Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Η ίδρυση του Νέου Πολιτικού & Οικονομικού φόρουμ και η παρέμβασή μας στις ερχόμενες εκλογές
1970 αναγνώστες
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012
23:22

                                                   

 

Ιδρύουμε το Νέο Πολιτικό & Οικονομικό φόρουμ με προοπτική να μετεξελιχθεί σε κόμμα που να προτάσσει τα αυτονόητα.

Το ΝΕΠΟΦ είναι φορέας  ανοικτός σε όλους, επεμβαίνει όπου μπορεί ,προτείνοντας λύσεις με λίγα και απλά λόγια.

 

 

                                             ΕΚΛΟΓΕΣ 17 Ιουνίου 2012

 

Οι Βουλευτικές εκλογές της 6/5/2012 άλλαξαν το δικομματικό σκηνικό των τελευταίων δεκαετιών και ανέδειξαν τουλάχιστον δέκα κόμματα με ικανά ποσοστά, ενώ εφτά από αυτά πέρασαν  το όριο του 3% αποκτώντας βουλευτική εκπροσώπηση και λόγο στις εξελίξεις.

Η προβλεπόμενη από το σύνταγμα διαδικασία δεν έδωσε κυβέρνηση, αναδεικνύοντας έτσι ένα πρόβλημα που υπάρχει στην πολιτική κουλτούρα, του  σχηματισμού δηλαδή  κυβερνήσεων μέσω συνεργασιών.

Η αδυναμία αυτή μάλιστα διογκώνεται ακόμα περισσότερο αν υπολογιστεί ότι ο ισχύον εκλογικός νόμος δίνει πενήντα έδρες στο πρώτο κόμμα, βοηθώντας έτσι την δημιουργία κυβέρνησης με σαφώς λιγότερους εταίρους.

Δηλαδή τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν υπήρχε η από χρόνια ζητούμενη ,κυρίως από τα μικρά κόμματα, απλή αναλογική, όπου εκεί θα ήταν απαραίτητη η συνεννόηση περισσότερων πολιτικών σχηματισμών.

Η έλλειψη λοιπόν κουλτούρας σχηματισμού κυβερνήσεων μέσω συνεργασιών, τα δεκάδες σημεία που αυτάρεσκα προτάσσουν μερικά κόμματα ως κόκκινες γραμμές ώστε να πουν το πολυπόθητο ναι, σε ενδεχόμενη συνεργασία αλλά και ο φόβος ανάληψης πολιτικών ευθυνών, προσβλέποντας  περισσότερο στο πολιτικό τους αύριο παρά στην λύση του Εθνικού προβλήματος μέσω δημιουργίας βιώσιμης κυβέρνησης ,δημιουργούν ένα ξεκάθαρο σκηνικό για τις επιλογές μας στις εκλογές της 17/6/2012.

Τα κόμματα που πέρασαν το 3% και εισήλθαν στην βραχύβια προηγούμενη βουλή, εκτιμούμε ότι έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά ,αρχίζοντας από το τελευταίο σε δύναμη και προχωρώντας προς το πρώτο.

Η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) κόμμα που εκπροσωπεί σαφώς την σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά, χωρίς να έχει κάνει την οριστική ρήξη με το παρελθόν και τις ιδεολογίες που περιορίζουν την δυναμική ενός αριστερού κόμματος ,μετατρέποντάς το σε δύναμη εξουσίας ,προτάσσει ως δύναμή της την αξιοπιστία του ηγέτη της κ.Κουβέλη αλλά και την, μέχρι ‘παρεξηγήσεως’ ,απουσία εύκολων συνθημάτων που θα της έδιναν εκλογικά οφέλη.

Υπάρχει όμως ανάγκη να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν και να καταλάβει ότι δεν υπάρχει λόγος να απολογείται στους πρώην συντρόφους του Σύριζα και ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι απαιτούν και του δίνουν ρόλο ρυθμιστή, προσβλέποντας σε αυτόν και στα χαρακτηριστικά που έχει.     

Η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) καθαρόαιμο κόμμα της άκρας λαϊκής δεξιάς που προτάσσει καθαρά το σύνθημα ‘έξω όλοι οι ξένοι’, σύνθημα που βρίσκει ακροατήριο μέσω του προβλήματος της εγκληματικότητας αλλά και μέσω της πραγματικής παρουσίας της στα μέρη του προβλήματος ,κερδίζοντας έτσι μέρος της νεολαίας αλλά και αρκετούς μεγαλύτερης ηλικίας που αισθάνονται ότι υπάρχει βοήθεια, αφού η συντεταγμένη πολιτεία είναι απούσα και ο βραχίονας που είναι εντεταλμένος να τους προστατεύει, η αστυνομία, έχει πετάξει λευκή πετσέτα και έχει αναγνωρίσει-παραδεχτεί αρκετά άβατα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αλλού, περιορίζoντας την αστυνόμευση στους Έλληνες, βοηθώντας ως εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους παρά ως αστυνομία πόλεων στο πλευρό των Ελλήνων φορολογουμένων.

Πολιτικά προτιμούμε καθαρόαιμους πολιτικούς σχηματισμούς και εκπροσώπους τάσεων, ειδικά των άκρων, παρά να είναι καμουφλαρισμένοι και ενσωματωμένοι σε μαζικά πολυσυλλεκτικά κόμματα.
Δηλαδή καλύτερα να υπάρχει η χρυσή αυγή μόνη της παρά να στεγάζεται στα δεξιά κόμματα.
Υπάρχει για ένα συγκεκριμένο ρόλο που δεν μπορεί να αναλάβει ένα κόμμα αρχών και αστικής δημοκρατίας

Φυσικά οι πρακτικές της και η όλη ‘σκηνική’ της παρουσία είναι η επένδυση του βασικού συνθήματος ‘έξω οι ξένοι’ και απευθύνεται αποκλειστικά στους ψηφοφόρους  που το ενστερνίζονται, τραβώντας τους πίσω με θεαματικές ενέργειες όταν αντιλαμβάνονται ότι  αυτοί  τείνουν να φύγουν και να ψηφίσουν άλλο κόμμα. 

Το Κ.Κ.Ε. ίσως το τελευταίο παγκοσμίως κομουνιστικό κόμμα που παραμένει προσηλωμένο στις βασικές αρχές του κομμουνισμού, ζει  σε έναν δικό του ασάλευτο χρόνο που περιλαμβάνει αέργους που είναι μέλη του κόμματος, διαχειρίζεται  μια, από τον δικό του θεό, εντολή ιδιοκτησίας των εργατών στην Ελλάδα και είναι το κόμμα που δεν θα ήθελε να αλλάξει απολύτως τίποτα.

Ίσως στην παρούσα συγκυρία η μοναδική του χρησιμότητα είναι, παραμένοντας ασάλευτο και με παγιωμένη την αντίληψη ότι δεν συνεργάζεται με κανένα, ότι συγκρατεί ένα αρκετά κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων που ενδεχομένως με άλλη ηγεσία και πολιτική βούληση να ανίχνευαν την πιθανότητα να υποστηρίξουν  τον λαϊκό-λαϊκίστικο  πόλο της ‘αριστεράς’ που είναι ο Σύριζα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,το κόμμα του κ.Καμμένου, είναι καταγγελτικό κόμμα, βασισμένο στην προσωπική διαμάχη του κ.Καμμένου με τον κ.Σαμαρά

Πέρα από αυτό, βασίζεται σε ακραίες ιστορίες συνωμοσίας που και βάση να είχαν δεν είναι της στιγμής να λυθούν,ενώ δεν αποτελεί κυβερνητική λύση και ζητάει μετεκλογικά εγγυήσεις ανέφικτες ώστε να συνεργαστεί, οπότε καταλήγει να είναι χαμένη ψήφος.Οι ψηφοφόροι του προέρχονται κυρίως από τα λαϊκά δεξιά στρώματα που η κρίση οδήγησε στην εξαθλίωση και είδαν στο πρόσωπο του αρχηγού του κόμματος και στην ρητορική του μια δεξιά πατριωτική αντιμνημονιακή φωνή που θα τους εκπροσωπήσει.Το κόμμα αυτό πέρα από τον αντιμνημονιακό,καταγγελτικό του λόγο οφείλει την άνοδό του και στην γενικευμένη χρήση των δικτύων επικοινωνίας.

Προβλέπουμε ότι θα είναι κόμμα μικρού χρονικού ορίζοντα αφού οι αντιφάσεις και ο συνομωσιολογικός χαρακτήρας του ιδρυτή του θα φανεί σε όλη την έκταση όταν κάτσει η σκόνη και τα πράγματα πάρουν λογικότερες διαστάσεις

Το ΠΑΣΟΚ είναι στην ουσία ο κεντρικός αρνητικός ‘ήρωας’ της κρίσης χρέους που ζούμε και έχει τελευταία μεταβληθεί σε κρίση Εθνικής ύπαρξης.Η νέα ηγεσία υπό τον κ.Βενιζέλο σαφώς δεν είναι ,δεν θέλει και τελικά δεν αντιπροσωπεύει το παλιό, γνωστό ως βαθύ ΠΑΣΟΚ που έχει μετακομίσει στον αντικαταστάτη του τον Σύριζα, παίρνοντας από το ΠΑΣΟΚ, ποσοστά, ανθρώπους, συνθήματα και την θέση που αυτό είχε στον παλαιό δικομματισμό.

Η φυγή άφησε πίσω αρκετά βαρίδια που ακόμα δεν τόλμησε να θίξει ο νέος του αρχηγός, μεταξύ αυτών το τραγικότερο πρόσωπο όλων των εποχών για την Ελλάδα, τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και άλλα στελέχη που βαρύνονται για την γιγάντωση του κομματισμού, του πελατειακού κράτους και της σοβιετικού τύπου γραφειοκρατίας που ήταν είναι και θα είναι η μεγαλύτερη πληγή της Ελληνικής κοινωνίας.Θετικό σημείο ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η υπόσχεση Βενιζέλου ότι η επόμενη ημέρα θα φέρει ένα νέο κεντροδεξιό σοσιαλιστικό σχήμα απαλλαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος και με νέο όνομα.

Ο Σύριζα τώρα είναι αυτός που κινεί τα πράγματα ,ωθεί τις καταστάσεις συνεχώς από ακραίες σε ακόμα πιο ακραίες, δημιουργώντας αντίρροπες δυνάμεις, προκαλεί πόλωση και  διχασμό που η Ελληνική κοινωνία είχε να δει από την δεκαετία του 1940.Η συνεισφορά του στην σύγχρονη Ελληνική πολιτική σκηνή  είναι εξόχως σημαντική αφού διαλεκτικά, για να χρησιμοποιήσουμε μια αρχαία μεν εννοιολογικά λέξη που όμως δανείστηκαν οι θεωρητικοί του μαρξισμού-κομμουνισμού και έφτασε να σημαίνει την εύρεση και σύνθεση της αλήθειας μέσω των συγκρούσεων και αντιφάσεων,διαλεκτικά λοιπόν είναι η δύναμη που καταλύει, δοκιμάζει αποδομεί το παλιό αλλά δυστυχώς η συνεισφορά του περιορίζεται σε αυτό, απλά υπηρετώντας την ιστορική αναγκαιότητα που εμφανίστηκε απαιτώντας αλλαγή, χρησιμοποιώντας το όχημα του σύριζα να την εκφράσει.

Έγραψα δυστυχώς πιο πάνω γιατί η πραγματική δομή και υπόσταση του οχήματος, του Σύριζα δηλαδή, που ώθησε όλο το πολιτικό σκηνικό σε αλλαγή και σύγκρουση δεν έχει την απαιτούμενη βαρύτητα ώστε η δυσμενής συγκυρία της κρίσης να μεταβληθεί σε ένα είδος κάθαρσης και δημιουργίας μιας νέας κατάστασης που θα οδηγούσε την Ελλάδα στις επόμενες δεκαετίες.

Η πραγματική υπόσταση αυτού του συνασπισμού συνιστωσών είναι η εκ νέου αναβίωση του παλιού δίπολου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τώρα θα είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με σκοπό να συνεχιστεί απρόσκοπτα το κομματικό-πελατειακό κράτος, αδιαφορώντας αν ανήκει στην ευρωζώνη, αδιαφορώντας αν το νόμισμα θα είναι το ευρώ η δραχμή ή το δηνάριο.

Αυτό αποδεικνύεται από την προσχώρηση μαζικά όλου του βαθέως ΠΑΣΟΚ στον Σύριζα με ταχύτατους ρυθμούς, απειλώντας το ΠΑΣΟΚ με άνευ προηγουμένου συρρίκνωση που οδήγησε την ηγεσία μέσω των τοπικών οργανώσεων κυρίως, να προσπαθήσει να αφυπνίσει τους ψηφοφόρους που δεν προσήλθαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ώστε οι διαρροές προς τον σύριζα να καλυφθούν από αυτούς.

Τέλος να ειπωθεί συνοπτικά ότι ο Σύριζα μπορεί υπό προϋποθέσεις να προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία αν μπορέσει να κάνει με ταχύτητα τα άλματα που είναι απαραίτητα,ώστε από ένα ακτιβιστικό κόμμα αριστερού προσανατολισμού με δεκάδες τάσεις και συνιστώσες που εκλογικά αγωνιούσε αν θα μπει στην Ελληνική βουλή να μετατραπεί τάχιστα σε αστικό κόμμα εξουσίας με χαρακτηριστικά Ευρωπαϊκά,ξεκάθαρες απόψεις και ρήξη με τον ακτιβιστικό χαρακτήρα του.

Να καταφέρει δηλαδή να εκφράσει σε λίγους μήνες κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε να διαχειριστεί ως τώρα που ήταν οι ψηφοφόροι των συνιστωσών και να συναντήσει το μεγάλο ρεύμα που τον ανέσυρε από την αφάνεια και έχει όμως άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που εξέφραζε.

Αυτό απαιτεί χρόνο και δημιουργεί το παράδοξο, αν ψηφιστεί και κληθεί τώρα να κυβερνήσει είναι πολύ πιθανό να καεί και να οδηγήσει όλο αυτό το ρεύμα που τον ακολούθησε, απογοητευμένο στα άκρα της πολιτικής ζωής. 

Τελευταίο στην ανάλυση αλλά πρώτο στις πρόσφατες εκλογές είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδοσιακό κόμμα της κεντροδεξιάς, καταφύγιο των νοικοκυρέων που όμως βαρύνεται με παραδοσιακά λάθη στην άσκηση της πολιτικής και ειδικότερα στην ενδοτικότητα και συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία αλλά κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης για το δεύτερο μνημόνιο.

Βέβαια είναι το κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί με το ΠΑΣΟΚ πρόσφερε μέχρι το 2010 μια ευημερία που δεν είχε προηγούμενο στον σύγχρονο Ελληνικό πολιτικό βίο και συνδυάστηκε τα τελευταία χρόνια πριν την κρίση με την υιοθέτηση του σκληρότερου νομίσματος στον κόσμο χωρίς όμως να λάβει ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ τα απαραίτητα μέτρα ώστε η ευημερία ή τουλάχιστον η ανάπτυξη να έχει διάρκεια και να βασίζεται σε πραγματική παραγωγή και όχι να είναι βασισμένο σε Μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα, πακέτα Ντελόρ ή βοήθεια από τις Βρυξέλλες ή ακόμα χειρότερα από καθαρό δανεισμό από τις τράπεζες και άσκηση πολιτικής από το κράτος μέσω συνεχούς έκδοσης κρατικών ομολόγων.  

Στα υπέρ της ο καθαρά φιλοευρωπαϊκός προσανατολισμός και η σταθερή προσήλωση στην ισότιμη Ευρωπαϊκή Ένωση και η προσπάθεια που κάνει να μείνουμε σε μια Ευρώπη που υποχρεωτικά αλλάζει και να μην αποχωρήσουμε ή εκδιωχθούμε μένοντας έξω από τις εξελίξεις με ένα άγνωστο πιθανόν νόμισμα στα χέρια μας.

Αυτή είναι κατά την γνώμη μας η πολιτική κατάσταση και έχοντας δεδομένο ότι δεν έχει εμφανιστεί ο πολιτικός σχηματισμός ή το πρόσωπο που θα εκφράσει το καινούργιο χωρίς περιστροφές και αναλύσεις ψηφίζουμε :

Φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και κόμματα, ώστε να είμαστε μέσα στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις αλλά παράλληλα να δώσουμε χρόνο στους νέους πολιτικούς σχηματισμούς να ανδρωθούν και να μην καεί το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Εκφραστές χωρίς κόκκινες γραμμές για την Ευρώπη και το ευρώ είναι η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ 

ΥΓ

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω είναι σύμπτυξη απόψεων που εκφράστηκαν στα δημόσια και ελεύθερα φόρουμ συζήτησης από μέλη, στα παρακάτω links:

http://www.neoforum.gr/

http://favlos.capitalblogs.gr

Για το Νέο Πολιτικό & Οικονομικό φόρουμ

Νίκος Χ. Οικονομόπουλος

favlos118@gmail.com


το κείμενο σε pdf

http://www.neoforum.gr/nepof/NEPOF.pdf

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
10 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

20/06 13:51  favlos
Η έλλειψη κουλτούρας σχηματισμού κυβερνήσεων μέσω συνεργασιών βαραίνει και πάει να αναδείξει στην ουσία κυβέρνηση ΝΔ με απλή στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και επιλογή εξωκοινοβουλευτικών (!) σε υπουργεία,ενώ αν θυμάμαι ψηφίσαμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Ο νόμος αυτός μαζί με το πολιτικό κόστος είναι ανεπαρκής και σίγουρα θα βλέπαμε σκηνές επιθεωρησιακές αν υπήρχε απλή αναλογική και ανάγκη συνεννόησης περισσοτέρων κομμάτων.
21/06 00:02  favlos
Συζήτηση για μετεξέλιξη σε ένα νέο πολιτικό φορέα

Ο πρώτος κύκλος συζήτησης στο εσωτερικό του Συνασπισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε αργά απόψε στην Πολιτική Γραμματεία, με την ανάλυση δύο κειμένων που αναφέρονται σε πολιτικά και οργανωτικά θέματα, δηλαδή για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και τις εκτιμήσεις γύρω απ' αυτό, και για οργανωτικά θέματα.

Η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε σε δύο συνεδριάσεις, σήμερα και προχθές, για το πώς διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Επίσης έγινε μια πρώτη εκτίμηση για το νέο κομματικό ακροατήριο και παράλληλα διεξήχθη συζήτηση για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο πολιτικό φορέα, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, και αν απαιτείται ένα ιδρυτικό συνέδριο για να ενσωματώσει αυτή τη δυναμική ή αν το υφιστάμενο κομματικό σχήμα μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα, κυρίως στην αυξημένη κοινωνική και πολιτική επιρροή του κόμματος.

Το δεύτερο κείμενο αφορούσε τις οργανωτικές διαδικασίες, κυρίως στα χρονοδιαγράμματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες.

Οι σκέψεις αυτές, γιατί πρόκειται για μια αρχική συζήτηση, πιθανόν να παραπεμφθούν σε συνέδριο το Φθινόπωρο ή να προκριθεί μια άλλη διαδικασία. Προς το παρόν τα κείμενα αυτά παραπέμπονται για συζήτηση και στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού το επόμενο Σαββατοκύριακο, όποτε θα δοθούν και οι κατευθυντήριες γραμμές.
http://www.newsbeast.gr/politiki/ekloges2012/arthro/371650/dromologoudai-allages-sto-suriza/

Με μαθηματική ακρίβεια
21/06 00:08  favlos
Oι αριστεροί όπως και αυτός ο Σύριζα που υπάρχει σήμερα,
υπηρετεί και προστατεύει τις ιδέες του και μέσα από αυτές αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και τις εξελίξεις,
κάτι ανάλογο με το ΚΚΕ που ως μέτρο σύγκρισης για να γίνει πιο κατανοητό,βρίσκεται στο απώτερο
άκρο της ερμηνείας και αυτοπροσδιορισμού μέσω των ιδεών,εδώ στον Σύριζα έχουμε αυτό το φαινόμενο αλλά σε σημείο που σηκώνει επαφή με την πραγματικότητα,γι αυτό και η ανακούφιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,ώστε να έχει χρόνο να πλησιάσει την πραγματικότητα και να περάσουν οι ιδέες σε δεύτερο πλάνο.

Αυτή η μάχη με τον εαυτό του ώστε να γίνει αστικό κόμμα και να συναντήσει τους ψηφοφόρους,απαλλαγμένο από ιδεολογικά βαρίδια θα την κάνει στην αντιπολίτευση και όσο χρόνο διαρκέσει η παρούσα κυβέρνηση.

Να προβλέψω ότι ,παρά την εκλογική αύξηση που δένει τον κορμό των συνιστωσών,η πορεία θα δώσει αποχωρήσεις
και νέα μικρά κόμματα που θα αναζητήσουν την συνέχεια των ιδεών τους όσο θα βλέπουν ότι το κόμμα αστικοποιείται
και αποκτά χαρακτηριστικά μηχανισμού εξουσίας.
21/06 21:09  favlos
Ξεκαθαρίζει το τοπίο και μοιάζει να γίνεται πιο συγκεκριμένο το όλο Γερμανικό σχέδιο για την Ευρώπη.
Σύρεται η Ισπανία στον μηχανισμό διάσωσης και με την βοήθεια των εταιρειών αξιολόγησης αλλά κυρίως μέσω των υψηλών και απαγορευτικών επιτοκίων δανεισμού,ακολουθώντας τον λαγό που ήταν η Ελλάδα και θα ακολουθήσει και η Ιταλία.
Απώτερος σκοπός η δημοσιονομική ένωση κατά τα πρότυπα της Γερμανίας και η υποχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας όπως πριν χρόνια η Μπενάκη είχε αναφέρει στην ορκωμοσία Παπούλια αλλά και η μεταφορά του κέντρου των κρίσιμων αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό φορέα που θα ελέγχεται από την Γερμανία.
25/06 23:45  favlos
Και η Κύπρος στον μηχανισμό,με παρασκήνιο που σίγουρα είναι βαρύ και συμπυκνώνεται στην λέξη 'απειλή' και απαγόρευση δανειοδότησης από άλλον.
Φυσικά οι απειλές μπορεί να περιλαμβάνουν,διακοπή ροής χρημάτων από την Ρωσία,διακοπή της εύκολης ροής transit χρημάτων και άλλα που αναγκάζουν την Κύπρο να μπει και αυτή σε αυτό που γράφω στο προηγούμενο σχόλιο.
Από την άλλη αποδεικνύεται ότι εύκολα χρήματα δεν υπάρχουν και ότι για να δανειστείς ή να δανείσεις δεν είναι μια απλή διαδικασία οικονομικών όρων αλλά εξαρτάται,πέρα από την ρευστότητα που πρέπει να έχει ο δανειστής,από πολιτικούς όρους και ισορροπίες.
28/06 15:41  favlos
Νομίζω ότι αυτό :
http://www.capital.gr/News.asp?id=1543525
ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπία

Γερμανικό imperium και αντάλλαγμα ρευστότητα κλπ

Καλούμαστε να αποφασίσουμε για πολύ περισσότερα απ'ότι νομίζαμε στην αρχή

Επιβεβαιώνεται ο ρόλος μας ως λαγού της Γερμανίας

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις