Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Σάλλας,ΤΤ κλπ...
2717 αναγνώστες
Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010
15:02

Ο καθηγητής του Παντείου Μιχάλης Σάλλας,σύμβουλος του Αντρέα Παπανδρέου,Πρόεδρος της επιτροπής καφαλαιαγοράς,διοικητής της ΕΤΒΑ και άλλα πολλά θα είχε γίνει πλούσιος και σχετικά γνωστός αλλά μέχρι εκεί.

Αυτό που έκανε την διαφορά ήταν η γνωριμία του με τον Αλβανό,κάποτε Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Επενδυτών Χρηματιστηρίου.

Αυτός του έβαλε την ιδέα εξαγοράς της Πειραιώς με κεφάλαια επιχειρηματιών και σίγουρα του ‘πέρασε’ την φιλοσοφία του για το Ελληνικό Χ.Α.

Το εγχείρημα πέτυχε και η μικρή προβληματική θυγατρική της Εμπορικής πέρασε στα χέρια τών επιχειρηματιών υπό την ηγεσία Σάλλα.

Η εξέλιξη είναι λίγο πολύ  γνωστή.

Απορρόφησε η Πειραιώς τις  ΜΑΘΡΑ,ΕΤΒΑ,ΧΙΟΥ,Chase Manhattan Hellasκλπ και έφτασε πρόσφατα να έχει μεγάλο ποσοστό στην Κύπρου που τελικά πούλησε στον Βγενόπουλο.

Μιλάμε δηλαδή για ένα παίκτη ικανότατο που η θεωρητική κατάρτιση παντρεύτηκε με την ‘σκέψη’ Αλβανού και ήρθε να δώσει δεκάδες κινήσεις με αποκορύφωμα εν μέσω μιάς τελματωμένης αγοράς την δημόσια πρόταση εξαγοράς του ΤΤ και της ΑΤΕ.

Σίγουρα συννενοημένος με τους οικονομικούς πόλους της κυβέρνησης αλλά αυτό,μόνο κακό δεν είναι.

Η πρόταση έδωσε άνοδο στίς τράπεζες και λιγότερο στα υπόλοιπα χαρτιά,αλλά ήταν μιά κίνηση επιβεβλημένη που άνοιξε την συζήτηση και τις ‘δουλειές’ στην Ελλάδα τόσο για funds,traders,επενδυτικούς οίκους αλλά με μεγάλη πιθανότητα που πηγάζει απο την κίνηση του ΤΤ,ειδικά τις τρείς προηγούμενες μέρες,για κίνηση στην λεγόμενη πραγματική οικονομία.

Πάντα το παιχνίδι είναι κερδοσκοπικό και αποσκοπεί στην διανομή.

Εδώ όμως μοιάζει να παίρνουν θέσεις υποψήφιοι αγοραστές,πάλι κερδοσκόποι δηλαδή,αλλά όχι μέσω υπεραξιών στα ίδια τα χαρτιά,αλλά μέσω συγχώνευσης ή εξαγοράς του ΤΤ.

Αν βέβαια κάτι δεν πάει καλά σίγουρα θα γίνει διανομή και μάλιστα άγριας μορφής αφού οι εμπλεκόμενοι,αυτοί που μαζεύουν χαρτιά δηλαδή, μοιάζουν να είναι παραπάνω απο ένας.

Εδώ να πούμε ότι ο μέσος όρος αγοράς χαρτιών μιάς πρός εξαγορά εισηγμένης δεν αποσχολεί καθόλου τον αγοραστή.

Αυτό που τον απασχολεί είναι η πλειοψηφία πάση θυσία.

Μετά έχει τα εργαλεία να φέρει στα ίσα τους τις τιμές κτήσης με μετατρέψιμα ομολογιακά,εισφορές εις είδος,ΑΜΚ με παραίτηση παλαιών μετόχων ή αύξηση με τιμή εξάσκησης μεγαλύτερη της τρέχουσας και άλλα πολλά.

Ρίξτε μιά ματιά στον ΟΤΕ και τις τιμές που αγόρασαν οι Γερμανοί και θα καταλάβετε ότι όλο το παιχνίδι είναι το 50% σύν 1.

Για να επανέλθουμε στο ΤΤ,πρέπει να πούμε ότι αυτό το κερδοσκοπικό παιχνίδι που ξεκίνησε μετά την πρόταση Σάλλα βρήκε οπαδούς στο λόμπι των μικρών τραπεζών που με ηγέτιδα την ΠΡΟ και λιγότερο την ΑΣΠΤ,που μην ξεχνάμε είναι ΤBank πλέον, έδωσαν ώθηση σε αυτό το μέρος του ταμπλό και μάλλον έπεται συνέχεια,με την απουσία όμως της ΓΤΕ που με το reverse split και την ΑΜΚ που έπεται,δυσκολα θα ακολουθήσει αλλά και της ΑΤΕ που προσπαθεί να ακολουθήσει με μικρότερη επιτυχία όμως,παρ'ότι εμπλέκεται και αυτή στά σενάρια.

Πιστεύω ότι υπάρχει συννενόηση στο θέμα του ΤΤ και πάση θυσία θέλει η κυβέρνηση να δημιουργηθεί ένα μεγάλο σχήμα που είναι και απαίτηση της τρόϊκας,σημάδι ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία,οσον αφορά στο ΤΤ και συνακόλουθα στην θυγατρική της,την ΤΒank.

Στο υπόλοιπο μέρος της μεγάλης καφαλαιοποίησης ακολουθείται το γνωστό δοκιμασμένο rotation χαρτιών.

ΔΕΗ,ΟΠΑΠ,ΜΟΗ κλπ ακολουθούν και αντικαθιστούν όταν και αν υπάρξει ανάγκη.

Πιό κάτω υπάρχουν πάντα τα ξενόχαρτα (φρλκ,μπελα,μυτιλ κλπ) αλλά και hot χαρτιά με story όπως η ΤΕΝΕΡΓ,η ΦΟΡΘ,τα στασινόχαρτα πού εύκολα ακολουθούν μιά ανοδική αγορά,τα ψάρια και τέλος για τους καθημερινούς παίκτες υπάρχει ο ΒΩΒΟΣ με γνώση του ρίσκου που παίρνουμε αλλά και χαρτιά με εξαιρετικές διακυμάνσεις που συνήθως καίνε όσους ασχολούνται μαζί τους όπως ο ΒΕΛΛ.

Τα πάντα εξαρτώνται απο την πορεία του ΤΤ και βέβαια απο την κίνηση κυρίως του Αμερικάνου και δευτερευόντως,μιάς και αυτές εξαρτώνται απο την Αμερική,των Ευρωπαϊκών αγορών.

Συνεχίζεται με μικρότερα χαρτιά....

Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτάσεις για αγορά ή πώληση μετοχών.

Αξιολογήστε το άρθρο 
22 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

16/08 13:42  jiovani!
Θεωρώ πως η επιτυχία του Μ. Σάλλα είναι ότι όλα αυτά τα μαγαζάκια κατάφερε να τα κάνει μιά μεγάλη και ταυτόχρονα ευέλικτη τράπεζα, τομέας στον οποίο δεν πέτυχε ως σήμερα ο έτερος Καππαδόκης, που δεν έκανε ακόμη μιά μεγάλη τράπεζα από τρεις μικρές.
Ο Μ.Σ. έκανε ριψοκίνδυνες κινήσεις, που ωστόσο δεν τον έβλαψαν τελικά, χάρη στην κρατική ομπρέλα ίσως.
Το κόλπο με την πρόταση εξαγοράς επιβεβαίωσε την ικανότητά του να κάνει κινήσεις με φαντασία, αν και στο τέλος νερό δεν θα πιει, κατά πως φαίνεται.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο, τόσο όσο διαφωνώ με τις απόψεις του συγγραφέα του για το μεταναστευτικό!
Ναι τόσο πολύ...
18/08 10:53  epidoxos
"Αυτό που έκανε την διαφορά ήταν η γνωριμία του με τον Αλβανό,κάποτε Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Επενδυτών Χρηματιστηρίου"...με τον οποιο απο οσο εχω διαβασει ετυχε να γνωριστει επειδη απλα εμεναν στην ιδια πολυκατοικια...τελικα πριν αγορασεις διαμερισμα πρεπει να κοιτας ποιοι μενουν μεσα και οχι αν εχει καλα κουφωματα αλουμινιου...
18/08 12:46  favlos
Καλώς τον Άγγλο..;)
Πρέπει όμως να είσαι έτοιμος να αναγνωρίσεις και να ασπαστείς αυτό που πρέπει...

Φίλε jiovani ο έτερος Καππαδόκης μάλλον αποδείχτηκε λίγος τελικά.

Για το μεταναστευτικό,ειλικρινά περισσότερο ανεκτικούς και καλούς πολίτες όσο οι Έλληνες δεν έχω ξαναδεί ποτέ.
Και για να μιλήσω προσωπικά αφού εδώ ένα είδος προσωπικού ημερολογίου είναι,βλέπω ακόμα και τώρα στα φανάρια ακόμα να δίνουν σε αυτούς που καθαρίζουν,στο Καβούρι που κάνω μπάνιο στωικά να υπομένουν τους χιλιάδες,πακιστανούς κυρίως,που πουλάνε ,μαύρο εμπόριο,είδη θαλάσσης.

Πες μου αυτό με την δολοφονία του Έλληνα Βορειοηπειρώτη στην Αλβανία,που το είδες να γίνεται στην Ελλάδα?

Δεν είδα καμιά διαμαρτυρία των λαλίστατων οργανώσεων όταν πρόκειται για μαύρους,κίτρινους και γενικά ότι παράνομα έχει εισβάλλει σε αυτή τη χώρα με μιά ανοχή με φόβο μην συμπεριφερθούμε στούς εισβολείς,όπως παλιότερα στούς αριστερούς,λές και έχει σχέση το ένα με το άλλο.
Κι εσύ έγραψες γιά τα νέα μιάσματα.

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?

Αυτή η παράδοση σε μοντέλα ισότητας,σοσιαλισμού,διεθνισμού κλπ τι εξυπηρετεί πιά?

18/08 13:36  jiovani!
Αγαπητέ Favlos,
για τον "έτερο Καππαδόκη" τα είχα πει από παλιά, "τα άκουσα" και δυστυχώς...
Το παράγωγό του τώρα είναι -3,31% μακράν τη χειρότερη επίδοση όλων των άλλων τραπεζών.

Στο μη-θέμα μας τώρα:
Θα σου μιλήσω κι εγώ προσωπικά.

Εντελώς εσφαλμένα νομίζεις/ζετε ότι είμαι υπερασπιστής-υπέρμαχος των λαθρομεταναστών.

Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Βλέπω με οργή αυτό το χαλι, την παρέλαση της αθλιότητας, παντού στην Αθήνα, αλλά και στη Γλυφάδα, που πάω εγώ για μπάνιο.
Δεν εκτονώνω όμως την οργή μου σαυτούς τους κακομοίρηδες, τους φτάνει το χάλι τους να κάθομαι κι εγώ στην πισίνα του αστέρα να πίνω τη μπυρίτσα μου και να τους αναθεματίζω "αφ' υψηλού".
Οργίζομαι μαυτούς που τους εκμεταλλεύονται [και είναι πολλοί] μαυτούς που κάνουν ότι αντιμετωπίζουν την κατάσταση, αλλά ... είναι τα χέρια τους δεμένα κλπ κλπ κλπ.

Μην τα μπερδεύουμε όμως.
Ο μετανάστης που δεν έχει χαρτιά δεν ενσωματώνεται, είναι έρμαιο των πιό αδίστακτων εργοδοτών, των ντ@β@τζήδων του κράτους που με το σχετικό ρεγάλο τον αφήνουν να διαιωνίσει την αθλιότητά του.

Εντελώς αντίθετα ο νόμιμος μετανάστης μπορεί με μιά ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ μεταναστευτική να λύσει ακόμη περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει και να μη δημιουργήσει άλλα προβλήματα που δεν πρόλαβε ίσως να δημιουργήσει.

Η πλουραλιστική κοινωνία είναι κάτι που μας επιβλήθηκε σαν συνέπεια άλλων επιλογών (Ε.Ε. ΝΑΤΟ κλπ) που ουδείς διανοείται να αναιρέσει γιατί ουδείς θέλει σήμερα να είναι η... Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, ούτε η Κούβα.

Μερικοί θεωρούν τους μετανάστες [ΟΛΟΥΣ] σαν τα νέα μιάσματα, πηγή παντός δεινού και ουδενός καλού, θα την έχεις προσέξει κι εσύ αυτή την απλοϊκή προσέγγιση, εδώ γύρω.

Απλά πράγματα:
Μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τους νόμιμους μετανάστες;
ΑΝ όχι, κάτι πρέπει να τους κάνουμε. Τι;
19/08 11:34  epidoxos
To ασπαζομαι, το ασπαζομαι :)
Εννοειται οτι ο ανθρωπος δεν καταφερε αυτα που καταφερε χαρη στις γνωριμιες του μονο και τη σχεση του με το Πασοκ...αλλα δε προεκυψε με παρθενογενεση και αυτο να το λεμε..

Για τους μεταναστες τα εχουμε ξαναπει...οταν υπαρχει κρατος με κοκκινο φωτακι ολοι οι κατοικοι ημεδαποι-αλλοδαποι κανουμε τις ιεροδουλες..η κατασταση με τους αλλοδαπους εχει φτασει στο απροχωρητο..το θεμα ειναι αν φταιει ο ιδιος ο αλλοδαπος που μπηκε εδω μεσα και αφου βρηκε κρατος μπαχαλο κανει φυσιολογικοτατα οτι θα εκανε και στην δικη του πατριδα-μπαχαλο ή αν η επισημη πολιτεια εχει την δυναμη να του δειξει και αυτου και εμενα οτι υπαρχουν κανονες που θα επρεπε να σεβομαστε ολοι ανεξαιρετως...
ΥΓ Σε προσφατη επισκεψη στην Ελλαδα πηγα για καφε με φιλους στο θησειο..λεμε μετα με εναν απο αυτους "ας παμε μια βολτα κατα κολωνακι"..περπαταμε κατα μηκος της Ερμου..το κοινοβουλιο στο βαθος..απο Καπνικαρεα μεχρι Συνταγμα..μαυροι να πουλανε τσαντες δεξια-αριστερα ..δεκαδες ανθρωποι Κυριακη απογευμα..αρχιζω να βριζω..λεω δυο-τρεις φορες στο φιλο μου.."καλα ενας μπατσος δεν υπαρχει να κανει μια βολτα να εξαφανιστουν?..τι μπουρδελο ειναι αυτο.."..τελικα πλησιαζοντας στο Συνταγμα (στο υψος του Φωκα) βλεπω αραγμενο (στον καθετο επι της Ερμου δρομο) ενα αυτοκινητο της Δημοτικης αστυνομιας...μια ξανθουλα δημοτικη αστυνομικο και δυο ανδρες να εχουν πιασει κουβεντουλα με τον εναν να κραταει φραπεδακι στο χερι..ετσι χαλαρα λες και δεν υπαρχουν καμια εκατοστη μαυρουληδες να κανουν παρεμποριο παρακατω..ουτε καν τους εβλεπες ανεβαινοντας την Ερμου μεχρι να φτασεις εκει...οι ιδιοι υπαλληλοι που αδιαφορουσαν εκεινη την ημερα αυριο θα απεργουν βριζοντας το κρατος, απορωντας γιατι δεν αυξανεται ο μισθος τους και γιατι δεν ανταμοιβεται ο "κοπος" τους...ποιοι μου φταινε λοιπον φιλε μου Φαυλε...οι αραπαδες με τις τσαντες που ετσι εμαθαν στην Νιγηρια και ετσι καταλαβαινουν αφου βλεπουν τα ιδια πανω κατω και εδω ή οι Ελληνες κοπριτες??? Εγω παντως αυτοματα αρχισα να βριζω τους δευτερους μεχρ
19/08 11:37  epidoxos
ι να φτασω στη Σκουφα και να προσπαθησω να ηρεμησω... κυλοφορουσαν βλεπεις μπολικες αιθεριες υπαρξεις πιο ενδιαφερουσες απο τους μαυρους της Ερμου και τους παλιατσους-μπατσους του Κακλαμανη..
19/08 12:08  favlos
Τα ίδια σκέφτομαι κι εγώ.
Τα πράγματα όλο και θα αγριεύουν περισσότερο.
Ανεργία,φόβος, κοκτέϊλ δυνατό που θα κάνει κορυφή με άσχημο τρόπο.
Σιγοβράζει,στο κέντρο ειδικά,η αγανάκτηση.
Για τον Έλληνα τα ξέρουμε.
400 χρόνια και 1400 αφού βολευόταν θα έμενε υπόδουλος.
Τωρα που κόβεται το χρήμα αλλάζουν τα πράγματα.
19/08 12:32  jiovani!
Πιστεύετε ότι οι δημ υπάλληλοι έχουν εντολή να πιάνουν τους μικροπωλητές και δεν την εκτελούν;
19/08 16:35  epidoxos
Aγαπητε jiovani δε νομιζω οτι ειναι θεμα εντολών αποκλειστικα...ο μεσος ελληνας δημοσιος (και οχι μονο) υπαλληλος δεν αντιλαμβανεται πια την εννοια της σχεσης εργασιας-αμοιβης ...ειτε αστυνομικος, ειτε δασκαλος, ειτε γιατρος, ειτε σκουπιδιαρης το μονο που εχει κατα νου ειναι πως θα κανει λιγοτερη δουλεια κοιτωντας συνεχεια το ρολοι για το ποτε σχολαει παραπονουμενος μονιμως για τις χαμηλες του αμοιβες...και αυτο επεκτεινεται σε ολους τους τομεις και εκτος Δημοσιου..απο τον αγροτη που περιμενει να ζησει απο επιδοτησεις προιοντων που ουτε καν επρεπε να παραγει αλλα γκρινιαζει οτι ειναι χαμηλες εως τον αεριτζη υδραυλικο και οικοδομο και τον απατεωνισκο "ρουμλετακια"...Ολοι νομιζουν σε ατομικο επιπεδο οτι η ορθη υπηρεσια που ο καθενας κανονικα θα επρεπε να προσφερει θα επρεπε να πληρωνεται χρυσαφι και κατα συνεπεια παρεχουν υπηρεσια αναλογη με αυτο το λιγο που κατα την αυθαιρετη συχνα κριση τους πληρωνονται...δεν ειναι θεμα χρηματων εντολων ή ιδεολογιας πλεον αλλα θεμα συλλογικης κουλτουρας που διαμορφωθηκε τα τελευταια 40 χρονια και μας εφτασε εδω που μας εφτασε..αυτη την αθλια λογικη και κουλτουρα μονο μια κατασταση σοκ μπορει να την αλλαξει...ειδαλως λογω τιμης πιστευω οτι και 10χιλιαρικα να φτασει να παιρνει ο κατωτερος ΔΥ τα σκουπιδια θα συνεχισουν να πλυμηριζουν τους δρομους, οι μαυροι να κανουν παρεμποριο και οι μπατσοι και οι γιατροι να λαδωνονται...Και παντα θα γκρινιαζουν οτι φταινε οι αλλοδαποι, οι ξενες δυναμεις, ο ιμπεριαλισμος, ο κομμουνισμος, οι μασσονοι..αλλα ποτε η τεμπελια τους! Ισως λοιπον αυτο που λεει ο Νικος("Τωρα που κόβεται το χρήμα αλλάζουν τα πράγματα") να ειναι η τελευταια και μοναδικη λυση!
25/08 12:58  methodios
favle se pire to mati mou exthes na skaveis to ghpedo mazi me ta alla gatakia telika ti eisate panthires h aroureoi? :)
25/08 14:20  favlos
Καταδικάζω το συμβάν..

:)
25/08 14:22  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Ωραίος!
25/08 14:49  methodios
ase ths katadikes kai pes mou se pio simio tou ghpedou exei kripsi ths lires o erasitexnis :)
25/08 14:54  anathema_g13
Τον πάτο έψαχναν τα παιδιά...
Τουλάχιστον βρήκατε τίποτε ή τσάμπα το σκάψιμο;

Φυσικά, καταδικάζουμε το συμβάν...
25/08 15:10  favlos
Τίποτα..

Τα τελευταία τα πήρε ο πρώην δήμαρχος...

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις