγχαρητηρια επισης για τις εκπομπες στο neotv.gr..σημερα τις ανακαλυψα! Πολυ ενδιαφερουσες! Ειδα μαλιστα πως αιφνιδιαστηκες λιγο οταν εκανα ερωτηση για ΣΩΛΚ μιας και ειμαι εξαφανισμενος καιρο...η αληθεια ειναι πως λογω ελλειψης χρονου δε συμμετεχω πια ενεργα στα φορουμ ομως παρακολουθω και το ΧΑ αλλα και καποιους απο εσας ανελλιπως! Χαιρετω!
17/10 21:04  favlos
Χάρηκα πάντως ;)

Πρώτα η δουλειά και μετά τα υπόλοιπα,εδώ θα είμαστε

Για την ΕΕΕΚ καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο θέμα..
17/10 21:42  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλτατε Νίκο,
όσο πιο νωρίς εμπεδώσουμε ότι: ΔΕΝ υπάρχει πλέον Ελλάδα (Κράτος, Έθνος, Πολίτες, Θεσμοί, Κοινωνία)... τόσο καλύτερα.
Ζητώ συγνώμη για την "εκτός θέματος" παρέμβαση στον οίκο σου, αλλά:
1. Τις τελευταίες ημέρες έχω ξεκινήσει να γράφω τρεις (3) φορές νέα ανάρτηση εις τον δικό μου οίκο και έχω σταματήσει. Είτε διότι τα γεγονότα είναι ραγδαία, ή/και από κρίσεις κατάθλιψης.
2. Σήμερα η Γ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ "απεφάσισε" με 116 ψήφους επί 272 παρόντων και περίπου 3.000 (τρείς χιλιάδες)ΦΟΙΤΟΥΝΤΩΝ, κατάληψη της Σχολής.
Ανέρτησα το παρακάτω βιδεάκιο και κατέβασα όλες τις ΔΩΡΕΑΝ Σημειώσεις μου από το διαδίκτυο.
"La Vie Parisienne (acte final)" - Jacques Offenbach - σύγχρονη απόδοση από την Εθνική Όπερα της Lyon (2007).
http://www.youtube.com/watch?v=H-qZCstkkso&NR=1&feature=endscreen
17/10 21:52  favlos
Δεν είναι εκτός θέματος

Δηλαδή η μειοψηφία αποφασίζει κατάληψη!

Πρέπει όμως να συνεχίσουμε ΦΙΛΕ 30φυλλε
17/10 21:58  favlos
Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει να δώσει χρήμα μια εταιρεία για να εξέλθει και τι σημαίνει να δώσει χαρτιά:
Tην αξιολόγηση “Baa1” για την Coca Cola Hellenic επιβεβαίωσε ο οίκος Moody's σε έκθεσή του, στην οποία διατηρεί αρνητικό outlook της αξιολόγησης.

Τη διατήρηση των αξιολογήσεων ΄BBB+/A-2΄ της Coca-Cola 3Ε σε καθεστώς παρακολούθησης με ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες ανακοίνωσε η Standard & Poor΄s

από το κείμενο της standardandpoors:
We understand that 60.7% of shares
have already been irrevocably tendered for exchange. In addition, the group
may make a cash consideration as part of the transaction, which it intends to
refinance. While we view these strategic management changes as positive from a
credit perspective, the CreditWatch also reflects execution risk due to
potentially volatile capital markets.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το 60,7% των μετοχών της
έχουν ήδη αμετάκλητα προσφορά για ανταλλαγή. Επιπλέον, η ομάδα
μπορεί να κάνει αντάλλαγμα σε μετρητά, ως μέρος της συναλλαγής, το οποίο προτίθεται να
αναχρηματοδότηση. Ενώ βλέπουμε αυτές τις στρατηγικές αλλαγές στη διοίκηση ως θετικό από μια
προοπτική πίστωσης, το CreditWatch αντανακλά επίσης τον κίνδυνο εκτέλεσης λόγω
δυνητικά ασταθείς αγορές κεφαλαίων
-------
We aim to resolve the CreditWatch once we have more information about the
success of the exchange and we have clarity about the amount and method of
potential refinancing of any cash consideration.

Στόχος μας είναι να επιλύσουμε το CreditWatch μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το
επιτυχία της ανταλλαγής και έχουμε σαφήνεια για το ποσό και τη μέθοδο της
δυνατότητες αναχρηματοδότησης του κάθε αντάλλαγμα σε μετρητά.

17/10 22:16  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
1. Το περίπου 4% (μετωπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αποφασίζει ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ με τήρηση ΟΛΩΝ των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.
2. Δεν "τα βάζω" ή με καταθλίβουν οι 116... Με τους υπόλοιπους περίπου 2700 "τα βάζω" και με καταθλίβουν...
3. Που ΔΕΝ συνεχίζουν, που παραιτήθηκαν, που έχουν "κατάθλιψη"...
Που έπρεπε εμένα να εμπνέουν, στηρίζουν και συνεπαίρνουν (20άρες και 20άρηδες) και όχι το αντίστροφο.
Ασχέτως από τα ΛΑΘΗ "μου" (της γεννιάς μου δηλαδή).
Τα νέα παιδιά, ακόμη και οι αριστούχοι εισαγόμενοι στο ΕΜΠ, διαμορφώθηκαν (από την Κοινωνία, τους γονείς τους κ.λ.π.) ως "ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ". Στις σπουδές ΚΑΙ στο "μελλοντικό τους όραμα":
ΨΟΦΙΟΙ/ΕΣ από κούνια.
Όσι κι' αν μοιάζει περίεργο, όσο κι΄αν "πλακώνομαι" μαζί τους - δια ζώσης στη Σχολή - ή στο διαδίκτυο.., είμαι πιο κοντά στους 116, παρά στους (περίπου) 2700!..

23/10 10:51  favlos
Σχετικά με την ΓΤΕ και τους μετόχους μειοψηφίας

Σε ερώτηση στην Πειρ για το θέμα ,πήρα την εξής απάντηση

Αγαπητέ κ.Οικονομόπουλε,

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε στις 19/10/12 συμφωνία με τη Societe Generale για την απόκτηση του ποσοστού συμμετοχής (99,1%) της τελευταίας στη Γενική Τράπεζα. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται στις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις.

Αναφορικά με το ποσοστό μειοψηφίας 0,92%, η Τράπεζα Πειραιώς θα κινηθεί με βάση όσα ορίζει ο νόμος για τις σχετικές περιπτώσεις.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Μαρινόπουλος
Διευθυντής
Δ/νση Επιχειρηματικού Σχεδιασμού & IRΤράπεζα Πειραιώς

Αμερικής 4, Τ.Κ. 105 64 - Αθήνα
Τηλ.: 210 333 5027
Fax: 210 333 5079
e-mail: gmarinopoulos@piraeusbank.gr

o nomos:
http://epixeirisi.gr/actions/lemma/?item_id=4734340
23/10 13:30  favlos
http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/733880/Article.aspx

ΣΕΔ: Πλήγμα για την Ελλάδα η αποχώρηση 3E & ΦΑΓΕ

Πλήγμα για την Ελλάδα χαρακτηρίζει την αποχώρηση της Coca Cola 3E και της ΦΑΓΕ ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου, τονίζοντας ότι αποτελούν αποτέλεσμα της μακροχρόνιας εχθρικής πρακτικής του κράτους προς τις επιχειρήσεις.

Ο ΣΕΔ εκφράζει επίσης τον προβληματισμό του για την πρόταση ανταλλαγής των μετοχών της Coca Cola 3E με μετοχές της νεοσύστατης εταιρίας Coca Cola HBC AG.

Η ανακοίνωση του ΣΕΔ έχει ως εξής:

«Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ), εκφράζει την ανησυχία του για δύο πολύ σημαντικές αποχωρήσεις από την Ελληνική αγορά. Η αποχώρηση της «Coca Cola, Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεων Α.Ε.» από το Χρηματιστήριο Αθηνών και η μεταφορά της έδρας της «ΦΑΓΕ Α.Ε.» στο Λουξεμβούργο, αποτελούν πλήγμα για την Ελλάδα. Είναι και οι δύο αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης εχθρικής προς τις επιχειρήσεις πρακτικής από το Ελληνικό κράτος, εκπεφρασμένης κυρίως από την ακραία φορολογική αστάθεια και την δαιδαλώδη και αναποτελεσματική γραφειοκρατία.

Η κρίση που είχε οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα μας είχε σαν αποτέλεσμα, μεταξύ πολλών άλλων, να καταστήσει την παραμονή στη χώρα μας αυτών των δύο μεγάλων εταιρειών, που πρωταγωνιστούν παγκοσμίως στον τομέα τους, μειονέκτημα για την χρηματοδότηση τους, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος αυτής της παραμονής.

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για την χρονική στιγμή που ανακοινώθηκαν αυτές οι δύο αποχωρήσεις παρά το γεγονός ότι κατανοούμε τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτές. Είναι δυστυχώς δύο αρνητικά μηνύματα στην προσπάθεια που κάνει ή χώρα να ανακάμψει από την ύφεση και τις οδυνηρές της συνέπειες.

Τονίζουμε ιδιαίτερα, ότι αν το κράτος δεν προχωρήσει σε τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και αποκαθιστώντας την φορολογική σταθερότητα,
23/10 13:31  favlos
αυτού του είδους οι αποχωρήσεις δεν θα είναι παρά μόνον οι πρώτες σε ένα νέο κύκλο αποχωρήσεων σημαντικών επιχειρήσεων από τη χώρα μας.

Ειδικότερα η αποχώρηση της «Coca Cola, Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεων Α.Ε.», ή οποία είναι η κορυφαία εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών από πλευράς κεφαλαιοποίησης, αποτελεί βαρύ πλήγμα για την Ελληνική Κεφαλαιαγορά, που τον τελευταίο καιρό μαστίζεται από κάθε είδους αποχωρήσεις, διαγραφές και εξόδους. Κάποιες μάλιστα από αυτές, μας κάνουν για άλλη μια φορά να αναρωτηθούμε όχι μόνο για την επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου και των ελεγκτικών οργάνων, παρά τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, αλλά και για την ύπαρξη χασμάτων μεταξύ «γράμματος» και «πνεύματος» των υφιστάμενων νόμων.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι η πρόταση ανταλλαγής των μετοχών της «Coca Cola, Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεων Α.Ε.» με μετοχές της νεοσύστατης εταιρείας «Coca Cola HBC AG», που στην ουσία είναι Special Purpose Vehicle (όχημα ειδικού σκοπού), προβληματίζει ιδιαίτερα λόγω παλαιότερων καταχρήσεων αυτής της πρακτικής, η οποία θεωρούμε ότι δεν αρμόζει σε μια σοβαρή πολυεθνική εταιρεία όπως είναι η Coca Cola».
26/10 23:20  Personal Jesus
Καλησπέρα Νίκο.
Έθεσα ένα ερώτημα στο blog του ΣΕΔ, το οποίο παραθέτω και εδώ :

Θα ήθελα να ρωτήσω, αφού στο δικό τους επίσημο δελτίο της δημόσιας πρότασης γράφουν ότι θα δημιουργηθεί μια εταιρεία με μοναδικό σκοπό να μεταφέρει το σύνολο των μετοχών της ΕΕΕΚ στην Ελβετία και μετά κάποια άλλη holding θα είναι αυτή που θα έχει έδρα.
Στην αρχική σας ανακοίνωση το έχετε γράψει. Μετά σας διαβεβαιώνουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και ότι τα χαρτιά θα πάνε κατευθείαν στην holding. Και εσείς το διορθώνετε. Γιατί δεν βγάζουν αυτοί μια διευκρινιστική ανακοίνωση ή να διορθώσουν το δελτίο της δημόσιας πρότασης και το κάνετε εσείς, παίρνοντας την ευθύνη ;
27/10 12:16  favlos
Αφού το θέτεις έτσι και ίσως έχεις δίκιο,παραθέτω την επιστολή που εστάλη στον ΣΕΔ και αναφέρεται η δική τους δέσμευση:

Η απάντηση της εταιρείας:

"Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, παρακαλώ όπως διορθώσετε από τη σημερινή ανακοίνωσή σας τη φράση που εμφανίζεται στην τελευταία παράγραφο και αναφέρει ότι «η πρόταση ανταλλαγής των μετοχών της «Coca Cola, Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεων Α.Ε.» με μετοχές της νεοσύστατης εταιρείας «Coca Cola HBC AG», που στην ουσία είναι Special Purpose Vehicle (όχημα ειδικού σκοπού…». Όπως σας εξήγησα και τηλεφωνικά, η Coca-Cola HBC AG δεν είναι εταιρία SPV, είναι εταιρία συμμετοχών (holding) και θα είναι η νέα μητρική του Ομίλου της Coca-Cola Hellenic.

Θερμή παράκληση για την άμεση διόρθωση κι επαναποστολή της ανακοίνωσης στη λίστα αποδεκτών και ειδικά στα Μ.Μ.Ε.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Μαίρη Ανδρεάδη

Mary Andreadi
Account Manager

Financial Communication
V+O COMMUNICATION

A 91 Michalakopoulou str., 11528 Athens, Greece
T +30 211 7501223"
27/10 13:55  favlos
η δεύτερη ανακοίνωση του ΣΕΔ
Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης, σχετικά με την προαιρετική δημόσια
πρόταση εξαγοράς των μετοχών, που κατέθεσε η εταιρεία «Coca Cola Ελληνική
Εταιρία Εμφιαλώσεων Α.Ε.» (3Ε), ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου, μετά
από ενημέρωση-διευκρίνηση που είχε από την εταιρεία τηλεφωνικώς και γραπτώς,
ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία «Coca Cola HBC AG» δεν είναι
εταιρεία SPV. (Special Purpose Vehicle-όχημα ειδικού σκοπού).
Είναι εταιρεία συμμετοχών (holding) και θα είναι η νέα μητρική του Ομίλου
της «Coca Cola Hellenic».

Ο ΣΕΔ μετά από αυτή την ενημέρωση που είχε από την εταιρεία, πιστεύει ότι
η όλη διαδικασία μετατροπής και ανταλλαγής των μετοχών θα διεκπεραιωθεί από
την «Coca Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεων Α.Ε.» με απόλυτη διαφάνεια και
αξιοπιστία, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα συμφέροντα των Ελλήνων μετόχων
μειοψηφίας, οι οποίοι τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής της στο
Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Και σχόλια για τα τρέχοντα χρηματιστηριακά
http://www.livestream.com/neotvgr
28/10 22:40  Personal Jesus
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Πιστεύω ότι πρόκειται για φυγή εταιρείας χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ και φοβάμαι μήπως ακολουθήσουν και άλλοι με το ίδιο σύστημα.
29/10 12:11  favlos
Το περιβάλλον και οι θεσμοί που υποτίθεται είναι για να προλαμβάνουν να ξέρεις είναι ,να το πω κομψά,σε αδράνεια

Φεύγει ολόκληρη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση στο 1/4 και βάλε του ΧΑ και δεν έχουμε ούτε μια ανακοίνωση απο την ΕΚ ,έστω από την ΕΧΑΕ για το θέμα των εσόδων που χάνονται και βλέπεις αρθρογράφοι όπως ο Χαμαιλέων κλπ βγάζουν το φίδι από την τρύπα.

Δες τι έγινε με την αλαπις,τρία χρόνια μετά και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της τρ. Ελλάδος δεν υπήρχε απόφαση της Εκ αλλά και όταν βγήκε με χαμένες περιουσίες και διαλυμένο το χαρτί ήταν λίγα χιλιάρικα για τους εμπλεκόμενους που θα γελάνε.

Έτσι και με την ΕΕΕΚ,στο δελτίο όντως γράφει για εταιρεία που σκοπό έχει την μεταφορά των χαρτιών κλπ,ενώ μετά θα υπάρξει άλλη holding κλπ
Χρήματα θα δοθούν σε όσους δεν συμφωνήσουν και μόνο όταν μαζευτεί το 90%,δηλαδή να πάρει χαρακτήρα υποχρεωτικό.

Άμυνα είναι και θα είναι η δημόσια πρόταση,μετά από μελέτη εκτιμητή να έχει αντίτιμο χρήμα,έτσι το κόστος θα ήταν απαγορευτικό και θα έκοβε την όρεξη σε άλλους που θα περνούσε η ίδια ιδέα από το μυαλό τους.Άλλωστε υπάρχει και πάτημα για μια τέτοια απόφση,τα νέα χαρτιά δεν θα είναι κοινές μετοχές αλλά πιστοποιητικά μετοχών,τεχνικό θέμα αλλά μπορεί να πατήσει εκεί

υγ
Για το θέμα του spv ,δεν είμαι ο μόνος που το υποστήριξα ,ούτε ο ΣΕΔ
Υπήρχαν και δημοσιεύματα,όπως εδώ:
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=19793
''...H Coca Cola HBC, εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), που συστάθηκε πρόσφατα από την Kar-Tess της οικογένειας Δαυίδ, αποτελεί το μοχλό της παραπάνω διπλής κίνησης...''

30/10 21:04  favlos
Εδώ στο ιστολόγιο του lobbystas.gr
για το ΤΤ και τις διαφημίσεις που εξακολουθεί
να πληρώνει και να προβάλλονται άσκοπα, ενώ 77000 μικρομέτοχοι έχουν χάσει τα λεφτά τους:
http://lobbystasgr.blogspot.gr/2012/10/300.html#more
05/11 18:50  favlos
Ο νέος δείκτης με βάση τα θεμελιώδη για μικρές και μεσαίες μετοχές

http://www.nepof.eu/Factor%20Weighted%20Index.pdf
11/11 19:57  favlos
Δωρεάν Πρόγραμμα χρηματιστηριακό με αρχείο ιστορικό για metastock με καθημερινή ενημέρωση και δεκάδες άλλα

http://www.neoforum.gr/viewtopic.php?f=300&t=5595&start=70
19/11 09:50  metalagmenosgaidaros
Mini Watergate, της συμφοράς και του ολέθρου

http://forum.marketzone.gr/default.aspx?g=posts&t=244
22/11 22:48  favlos
Bloomberg,mody's εστιάζουν στο κόστος πληρωμής των μετόχων μειοψηφίας και αν αυτό είναι εφικτό και πως θα χρηματοδοτηθεί

Όλη η διαβλητή και νομότυπη διαδικασία εξόδου έχει γίνει ,όπως μόνος εδώ έγραψα,για να μην υπάρξει χρηματικό αντίτιμο που ΔΕΝ είναι δυνατόν να καλυφθεί από καμία εταιρεία στον κόσμο.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν,υπάρχει χρόνος ακόμα,είναι να ζητηθεί από την ΕΚ να πληρωθούν οι μετοχές,προλαβαίνοντας έτσι και δημιουργώντας απαγορευτικό προηγούμενο σε όποιον θέλει να μιμηθεί την ίδια διαδικασία.

Τεκμηρίωση για την υποχρεωτική πληρωμή των μετοχών υπάρχουν στο κείμενο και στα σχόλια

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1673159
26/11 12:54  favlos
Την κάνουν από το ΧΑ και δεν πληρώνουν ούτε τον φόρο συναλλαγών :

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/741204/Article.aspx

να τους κεράσουμε και μια pepsi
27/11 18:13  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Κατά τα άλλα η 3Ε διακρίθηκε στα βραβεία Bravo στο πεδίο: <Προσέγγιση συμμετόχων = Ενδιαφερομένων Μερών>...
Δηλαδή, (μεταξύ άλλων) Μετόχων, Κράτους και ευρύτερης Κοινωνίας!
βλ.http://prometheus.capitalblogs.gr/listArticles.asp
Βεβαίως, με βάση τον Απολογισμό του ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ έτους...
09/01 13:18  favlos
Αναβολή εισόδου στο Λονδίνο για το 3ο τρίμηνο

Η κόκα κόλα νομίζει ότι θα περνάει όπως εδώ και γενικότερα νομίζει ότι θα έχει τις συνθήκες που μεγάλωσε και έγινε ότι έγινε
στην Ελλάδα.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/750104/Article.aspx

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις