Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΕΤΕ-ΑΛΦΑ_Εξαιρετικό χρηματιστήριο,χαζές αρχές...
3408 αναγνώστες
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011
21:53

                                        

 

 

 

 

Εξαιρετικό χρηματιστήριο με χαζές ως συνήθως αρχές.

Η φήμη και μόνο,που τελικά ως πρόταση ήταν αληθής,της ΕΤΕ πρός ΑΛΦΑ,οδήγησε τις τράπεζες σε εξωπραγματικά ημερήσια κέρδη που αυτά κι αν τρώγονται φρέσκα,οδηγώντας αξίες που ήταν υπό αμφισβήτηση σε αξιόλογες  τιμές ρευστοποίησης.

Εδώ βέβαια,συνέβη το τραγικό, να τίθεται εκτός διαπραγμάτευσης ο προτείνων την συγχώνευση ,που τυγχάνει να είναι η μεγαλύτερη Α.Ε. της χώρας με ειδικό μάλιστα βάρος, αλλά και ο υποψήφιος προς συγχώνευση η μεγαλύτερη δηλαδή καθαρόαιμη ιδιωτική Ελληνική Τράπεζα.

Αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα.

Πρώτα στην ίδια την ιδέα του Χρηματιστηρίου που είναι η πλατφόρμα εξαργύρωσης της εκτίμησης των συμμετεχόντων για κάθε φήμη ή προσδοκία που αναπτύσσεται καθημερινά και δίκαια καταγράφεται ,η εκτίμηση ,στην καθημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου,αντικειμενική δηλαδή αξιολόγηση που δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση.

Δεύτερο στους εμπλεκόμενους μετόχους  των εταιρειών που συμμετείχαν στο πιθανό deal .

Δηλαδή τέθηκαν εκτός ώστε να προστατευτούν από πιθανή εκτίναξη των τιμών οι νέοι επενδυτές και αν ναυαγήσει το deal  να βρεθούν με υπερτιμημένα χαρτιά .

Μα,τα υπόλοιπα που δεν συμμετείχαν στο πιθανό deal,εκτινάχθηκαν στα ύψη χωρίς τις  προσδοκίες που θα έφερνε η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελλάδας.

Αντικειμενικά  όμως αν  κρίνουμε,η εκτόξευση των υπόλοιπων τραπεζών έστω και εμμέσως, μας δείχνουν την θετική υποδοχή της αγοράς και ειδικότερα αυτών που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στον τραπεζικό κλάδο.

Κι εδώ ερχόμαστε στην ουσία της τραγικής ,πέρα από κάθε αμφιβολία απόφασης των αρχών,να θέσουν τα χαρτιά εκτός.

Ξεχνώντας την πιθανή απώλεια χρημάτων που είναι το αντίκρυσμα  της άποψης για τα δρώμενα που έχει ο κάθε εμπλεκόμενος στο ΧΑ και μεταφράζεται σε χρήμα στο λογαριασμό του,έρχεται η έλλειψη της άποψης της αγοράς που θα τιμολογούσε και θα προεξοφλούσε την φήμη αλλά και την επιβεβαίωση της πρότασης ,στερώντας έτσι την δυναμική της αγοράς ,ευνουχίζοντας την προεξόφληση ,κλασσικό μηχανισμό των αγορών και περιορίζοντας τούς άμεσα εμπλεκόμενους σε ρόλο κομπάρσου ,αλλά το μέγιστο ,ευνούχισε την δυναμική της αγοράς που μπορούσε να δώσει ακόμα και λύση ή να οδηγήσει προς τα εκεί..

Βέβαια το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμα…. 

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΕΤΕ
Αξιολογήστε το άρθρο 
27 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

18/02 23:00  PREMIUM
Καλησπέρα Νικόλαε ...
Λογικά μιλάμε για τίτλους ... έναρξης του έργου ...
http://www.youtube.com/watch?v=t-ycRyNR5k8&feature=related
Εσύ ελπίζω να τόχεις δει ... ΤΟΤΕ ! :-)
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
18/02 23:22  bartok
Σωστά τα λέτε αγαπητέ. Έστω, και (για να κάνω λίγο "hedging of opinion"), σε μεγάλο βαθμό...
΄Ομως γιατί το ψάχνετε πολύ; Η απάντηση πίσω από το "γιατί", είναι απλή και νομίζω την έχω διαβάσει -μεταξύ άλλων - σε πολλά blogs αλλά και άρθρα του Capital.
Είμαστε η τελευταία μετά-σοβιετική ή έστω παρά-σοβιετική χώρα σε ολόκληρη τη Δυτική (αλλά και μεγάλο μέρος της πρώην Ανατολικής), Ευρώπη.
Αυτό όμως γιατί πολλοί συμπολίτες μας το θέλουνε και το ψηφίζουν. Ακόμα και αυτοί που δραστηριοποιούνται σε ένα "ζόρικο" χώρο όπως είναι ένα χρηματιστήριο.
Γιατί σε αυτή τη χώρα του "υπαρκτού σουρρεαλισμού", όλοι είμαστε καπιταλιστές όταν πρόκειται να κερδίσουμε, αλλά αιφνιδίως γινόμαστε σοσιαλίστες, κομμουνιστές, ακόμα και αναρχικοί όταν πρέπει (πολλές φορές ακόμα και από δικά μας λάθη), να βάλουμε το χέρι στην τσέπη.
Οι χρηματιστηριακές αρχές λοιπόν, ως υπάλληλοι της πολιτικής εξουσίας που θα πλήρωνε τη νύφη αν το πράγμα στράβωνε (όπως και -προς το παρον- έγινε), προσπάθησαν να προστατέψουν τα αφεντικά τους.
18/02 23:36  Ηρακλής
Φίλε Νίκο διαφωνώ, έχω βάλει άρθρο γι αυτό στο μπλογκ μου. Εϊχαν τόσο χεσμένη τη φωλιά τους που γι αμένα έπρεπε να βγάλουν εκτός όλες τις τράπεζες, ή έπρεπε που θα ήταν και πιο σωστό να στέλνανε αυτόρωρο και τις δύο διοικήσεις.
Δνε ξέρω, αλλά επιτρέπεται πρόταση που έχει γίνει από τις 18 Γενάρη, να τη παθαίνουν οι μέτοχοι ένα μήνα μετά;; Εϊναι αυτό σοβαρη λειτουργία του ΧΑΑ;
Εσύ ξέρεις πιο πολλά και θα ήθελα τη γνώμη σου σ αυτό , που για μένα είναι το πιο σοβαρό.
18/02 23:40  Ηρακλής
Επίσης σχόλιασε μου σε παρακαλω, αν είναι έντιμο και επιτρεπτό, η πρόταση να δημοσιοποιείται εντός ωραρίου ΧΑΑ, και η απάντηση να καθυστερεί για να κλέισει το ΧΑΑ και να ανακοινωθεί μετά
19/02 00:22  favlos
@bartoc
Αγαπητέ φίλε,πάτε απευθείας στην ουσία του προβλήματος,την δομή δηλαδή της χώρας,οπότε δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενά σας.
Ξέρετε ακόμα και αυτή η καθημερινή τριβή με τις χιλιάδες πληροφορίες που ζητούν αποκωδικοποίηση,είναι η βάση της αφασίας που προωθεί το σύστημα,αντιγράφοντας πλήρως σοβιετικές πρακτικές που έχω σημειώσει γραπτώς και στα βίντεο.
Για τις πρακτικές που αναφέρετε όλοι έχουμε βρεθεί και από τις δύο μεριές που σημειώνετε,θύματα και θύτες αλλά τελικά πρωταγωνιστές ενός δράματος που είμαστε όλοι χαμένοι.

@φίλε πρεμ,αρχή του έργου...

@Ηρακλής
Φίλε Ηρακλή οι αρχικές διαπραγματεύσεις δεν ανακοινώνονται,μάλιστα υπογράφεται και σχετικό μνημόνιο εμπιστευτικότητας,οπότε εδώ δεν έχουμε να τους προσάψουμε κάτι.Είναι μάλιστα περίεργο πως δεν μαθεύτηκε απολύτως τίποτα.
Καθόλου έντιμα και ούτε επιτρεπτά δεν είναι αυτά που λες αλλά δυστυχώς νομότυπα.
(δημοσιοποίηση πρότασης εντός ωραρίου,απάντηση μετά)

Έγραφα με αφορμή την περίπτωση ΜΙΓ ότι υπάρχει ένα μέρος του ταμπλό που επιτρέπονται πρακτικές τύπου UBS.
Εννοούσα ότι δεν επιτρέπονται στο άλλο μέρος,το ας πούμε,σοβαρό.
Αλλά...
19/02 02:21  haros
ειμαι κατα της αναστολης διαπραγματευσης ΓΕΝΙΚΩΣ,ακομα και σε περιπτωσεις εταιρειων που πανε για φουντο.ας εβρισκε το χρηματιστηριο ενα απλο συστημα με σημαιακια στο ταμπλω,διπλα στα συμβολα των μετοχων,για να ειδοποιει το κοινο (πχ κοκκινο σημαιακι οταν δεν εχει δημοσιευσει ισολογισμο,κιτρινο οταν τα ιδια κεφαλαια ειναι ανυπαρκτα,πορτοκαλι οταν εχει για πανω απο τρια συνεχομενα χρονια ζημιες κλπ,)και ας τις αφηναν να διαπραγματευονται μεχρι το απολυτο μηδεν.
τωρα ,ας πουμε,σε αυτη την περιπτωση,με την προσωρινη εστω αναστολη τι ακριβως πετυχαν και ποιον προστατευσαν??
οι γρηγοροι πεσαν με τα μουτρα στις υπολοιπες τραπεζες..θα γραψω προσεχως αρθρο για το θεμα αυτο στο σπιτι μου,στην φωλια των χρηματιστηριακων μπλογκερς,στο μαρκετζον,(το πιασες το υπονοουμενο Φαυλε,εεεεε?? χαχαχαχαχα...)
19/02 06:45  talbot
Eύστοχος όπως πάντα.Προστατεύουν τους μισθούς τους,τα στελεχίδια μην τυχόν και πεί κανείς οτι δεν ενήργησαν - όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις,και όχι τους επενδυτές.
19/02 06:48  talbot
Επίσης συμφωνώ με τον προλαλήσαντα Χάρο,κατά κόσμο Δημήτρη.
Πάντα καταστροφικές οι αναστολές για τους μικρούς.Προστατεύουν τους απατεώνες και τους γνωρίζοντες.
19/02 10:40  favlos
@haros
Κανέναν δεν προστατεύουν και το κάνουν και επιλεκτικά,στην περίπτωση ΜΙΓ ευτυχώς δεν το έκαναν και η ευχή μου αυτή ήταν,αλλιώς δεν θα ήταν το χαρτί εκεί που είναι τώρα.
Η συνέχεια στη φωλιά των χρηματιστηριακών bloggers...:)

@talbot
Φίλε talbot όλες τους οι ενέργειες είναι πάντα προς την κατεύθυνση να μην ενοχλήσουν τα αφεντικά τους.
Δηλαδή αμείβονται με εκατομμύρια για να κάνουν αυτό που δεν πρέπει...
Ξεδόντιασαν την προεξόφληση μιας φήμης που ήταν τελικά αληθής,βασική λειτουργία των χρηματιστηρίων,είναι ελεεινοί...
19/02 11:54  gerodimos
Το παραπούλι προς το παρόν δεν το πουλώ.

http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=2068162&pg=20&pid=2080825&orderdir=asc#post_2080825
Καλημέρα σας.

19/02 12:10  favlos
Ανοδικό χαρτί γιατί να πουλήσεις...

Λεπτομέρειες έγραψα και στο ωραίο και επίκαιρο θέμα σου :)
19/02 16:25  geokalp
"Είναι μάλιστα περίεργο πως δεν μαθεύτηκε απολύτως τίποτα."
είναι σίγουρο;
μια ματιά που έριξα στις μέρες, δεν είμαι τόσο σίγουρος...
19/02 16:45  epidoxos
Tη μια σου λενε η ΜΙΓ θα παει απο τα 0.7 στα 7 ευρω, την αλλη ΕΤΕ-ΑΛΦΑ παντρευονται (οποτε βλεπεις ξαφνικα την ΑΤΕ να ανεβαινει 15%..ημαρτον ρε σσσυ...).Αν εγω βγαζω ενα συμπερασμα απο το χθεσινο ειναι οτι αλλο κατω δεν εχει..βλεπεις οτι η αγορα διψαει να ακουσει ενα δυο καλα (εστω και αν δεν θα εχουν ουσια)..για να γινει πυ-πυ-πυραυλος!
ΥΓ Εμενα γιατι μου εχει κολλησει εδω και κανα δυο χρονια οτι ο Λατσης θα παντρευτει με τον υπηρετη και μετα θα υιοθετησουν την ψυχοκορη ΤΤ??? Επισης γιατι παντα πιστευα οτι την ΑΛΦΑ θα την παρει η HSBC? Eπισης γιατι παιδευεστε και δε φορτωνεστε ΟΛΠ να τα κονομησετε????
19/02 18:33  favlos
@geo
Geo και στις πιο ρυθμισμένες αγορές μερικοί μαθαίνουν...Παραέξω δεν βγήκε...

@epi
Σε κάθε είδηση δίψα για άνοδο..;0
O υπηρέτης όπως λέω και στο προηγούμενο βίντεο αρχίζει διεργασίες που θα οδηγήσουν σε αλλαγές σε όλο το οικοδόμημα.
Από εκεί και η άνοδος και οι παίκτες που θα κάνουν τη δουλειά..
Όσο για νερά λιμάνια παρότι δεν ταιριάζει στο προφίλ μου μια χαρά είχα και μάλιστα ειδικά τα νερά δεν είχαν ακολουθήσει το πρώτο κύμα ανόδου,κάτι σε ΑΡΒΑ δηλαδή,που θα ξέρεις βέβαια ότι το χαρτί συζητιέται!
Και ο όγκος στο δρομέα ο μεγαλύτερος εδώ και καιρό...
19/02 21:58  Goldmine
Πέστα Χρυσόστομε!
19/02 23:29  epidoxos
Nικο,
Το μονο που οντως δε θα φανταζομουν ευκολα ηταν εσενα με νερα και λιμανια..ρε εχει γουστο να φορτωσες και ΑΡΒΑ :)
19/02 23:38  favlos
Κι όμως έπι:
http://favlos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=29398&blid=31
Στο 26.10 λεπτό...

Καλώς την gold...
ελπίζω όλα καλά...:)
20/02 00:07  Goldmine
Όλα καλά και καλύτερα από καλά, δόξα τω Θεώ και το 4ο πεντάστερο δικό μου:-) Από τους πρώτους που πριμοδότησαν το παρόν, hehe!
21/02 10:56  favlos
Η αγορά θέλει και εγκρίνει το εγχείρημα και πιέζει μέσω των τιμών ώστε να γίνει,παρά τις αρνήσεις γερασμένων και παρωχημένων ηγεσιών

Κερδοσκοπία υπάρχει στις τιμές αλλά υπάρχει και αποδοχή τόσο των κερδοσκόπων όσο και όλων των εμπλεκομένων με το ΧΑ..

Η φυσιολογική προεξόφληση και πίεση της αγοράς καθυστερημένα αλλά αξιόπιστα,χωρίς όμως την πραγματική δυναμική που θα είχε την Παρασκευή στο θέμα της πίεσης...
22/02 12:35  favlos
''Το πρωϊνό ενός μετόχου (ΣΠΡΙΝΤΕΡ)''

http://www.marketzone.gr

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις