Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΓΤΕ
1755 αναγνώστες
Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2008
01:11

 

Έχοντας επενδύσει πάνω από 290 εκ. ευρώ οι Γάλλοι,απο τότε που με παρέμβαση της τότε κυβέρνησης,πήραν το μεγαλύτερο πακέτο των μετοχών της ΓΤΕ (50,01%),δύσκολα θα πουλήσουν την συμμετοχή τους ή μέρος αυτής,κάτω απο τα 7 ευρώ το κομμάτι.

Σήμερα που γράφω (4/1/08) οι φήμες για λευκό ιππότη πληθαίνουν συνεχώς.
Αν δούμε τι περιλαμβάνει το μετοχολόγιο μετά την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας,θα βρούμε ονόματα όπως της ΜΙΓ,που δηλωνει οτι η αγορά δικαιωμάτων στην πρόσφατη αύξηση και η άσκησή τους είναι καθαρή επενδυση (κατέχει περίπου 3% ανεπίσημα) και δεν αποτελεί κάποιο προοίμιο επιθετικής εξαγοράς ή συμμετοχής.

Απο την άλλη έχουμε επιχειρηματίες,εφοπλιστές και ομάδες χρηματιστών που συνήθως συνασπίζονται γύρω απο κάποιο ισχυρό όνομα,συγκροτώντας αυτό που παλιά ονομάζαμε απλά λόμπι.

Το δέλεαρ στην περίπτωση της Γενικής είναι η αναδιάρθρωση που έχει κάνει,η συρρίκνωση των ζημιών,η καλή πελατειακή βάση που περιλαμβάνει επίσημα με συμμετοχή 5,41% το μετοχικό ταμείο στρατού αλλά και τους απόστρατους,ένα κομμάτι σταθερό για κάθε τράπεζα που εγγυάται μακροχρόνιες καταθέσεις και αποπληρωμή δανείων στην ώρα τους. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την πρώην τράπεζα των στρατηγών.

Απο την άλλη βέβαια η Τράπεζα (πρίν την πρόσφατη Α.Μ.Κ.) με τρείς ζημιογόνες χρήσεις θα έπρεπε να βρίσκεται σε επιτήρηση όπως ορίζει ο νόμος,αλλά κι εδώ είχαμε παρέμβαση και ρυθμιση που εξαίρεσε την Γενική απο τον κανόνα.Δεν θα επεκταθώ,είναι γνωστή η πολιτική που εφαρμόζεται παντού,σε κάθε μορφη δραστηριότητας,απέναντι σε ισχυρούς και απέναντι σε αδύνατους.Με διαμαρτυρίες,επιστολές και ευγένεια δεν λυνεται κανένα πρόβλημα απλά εκτονώνεται και δίνει και άλλοθι στην αρχή να ισχυρίζεται ότι..ναι το πρόβλημα υπάρχει αλλά εμείς ακουμε τα παράπονα και φυσικά τα αφήνουμε να κινούνται ελεύθερα ενισχύοντας το νομιμοφανές του πράγματος.Κάτι ανάλογο κάνουν δυνατές στα όρια του ολοκληρωτισμού κυβερνήσεις,αφήνοντας φωνές όπως του Τσόμσκι στην Αμερική, δημιουργώντας με την παλιά σοφία των καθεστώτων την επίφαση νομιμότητας.

Στη Γενική υπάρχει σίγουρα συνωστισμός σεναρίων και ονομάτων.
Ας δούμε όμως και τί γίνεται στο ταμπλό τον κατ'έξοχήν Θεό-κριτή κάθε πληροφορίας.Το χαρτί μετα την ΑΜΚ δείχνει καθηλωμένο στην προσαρμοσμένη τιμή που προέκυψε μετα την αποκοπή του δικαιώματος που ειναι τα 5,28€ έχοντας κάνει και μιά βουτιά στα 4,48€.Η αύξηση είχε γίνει με 9ν/10π μετοχές πρός 4€ το κομμάτι.
Για κάποιον που παρακολουθεί ταμπλό και έχει κάποια πείρα είναι φανερή η παρουσία market maker που πάει το χαρτί ήρεμα και ήσυχα στην κατεύθυνση που θέλει.
Άν ξεσπάσει και οδηγηθεί στα 7 και πλέον ευρώ είναι καθαρά θέμα Λευκού ιππότη ή φήμης ότι έρχεται.Εδω για συντηρητικά πορτοφόλια το πρόβλημα δεν είναι τόσο να πέσει το χαρτί σε νέα χαμηλά αλλά να υποστεί μακροχρόνια ταλαιπωρία σε στενό εύρος τιμών που ειναι άγαν ψυχοφθόρος διαδικασία και δεν δίνει ευκαιρίες πώλησης ή αγοράς που είναι το ζητούμενο κάθε εμπλεκόμενου στο ΧΑ.

Η Γενική έχει 110,9 εκ μετοχές.

Σχετικές μετοχές:
ΓΤΕ
Αξιολογήστε το άρθρο 
33 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

05/01 13:18  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαιρετε φαύλε. Ακουγεται πολύ και εντός και εκτός. Οψόμεθα, να περάσει το κυμματιον και έχει προοπτικάς υπέρ τον Μ.Ο.

Καλημέρα σας και καλόν ΣΚ!
05/01 14:59  favlos
Για σου θράσ.Οντως ακουγεται.Επισης...

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις