Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΓΤΕ & ΑΜΚ
2250 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
12:42

Διάβασα ότι η ΓΤΕ πιθανόν να συγχωνευθεί με την ΕΜΠ..

Το θέμα είναι ότι η ΓΤΕ έχει στα σκαριά μετά απο reverse split ΑΜΚ με 3ν/1π Χ 3,19 που είναι και η ονομαστική αξία της τράπεζας,ενώ αυτή τη στιγμή στο ταμπλό παίζει στο 2,35.
Δηλαδή ΑΜΚ ακριβότερη από την τιμή που αγοράζουμε.
Αυτό σημαίνει αν δεν ανέβει η τιμή τουλάχιστον στην τιμή εξάσκησης ότι δεν θέλει η τράπεζα τον πολύ κόσμο και προτιμά να περιορίσει το μετοχολόγιο όσο γίνεται αφού έχει δεσμευθεί ότι τουλάχιστον θα πάρει μέρος στο σύνολο της συμμετοχής της και πιθανόν στα αδιάθετα.
Τώρα να ζητάς από ένα μέτοχο 10 κοντά ευρώ ανά μετοχή για να λάβει 3 επιπλέον μετοχές ενώ αυτή τη στιγμή μπορεί να δώσει πολύ λιγότερα είναι σαφές ότι δεν επιθυμείς πλουραλισμό στο μετοχολόγιο.
Αυτό παραπέμπει και σε συγχώνευση ή αποχώρηση αλλά καθαρά με βάση τις κινήσεις και όχι από κάποια πληροφορία.
Αν τώρα έχουμε εμπλακεί σε μια τέτοια περιπέτεια τι κάνουμε?
Μια καλή λύση είναι αν έχουμε αποφασίσει να πάρουμε μέρος στην ΑΜΚ να ασκήσουμε το δικαίωμα από το ταμπλό αφού συμφέρει καλύτερα είτε τώρα είτε μετά την αποκοπή.
Άλλωστε το δικαίωμα αν υπάρχει αυτή η τιμή στο ταμπλό δεν θα έχει καμιά αξία.
Αν τώρα έχει αποφασιστεί η απεμπλοκή,ευχόμαστε η ΓΤΕ να θέλει και μικρούς στο μετοχολόγιο και να τραβήξει την τιμή σε τέτοια επίπεδα ώστε να συμφέρει η εξάσκηση.
Κοντά στα 3,19 δηλαδή τουλάχιστον.
Αυτά είναι θεωρίες βέβαια και τον τελικό λόγο έχει  καθένας και το προφίλ που έχει αλλά και την υπομονή του.
Από πείρα ξέρω ότι κανείς δεν βγαίνει με ζημιά 5 ευρώ και πλέον/κομμάτι και προτιμά να τις κρατήσει μέχρι εκεί που πάει.
Αν είναι έτσι,καλό είναι να κάνει κάποιες κινήσεις όπως αυτές που λέω παραπάνω ώστε να μειώσει όσο είναι εφικτό το κόστος κτήσης.
Παλιότερα σαν συνεργάτης ΕΛΔΕ που είχε το χαρτοφυλάκιο των αποστράτων,σε ανάλογη περίπτωση ΑΜΚ είχα προτείνει να πουληθούν όλα τα χαρτιά σε τιμές τεράστιες με τα σημερινά δεδομένα και να πάρουν μέρος στην τότε αμκ με τα χρήματα,παρά να μείνουν μέσα και να μην ασκήσουν τα δικαιώματά τους αφού τα χρήματα ήταν πολλά.
Αυτό ποτέ δεν έγινε με συνέπεια σήμερα με αυτή την τακτική το ταμείο να έχει κάποιο ασήμαντο ποσοστό σε σχέση με αυτό που είχε πριν τον μαραθώνιο των αυξήσεων.
Τελευταίο να πω ό,τι,σαν δέλεαρ προς τους επενδυτές ώστε να πάρουν μέρος στην ΑΜΚ προβάλλεται η πρόθεση της σοσιέτ να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά της,άρα ενδιαφέρεται.
Σχετικές μετοχές:
ΓΤΕ
Αξιολογήστε το άρθρο 
10 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

22/09 14:24  ΕΝΑΠ
Καλημέρα favlos.
Η πρόθεση της Societe προβάλλεται, αλλά κανένα δεν πείθει.
Και αυτή έμπλεξε, όπως και οι μικροεπενδυτές, μόνο που δεν μπορεί να ξεμπλέξει τόσο εύκολα όσο οι τελευταίοι.

Η πιο συμφέρουσα κίνηση κατά την γνώμη μου για αυτούς είναι, η ΠΩΛΗΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, με την προυπόθεση η επαναγορά τους να γίνει μετά την α.μ.κ. και αρκετά αργότερα, γιατί έχει δρόμο ακόμη προς τα κάτω.
Καλύτερα να ΝΙΚΗΣΟΥΝ τον φόβο τους (μήπως δεν έχει άλλο κάτω και πουλήσω στον πυθμένα) ΤΩΡΑ, παρά να μπουν σε περιπέτειες εκ νέου.
22/09 14:46  ZULUS
Η ΑΜΚ της ΓΤΕ θαγινει στα 3,19 αρα ο μονος που θα συμμετασχει θα ειναι οι Γαλλοι και ο μετοχος με ποσοστο γυρω στα 5%.Περιπτωση Α> ο μετοχος με ποσοστο 5% να ηρθε σε συμφωνια με τους Γαλλους για αυτο κραταει την τιμη κατω απο την ΑΜΚ.Β>Να μπουν μονο οι Γαλλοι για να αυξησουν την συμμετοχη τους απο 54% σε ποσοστο πανω απο 85%.
22/09 14:52  ZULUS
Γ> την μετοχη την τρεχουν στα 3,20 για να πετυχει η ΑΜΚ απο λους τους μικρομετοχους γιατι κανεις δεν ενδιαφερεται για την τραπεζα ,ουτε οι Γαλλοι ουτε και ο κυριος 5%
22/09 21:06  Redbull
Έχω ξαναπεί στο blog του Νίκου παλαιότερα ότι μακροπρόθεσμα οι τράπεζες θα χάσουν τον κυρίαρχο ρόλο τους στο ΧΑΑ και ο βαθμός εξάρτησης του μαγαζιού απ'τις τράπεζες θα βαίνει μειούμενος σε βάθος χρόνου.

Όταν όμως η μεγάλη "κυρία" κάνει ΑΜΚ είναι μείζον θέμα,πώς να το κάνουμε...

Είδα το video σου Νίκο και λυπήθηκα που δεν είδα νωρίτερα την αναγγελία της παρουσία σου,να έθετα κάποια ζητήματα για το ΧΑΑ.Περιττό να σου αναφέρω ότι συμφωνώ με όλα όσα είπες και πιστεύω λίαν συντόμως να μας δοθεί η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μέσω ενός αλλού video.

Εκτός όμως απ'την ΕΤΕ και τη ΓΤΕ,κάποια άλλη(μικρότερη βέβαια αλλά γνωρίζεις την αδυναμία μου στα καλά μωρά...) βρίσκεται σε διαδικασία ΑΜΚ και τη βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα.
22/09 21:25  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
αχ αυτές οι αδυναμίες σου βρε Ρεντ! Κι οι δκές σου και του Φαύλου...
22/09 22:22  Redbull
Γεια σου Σόλων λεβεντιά!
22/09 23:03  favlos
κλμ?

τελευταία στιγμή αποφασίστηκε με το Μιχάλη...;)

http://www.neoforum.gr/viewtopic.php?f=6&t=3863
22/09 23:16  Redbull
Κρύβε λόγια...:)

Πάντως για την ΕΤΕ φρόντισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να της κάνει roadshow πηγαίνοντας στις ΗΠΑ,μιλώντας για την ελληνική οικονομία.
Είναι στο μόνο που του δικαιολογώ τα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό,χωρίς τα other people's money δε σωνόμαστε...
22/09 23:22  NEWYORKER
καλα τα λες , ο '' πατος '' ομως εχει και πολυ ''γλειψιμο ''...! οποτε εχουμε μπροστα μας .. γουστα και γλεντια ..!

νικολα ...θα γλειψουμε πολυ ΠΑΤΟ !
ΧΕ ΧΕ ...
22/09 23:23  favlos
Κρύβω κρύβω :)

Το παλεύει ο καημένος αλλά είναι δύσκολη δουλειά.

Μακάρι να απλουστευτούν οι διαδικασίες σε όλο το φάσμα του δημοσίου και να δούμε επενδυτές.
22/09 23:42  favlos
Έτσι δείχνει,αλλά είπαμε δεν θα καταστρέψουν το μαγαζί ή αν γίνει θα γίνει σε χρόνο dt :)
22/09 23:53  NEWYORKER
day by day φιλε μου και βλεπουμε ...
οι νορβηγοι ''ψωνιζουν'' για τα εγγονια τους ..και οποιος αγοραζει αναλογα δεν μετανοει ...

23/09 00:40  anathema_g13
ΚΛΜ άκουσα να συζητιέται μερικά σχόλια πριν...:)
Απλά,πολύ απλά, λέω ότι τέρμα η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων...ξημερώνει χωρίς βαρίδια...και μετά από πολύ ξύλο!
23/09 01:12  favlos
Είπαμε..κρύβουμε λόγια,μαλώνει ο redbull :0
04/10 10:15  ZULUS
Τίθεται θέμα υλοποίησης της αμκ της Geniki bank – H μετοχή βρίσκεται 32% χαμηλότερα της ονομαστικής αξίας
04/10/10 - 07:34 Εκτύπωση E-mail Στα μέσα Οκτωβρίου θα υλοποιηθεί – αν τελικά υλοποιηθεί - και η αύξηση κεφαλαίου της Geniki bank η οποία εμφανίζει μια αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα.
Η αύξηση θα υλοποιηθεί στην νέα αναπροσαρμοσμένη τιμή των 3,19 ευρώ ωστόσο η μετοχή της Geniki bank βρίσκεται στα 2,16 ευρώ δηλαδή 32% χαμηλότερα της νέας αναπροσαρμοσμένης τιμής. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου στην Geniki.
Άρα τρία ενδεχόμενα υπάρχουν.
1)Η χρηματιστηριακή τιμή θα ανακάμψει αλλά αυτό θα συμβεί μόνο τεχνικά με παρέμβαση δηλαδή
2)Θα υλοποιηθεί η αύξηση αλλά θα την καλύψει μόνο η Societe Generale ο βασικός μέτοχος δηλαδή με ποσοστό 53,97%. Αν συμβεί αυτό θα υπάρξει δραματική μετοχική μεταβολή στην Geniki bank. Το ποσοστό των Γάλλων θα φθάσει στο 85%.
3)Θα υπάρξει νέα αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας αλλά αυτό δεν είναι σαφές αν μπορεί να γίνει καθώς μόλις πρόσφατα αναπροσαρμόστηκε η ονομαστική αξία.
Είχε προηγηθεί reverse split ωστόσο η κεφαλαιακή ενίσχυση μετά την σημαντική απομείωση κεφαλαίων λόγω ζημιών ήταν επιβεβλημένη.

Απαραίτητη η αύξηση κεφαλαίου

Η αύξηση κεφαλαίου που υλοποιεί η Geniki bank θεωρείται μείζονος σημασίας καθώς με τα 339,7 εκατ ευρώ θα ισχυροποιηθεί σημαντικά η κεφαλαιακή διάρθρωση της τράπεζας και οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Σύμφωνα με πηγές στην Geniki bank στόχος είναι από το 2011 να ξεκινήσει ένας ανοδικός κύκλος στην προσπάθεια ανάκαμψης της τράπεζας.
Ήδη οι ζημίες του α΄ 6μήνου είναι μεγάλες στα 214 εκατ ευρώ και με βάση ενδείξεις θα φθάσουν τα 270 εκατ ευρώ έως το τέλος του 2010.
Ωστόσο θεωρούν στην Geniki bank ότι η κατάσταση εξυγιαίνεται και ότι από το 2011 θα υπάρξει ανάκαμψη, όχι ακόμη κέρδη αλλά οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις θα μειωθούν δραστικά όπως και τα προβληματικά δάνεια.
Η μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της Geniki bank θα αποτελέσει ιστορική στιγμή για το Μ
04/10 10:17  ZULUS
μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της Geniki bank θα αποτελέσει ιστορική στιγμή για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού καθώς δεν θα συμμετάσχει ανεξαρτήτως τιμής λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Το ποσοστό του Ταμείου από μέτοχος πλειοψηφίας έχει υποχωρήσει στο 2,3% και μετά την αύξηση θα πέσει κάτω του 1% προς το 0,5% με 0,7%.
Κλείνει ένας ιστορικός κύκλος για την Geniki bank και το μετοχικό ταμείο Στρατού.
Είναι πιθανό η Societe Generele με ποσοστό 53,97% να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της στην Geniki. Πιθανώς στο 56% με 57% υπό την αίρεση ότι η αύξηση θα υλοποιηθεί. Αν δεν μεταβληθούν οι χρηματιστηριακές τιμές υπάρχει ενδεχόμενο την αύξηση κεφαλαίου να την καλύψει σχεδόν εξολοκλήρου η Γαλλική τράπεζα.
Οι μικρομέτοχοι με ποσοστό 20% μάλλον θα ασκήσουν τα δικαιώματα τους πάντα υπό την αίρεση ότι οι στρεβλώσεις μεταξύ μετοχής και ονομαστικής αξίας θα αποκατασταθούν, ερωτηματικό η στάση της MIG με ποσοστό 4,7% και ορισμένων εφοπλιστών.

Οι όροι της αύξησης κεφαλαίου

Η Geniki bank από την αύξηση κεφαλαίου θα αντλήσει 339.733.717,62 ευρώ με καταβολή μετρητών, με την έκδοση 106.499.598 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 3,19 η καθεμία με προτεινόμενη τιμή διάθεσης 3,19 και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία τριών (3) νέων μετοχών ανά μία (1) παλαιά.


www.bankingnews.gr

Δημοσιευμένο στην κατηγορία: Bank Insider
04/10 15:08  Ο_Κουκλος
Κακα μαντατα ακουγονται για την ομολογιακη ΑΜΚ της ΕΤΕ.

Πολλοι θεσμικοι ζητανε εγγυησεις οτι την ημερομηνια εισαγωγης των νεων μετοχων απο την ομολογιακη εκδοση, η τιμη στο ταμπλω δεν θα διαπραγματευεται κατω απο τα ...5,20 ευρω.

Σαν κουφο μου ακουστηκε...αλλα ειναι επιβεβαιωμενο...
04/10 15:26  favlos
Κούκλε δεν είναι έτσι αν η τιμή είναι κατώτερη από το 5,20 δεν ασκείται το δικαίωμα στα μοδ.
15/10 10:53  favlos
ευχόμαστε η ΓΤΕ να θέλει και μικρούς στο μετοχολόγιο και να τραβήξει την τιμή σε τέτοια επίπεδα ώστε να συμφέρει η εξάσκηση.
Κοντά στα 3,19 δηλαδή τουλάχιστον.

Μάλλον αυτό αποφσσίστηκε

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις