Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Front running & traders
1595 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007
19:47

 

Κλασσική περίπτωση εύκολων κερδών είναι να γνωρίζεις μιά είδηση και να αγοράζεις πρίν ανακοινωθεί.Άλλη περίπτωση να είσαι αντικριστής και να βλέπεις κάποιο πελάτη που γνωρίζεις ότι κάνει καλές κινήσεις να αγοράζει ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες χαρτιού που δεν συνηθίζει.

Άν όμως δεν έχεις άκρες και εισαι απλός παικτης παρακολουθείς τα χαρτιά που χωρίς λόγο κάνουν μεγάλη κίνηση και σε όγκο και σε ποσοστό.

Ας πάρουμε την περίπτωση ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ.Καιρό τώρα υπήρχαν συζητήσεις για συμμετοχή της ΓΕΚ στο project Άγιου Κοσμά.Στίς 6/12 το χαρτί κάνει μεγάλη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες χωρίς εμφανή λόγο.Την αμέσως επόμενη το πράγμα μεγαλώνει με συμμετοχή και παικτών και ο όγκος αυξάνεται.Σήμερα 10/12 διπλασιάζεται ο όγκος και έχουμε το χαρτί να κερδίζει σε τρείς συνεδριάσεις 1 ευρώ και πλέον.Ταυτόχρονα έρχονται και δημοσιεύματα ότι τα βρήκαν ΓΕΚ & ΑΤΤΙΚ οπότε δένει το γλυκό.

Άν τα βρήκαν ή όχι έχει σημασία μόνο στη διάρκεια της κίνησης.Αληθινή είδηση σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια.Μούφα είδηση έχουμε κατακόρυφη άνοδο και αμέσως μετά κατακόρυφη πτώση χωρίς ανάσα.Βέβαια το επικίνδυνο του πράγματος για τέτοια χαρτιά ειναι αυτονόητο αλλά και η αδρεναλίνη που χαρίζουν (+κέρδη) στους γρήγορους παραπάνω απο ικανοποιητικά.

Υ.Γ

Γνώμη εκφράζω και όχι προτροπή αγοράς ή πώλησης μετοχών

Σχετικές μετοχές:
ΠΑΡΝ
Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

10/12 20:46  mc
Ακριβώς όπως τα λέτε, ειδικά για γρήγορα κέρδη - ένα 5-7% είναι διόλου ευκαταφρόνητο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης, ορθά αναφέρετε τον κίνδυνο - αδρεναλίνη, οι συνθήκες διακοπής είναι συνήθως απαραίτητες. Να συμπληρώσω μόνο με την άδεια σας, μια ακόμα περίπτωση: εκείνη κατά την οποία υπάρχει όντως κρυμμένο νέο, ακολουθεί σημαντική άνοδος εντός ολίγων ημερών, "άδειασμα" στη συνέχεια και μετά (και εδώ είναι το λεπτό σημείο) εκ νέου εκτόξευση του χαρτιού σε νέα υψηλά! Αυτή η περίπτωση δίνει κάποιες φορές και πιο "ασφαλή" θέση, συνεπαγόμενη έτσι και λιγότερο άγχος κατά την παραμονή σε μια μεγαλύτερου μήκους ανοδική κίνηση.
11/12 01:42  favlos
Bέβαια υπάρχει κι αυτή η πολύ συνηθισμένη περίπτωση αλλά αφορά πιο υποψιασμένους παίκτες και όχι μεροκαματιάρηδες traders.Ειναι και η ποιότητα της μετοχής.Στον shadow play τον Πανούση δε μένω παραπάνω απο δύο 24άωρα.Άν ήταν άλλη (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΠΣ) οκ.Πάντως ο όγκος ειναι το πάν.Δές τον όγκο εκτόνωσης στην ΣΙΕΝΣ μετα την ΑΜΚ.Τι λές?Παρακολουθώ ΡΙΛΚΕ-ΒΑΡΔΑ-ΑΛΑΠΙΣ-ΓΤΕ κ.α.Ανάλογα με την ποιότητα μένω ή φεύγω με μικρά κέρδη.Αν γυρίσει κάτω φεύγω αυστηρά στο τέλος.Δεν περιμένω με τίποτα.Το παν ειναι το κεφάλαιο.Χασούρες 30+% δεν καλύπτονται.Άλλη βεβαια αντιμετώπιση στα βαριά.Εκεί έχουμε δουλειά,όχι μόνο ταμπλό.
12/12 16:51  ΓΙΑΝΚΟΣ
Μιαου μιαου στα κεραμιδια

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις