Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Φήμες & Θύμιος,Θέμος
1752 αναγνώστες
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008
15:37

 

Φήμη διάψευσης στέλνει την ΠΡΟ στα 8,78€ με λογικό όγκο.Φυσικά δυο πόρτες έχει η ζωή.Ή μπαίνουμε ή σφυρίζουμε αδιάφορα.Η ίδια η ΠΡΟ επιμένει ότι το deal δεν έχει χαλάσει.Το ταμπλό λέει άλλα.Εδώ είναι που ο επενδυτής είναι μόνος.Αυτό είναι το Χρηματιστήριο και γι αυτό δεν πεθαίνει ποτέ.

 
Στη διαμάχη Θύμιου-Θέμου για να μην κοροϊδευόμαστε και επειδή έχουμε βήμα που εκτός των επισκέψεων που θα είχαμε σαν blogers έχουμε και αυτούς που μπαίνουν στη σελίδα του Capital να πω ότι όλο το ζήτημα ειναι ως συνήθως τα λεφτά.
 
Για όσους δεν κατάλαβαν οι τρείς ιδιοκτήτες της εφημερίδας ‘Πρώτο Θέμα’ έφτιαξαν νέα εταιρεία με την ονομασία ‘Αναπτυξιακή ΜΜΕ’ και παίρνοντας 18εκ δάνειο από την Πειραιώς έκαναν χαρτιά αγοράς/πώλησης της ‘Πρώτο Θέμα’ αγοράζοντας και πουλώντας στον εαυτό τους,μοιράζοντας τα χρήματα περίπου στα τρία.και μετά με μια συγχώνευση των δυο εταιρειών αφού οι μέτοχοι είναι ακριβώς οι ίδιοι τρείς και στις δυο, έριχναν υποχρεώσεις και δάνεια στη νέα ενοποιημένη ΑΕ.Δηλαδή θα έπαιρναν τα μελλοντικά χρήματα που θα έβγαζε η εφημερίδα και πιθανώς να πουλούσαν κάποιο κομμάτι με όλες βέβαια τις υποχρεώσεις/δάνεια που θα είχε το σχήμα.Αυτός πρέπει να είναι και ο λόγος άρνησης του εφοπλιστή που αναφέρθηκε,να αγοράσει κομμάτι της εφημερίδας.Αυτό δεν πρόλαβε να γίνει παρά τα χαρτιά που έγιναν,αν ψάξετε στο δίκτυο υπάρχουν,μετά την γνωστή πτώση.Καμμία σχέση αυτή η μεθόδευση με τα 5εκ του ενός εκ των δύο.Να πώ βέβαια ότι η διαδικασία που περιγράφω είναι νόμιμη.
 

Υ.Γ Παλιό κόλπο προεξόφλησης μελλοντικών κερδών αλά Ελληνικά που στην πιάτσα περιγράφεται και ως ‘Κασάρισμα’.

Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 20/1/2008 έχει το πιό πάνω θέμα όπως το περιγράφω.Ριξτε μιά ματιά :)

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=23533536

Αξιολογήστε το άρθρο 
18 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

18/01 17:46  Goldmine
Έμαθα και το κασάρισμα! Πρόοδος:-)5*
18/01 19:34  verdadeiro
Στην… παράταση βρίσκεται το deal Proton Bank-Hapoalim.
Τα subprime καθυστέρησαν για λίγες μέρες την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της fmvoice.gr - είναι ήδη πραγματικότητα.
Irf και Hapoalim έχουν καταλήξει σε όλα, ο νομικός και οικονομικός έλεγχος έχει ήδη τελειώσει, στο τίμημα υπάρχει συμφωνία στην τιμή περίπου των 10,50 ευρώ, χαράχθηκαν οι βασικές πτυχές του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της τράπεζας, αλλά τα subprime… μετακόμισαν το σύνολο της διοίκησης της Ισραηλινής τράπεζας στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα το management της Hapoalim να ζητήσει και να λάβει από την Α. Φράγκου, επικεφαλής της Irf δεκαήμερη παράταση για την υπογραφή της μεταξύ τους συμφωνίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Hapoalim δεν αντιμετωπίζει κανένα σοβαρό πρόβλημα με το χαρτοφυλάκιο των δικών της subprime, που να θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού για αυτήν deal με την Irf.

Η Proton Bank θα αποτελέσει την πύλη εισόδου της στα Βαλκάνια και στην υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Όμως, το management της Hapoalim προτιμά πρώτα να ξεκαθαρίσει απολύτως την κατάσταση και μετά να υπογράψει την συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομικός έλεγχος έγινε από το δικηγορικό γραφείο Κουταλίδη, ενώ corporate advisor των Ισραηλινών ήταν η Goldman Sachs. Η δε PriceWaterHouse διενήργησε τον οικονομικό έλεγχο.

Τελικώς πωλητής είναι μόνο το Irf Fund. Η Hapoalim θα αποκτήσει το 20% των μετοχών της και θα συγκεντρώσει άλλο 13% -τουλάχιστον- από την αγορά. Φορτρές και Morgan Stanley δεν πωλούν. Μια ακόμα λεπτομέρεια της συμφωνίας: το business plan θα ανακοινωθεί πριν το Πάσχα.


Αυτα για Προτον, μια που βλεπω σας ενδιαφερει..

Ο Μανεσιωτης εχει συνηθως καλες πηγες
18/01 19:43  favlos
Ευχαριστώ verd.Έχει ενδιαφέρον.
20/01 17:41  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Βρε το Θέμο. Μανθανω και εγώ τα πραγματα τα ελληνικά. Φριττω βεβάιως με τις καταγγελίες, αλλά μανθάνω. Γηρασκω αει διδασκομενος κοκ...
21/01 01:14  favlos
Έκανε και η ΑΕΓΕΚ την ΓΣ.www.capital.gr/news.asp?Details=427525
Καινουργιο είναι η κατάργηση των ΑΕΓΕΠ.Χωρίς όμως να χάσουν οι κάτοχοι το μέρισμα όταν η ΑΕΓΕΚ μπεί σε κέρδη.

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις