Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Accumulation-Distribution
2347 αναγνώστες
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2008
12:47

 

 

Αν και το Metastock μου έχει γίνει δεύτερη φύση δεν είμαι αυτός που θα πεί ότι οι δείκτες και η Τ.Α. υπερέχουν απέναντι σε άλλες μορφές προσέγγισης της αγοράς.

 

Μια ματιά στο διάγραμμα της μετοχής όμως είναι αυτό που καθορίζει την απόφαση αγοράς ή πώλησης.Είναι σα να βλέπεις ένα παλιό φίλο και να παρατηρείς τις αλλαγές του.Γρήγορα βλέπεις τι του έχει αφαιρέσει ή προσθέσει ο χρόνος.Χωρίς το διάγραμμα ειλικρινά είναι δύσκολο να αποφασίσω.

Είδα μια παρατήρηση/σχόλιο του φίλου ΖΑΦΘΕΟ στο ιστολόγιο του φίλου Θρασσάκου για την έλλειψη διανομής και επενδυτικής υστερίας στο Χ.Α.

 

Αν ξαναδούμε την συμπεριφορά του λόμπι στην ΓΕΒΚΑ (μια μικρογραφία Συσσώρευσης-Διανομής) θα παρατηρήσουμε ότι η άνοδος/συσσώρευση της μετοχής κράτησε περίπου 2 μήνες και συνοδεύτηκε από μεγάλους όγκους.Ο δείκτης Accumulation-Distribution πιστά ακολουθεί την πορεία της μετοχής φωνάζοντας εισροή κεφαλαίων και ταυτόχρονη άνοδο τιμής.Μετά την εισροή κεφαλαίων και την ταυτόχρονη άνοδο της μετοχής όπου δείκτης και τιμή δείχνουν ξεκάθαρα την συσσώρευση ακολουθούν δύο μήνες ευθείας γραμμής της τιμής ενώ ο δείκτης συνεχίζει την ανοδική πορεία του δείχνοντας την συνεχιζόμενη συσσώρευση στα ψηλά.Στο δίμηνο αυτό υπάρχει σαφώς περιορισμένη διανομή αλλά και αγορές για να κρατηθεί η τιμή ψηλά περιμένοντας την επενδυτική υστερία και την εύκολη διανομή.Εδω έρχεται το σπάσιμο της συμφωνίας ή η αδυναμία εύρεσης κεφαλαίων για να κρατηθεί το χαρτί περιμένοντας την ultra διανομή ή κάποιος θέλει εδώ και τώρα τα λεφτά του,ή το πιθανότερο η αδυναμία προσέλκυσης ‘επενδυτών’.Ακολουθεί κάθετη/βίαιη πτώση και διανομή όσο-όσο.Σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθουν όλοι οι συμμετέχοντες ανεξάρτητα τι πιστεύουν.

 

Αν δούμε τώρα τον Γενικό Δείκτη έχουμε κάτι αντίστοιχο σε μεγάλη όμως κλίμακα με δεκάδες συμμετέχοντες.Διανομή με την κλασσική έννοια δεν έχει γίνει και φυσικά δεν έχουμε επενδυτές ούτε μικρούς ούτε μεγάλους να πάρουν την σκυτάλη και να μετέχουν στην ultra διανομή όμορφα και ωραία.Έτσι έχουμε κάθετη και βίαιη πτώση που συνοδεύεται από fake διανομή,που εδώ όμως είναι μάλλον κερδοφόρος γιατί οι τιμές είναι παρά την πτώση ακόμα υψηλές.

Η δεύτερη φάση είναι εδώ και το bearmarket rally που διανύουμε θα δώσει την ευκαιρία για νέες διανομές τύπου ΓΕΒΚΑ.

Αξιολογήστε το άρθρο 
25 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

26/01 18:52  zaftheo
Εξαίρετο φίλε favlos!
Ρεαλιστική θεώρηση αν και όχι συμφέρουσα για τους τοποθετημένους όπως εγώ.
Ποιο πρόσφατο παράδειγμα η ΣΕΝΤΡ.

Βέβαια επειδή δεν έχει γίνει η "κλασική" διανομή πιθανολογώ μικρής δειάρκειας bearish.
Δεν είναι μαθημένοι οι καρχαρίες να χάνουν!
26/01 19:15  CANYON
5*...
27/01 00:08  verdadeiro
5 * και απο μενα..

Παντως και σε βαθος χρονου ,ασχετα με την δυναμη η την αδυναμια του οποιου επενδυτικου σχηματος[ολες οι μετοχες εχουν απο πισω]

Στο τελος επικρατουν τα θεμελιωδη..

Θεωρια του Μπαφετ, για το Αφεντικο και τον σκυλο..

Ετσι αν οντως αξιζει η μετοχη που κατεχουμε,οι διακυμανσεις σε τρικυμιωδεις περιοδους,φανερα αδιαφορες..

Η θαλασσα καποτε θα ηρεμησει και τοτε θα δουμε ποιοι κολυμπουν με μαγιο και ποιοι οχι[Κοστολανυ]
27/01 03:06  favlos
Πάντως Ζαφ προσαρμόζονται εύκολα σε νέα σενάρια.Ζουμε μια περίοδο που σίγουρα θα ανατρέχουν στο μέλλον.Βέρντ δεν διαφωνώ αλλά το timing είναι και θα είναι το ζητούμενο.Δεν έχουμε τα κεφάλαια του Μπάφετ ή άλλων να περιμένουμε.Canyon ευχαριστώ.
Υ.Γ Έκανα ένα μίνι γκάλοπ στον Κορινθιακό ναό και είδα ότι 4 στους 5 δεν θέλουν να ξέρουν για ΧΑ.Ο ένας μόνο έχει χαρτιά απο παλιά.(ΝΟΤΟΣ.Ναι!δεν ήξερε για έξοδο και ούτε τον ενδιέφερε).

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις