Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΒΙΟΣΚ & ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ
1579 αναγνώστες
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008
14:24

Πάνω από 20% της ΒΙΟΣΩΛ αποκτά ο πρώην τραπεζίτης Αν. Τζαβέλλας (γνωστός από την υπόθεση Δημητριάδη –ΑΘΗΣΚ), αναλαμβάνοντας τις μετοχές που έμειναν αδιάθετες στην ΑΜΚ, ενώ παράλληλα εισφέρει στην εισηγμένη το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας επεξεργασίας ύδατος Κάλλιγκαν. Ο κ. Τζαβέλλας και οι συνεργάτες του μπαίνουν στη ΒΙΟΣΩΛ ως στρατηγικοί επενδυτές, παίρνοντας 15 εκ. μετοχές από την ΑΜΚ, ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι θα αποκτήσουν άλλα 9 εκ. μετοχές, ώστε η συμμετοχή τους να φθάσει το 34%.Για τη συμμετοχή τους αυτή εισφέρουν περίπου 1,5 εκ. ευρώ σε μετρητά και το πακέτο μετοχών της Κάλλιγκαν, που θα ποτελέσει βασικό περιουσιακό στοιχείο της ΒΙΟΣΩΛ και πυρήνα νέων δραστηριοτήτων στον τομέα επεξεργασίας ύδατος και σε περιβαλλοντικά projects.
Η Βιοσώλ θα γίνει εταιρεία holding και εισέρχεται στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της επεξεργασίας νερού και ειδικότερα των συστημάτων αφαλάτωσης και διύλισης.
Η Κάλλιγκαν Ελλάς αποτελεί την κορυφαία εταιρία στο χώρο της επεξεργασίας νερού αφού δραστηριοποιείται στη χώρα μας περισσότερο από 45 χρόνια και έχει εγκαταστήσει περισσότερο από το 50% της λειτουργούσης σήμερα δυναμικότητας αφαλατώσεων σε δήμους και κοινότητες.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Βιοσώλ θα αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών, να βελτιώσει την κερδοφορία της και να αξιοποιήσει με τις συνέργιες που προκύπτουν τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στην βιομηχανική ζώνη του Βόλου.
Η εξαγορά πραγματοποιείται με την ταυτόχρονη είσοδο των στρατηγικών επενδυτών, που εκπροσωπούνται από τους κυρίους Ορφέα Μαυρίκιο και Αναστάσιο Τζαβέλλα, στο μετοχικό κεφάλαιο της Βιοσώλ με την απόκτηση 24 εκατ. μετοχών.
Από αυτές 15 εκατ. μετοχές αποκτώνται άμεσα απορροφώντας όλες τις αδιάθετες μετοχές της παρούσας αμκ και 9 εκατ. μετοχές θα αποκτηθούν μετά από απόφαση νέας γενικής συνέλευσης, που θα συγκληθεί άμεσα μετά από σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται από την υπογραφείσα συμφωνία.
Στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί και με βάση τα προβλεπόμενα στην παραπάνω συμφωνία θα υπάρχει εισήγηση για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και για την ανάληψη του management από τον στρατηγικό επενδυτή.

 

Αναδημοσίευση απο το http://www.sofokleousin.gr/.

Εγώ να πω ότι είναι ευπρόσδεκτη η κίνηση της ΒΙΟΣΚ στον χώρο που δραστηριοποιούμαι και να συγχαρώ προσωπικά απο αυτό το βήμα τον φίλο Ορφέα Μαυρίκιο CEO της Κάλλιγκαν.

Υ.Γ Για να προλάβω τον κακό αντίλογο,ούτε προτείνω το χαρτί,ούτε είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν όπως έχουν σχεδιαστεί.Χαιρετίζω όμως την προσπάθεια και εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Σχετικές μετοχές:
ΒΙΟΣΚ
Αξιολογήστε το άρθρο 
17 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις