Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πολύπλοκο και δύσκολο παιχνίδι που απαιτεί παίκτες ικανούς..
1597 αναγνώστες
Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010
02:08

Υπήρξε μιά σχετική ευφορία όταν έγινε η ‘συμφωνία’ αλλά σε δεύτερη ανάγνωση είχε προβλήματα πού οι παίκτες άμεσα θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν.

Ζούμε μιά τέτοια κατάσταση αρκετά γρήγορα αφού ο χρόνος ξεδιπλώνεται πιά με διαφορετικούς από τους συνηθισμένους ρυθμούς.

 

28/3

Αναμένοντας νέα επεισόδια

Ο τρόπος που έγινε η συμφωνία Ελλάδας και Ευρώπης είναι τέτοιος που αργά ή γρήγορα θα προσελκύσει κεφάλαια που θα θελήσουν να την φτάσουν στα όριά της.

Πιστεύω θα προσπαθήσουν να μοχλεύσουν τα spreads ώστε να δοκιμαστεί η ασαφής διακήρυξη περί ενεργοποίησης τού μηχανισμού στήριξης.

Φυσικά θα έχουν λάβει ανάλογες θέσεις στα CDS,παράγωγα και με πιθανή διορθωτική κίνηση των διεθνών αγορών θα έχουν σχετικά εύκολα κέρδη.

Δηλαδή είναι πιθανή η κίνηση γάτας με ποντίκι χωρίς να υπάρχει άμεσος στόχος ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης αλλά η προεξόφληση μιας πιθανής τέτοιας κίνησης.

Τα γεγονότα που δείχνουν ότι θα έχουμε νέα επεισόδια από το παγκόσμιο χρήμα
είναι το ασαφές της συμφωνίας και η γνώση ότι τέτοιας έκτασης κερδοσκοπικές κινήσεις,όπως η πρόσφατη στην Ελλάδα,δεν τελειώνουν έτσι εύκολα.

 

Από το bankingnews.gr

6/4

(upd3)Αμερικανικό πάρτι σημειώθηκε στα ελληνικά ομόλογα καθώς η Citigroup , η Goldman Sachs, η J P Morgan και η Morgan Stanley πουλούσαν ελληνικά ομόλογα εκτοξεύοντας το spread στις 392 μονάδες βάσης από 343 μονάδες που άνοιξε το πρωί. To υψηλό ημέρας διαμορφώθηκε στις 405 μονάδες βάσης. 
Είναι προφανές ότι οι short επιδιώκουν να τεστάρουν τα όρια της αγοράς, επιδιώκουν να εξακριβώσουν αν υπάρχει μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ και ταυτόχρονα ενόψει της έκδοσης ομολόγων σε δολάρια οι αμερικανικές τράπεζες απλά πουλάνε για να αγοράσουν σε πολύ καλύτερες τιμές. Το κλίμα στα ομόλογα είναι άκρως αρνητικό και πλέον η απόδοση του 10ετούς έφθασε στο 7,10% ενω η αππόδοση του 7ετούς που δημοπρατήθηκε πρόσφατα διαμορφώνεται στο 7%. Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση του παλαιού 3ετούς λήξης Μάρτιος 2012 όπου η απόδοση διαμορφήθηκε στο 6,4% και το spread στις 545 μονάδες βάσης.

 

Οι αντιφατικές ειδήσεις περί ρήτρας διαφυγής και διαπραγμάτευσης εκ νέου των όρων της συμφωνίας εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα πίεσης και σορταρίσματος στά όρια της ενεργοποίησης της συμφωνίας.

Αξιολογήστε το άρθρο 
13 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

07/04 02:17  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Η αλήθεια να λέγεται, 100% εντός.

Αυτό που με απασχολεί όλως ιδιαιτέρως εν είναι τόσο το -προδιαγεγραμμένο καθώς φαίνεται- μέλλον της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο το πόσον μικρόν το δέμας εμφανίζεται το πολιτικό προσωπικό, η καθεστηκυία τάξις, να διαχειρισθεί την κατάστασιν.

Εδώ βεβαιως θα πρέπει να προσθέσω τα γνωστά ιστορικά: εκεί που δεν τα κατέφεραν Τρικούπης και Βενιζέλος, ομοιάζει αδύνατο να τα καταφέρει ο νυν.

Κυβερνήσεις της Πανσελήνου Νικόλαε, ασταθείς, ατυχείς και δεν κρατούν πολύ...
07/04 02:23  quant
Α, μην το λες αυτό, μπάρμπα. Παρακολούθησαν και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων. Από γνωστό καθηγητή που έχει διαχειριστεί πολλές, απ' όσο κατάλαβα.
07/04 02:26  favlos
Έτσι είναι.
Ανεπαρκείς παρά τα σεμινάρια.
Αν έγιναν πραγματικά..τι να πώ..

Ακόμα δεν έχω εντοπίσει που θα γίνει η κορύφωση του δράματος.
07/04 02:35  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Το δεύτερο, περί εκ νέου διαπραγματεύσεως των όρων, ΔΕΝ ήταν τελικώς φήμη από "αναρμόδιο που έκανε του κεφαλιού του", αλλά εάν ακόμη τέχνασμα που τους έσκασε στα μούτρα:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=147957

Δυστυχώς.
07/04 02:38  Personal Jesus
To πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει το σύστημα νομίζω ότι πολύ καλά το ένιωσε στο πετσί του αυτός ο ταλαίπωρος πλέον υπουργός κ. Λοβέρδος. Γέρασε σε 6 μήνες. Σε δύο νοσοκομείο τον πήγαν, εγχείρηση του είπαν στο τέλος, φαρμακευτική αγωγή τελικά πρότεινε ο γιατρός του.

Το θέμα είναι τι θέλει να καταφέρει η κυβέρνηση αυτή.
Και νομίζω αγαπητέ quant ότι στα σεμινάρια γράφτηκαν πολλές απουσίες.
07/04 02:50  favlos
Είναι αδύνατον αυτοί οι άνθρωποι να κινηθούν σωστά.

Με δεδομένη την μικρή δυνατότητα παρέμβασης και τον ελάχιστο χώρο που επιτρέπεται να κινούνται,αδυνατούν να αντιληφθούν όχι μόνο τις αγορές αλλά ακόμα και την καθημερινότητά τους.

Ο Γιώργος πήγε τα δύο τελευταία χρόνια στην ΎΔρα σηκώνοντας με τον δήμαρχο του νησιού τον επιτάφιο.
Ρώτησε,αφού ο ίδιος ο Γιώργος λέει ότι σηκώνει την σημαία της πράσινης ανάπτυξης, τι ακριβώς έκανε ο δήμαρχος Ύδρας ώστε αυτή τη στιγμή έργο 5 εκ ευρώ που θα έλυνε το πρόβλημα της ύδρευσης παρότι δεσμεύτηκαν τα χρήματα δεν έγινε ποτέ?

Αν θέλει να μάθει ας με πάρει τηλ:

http://favlos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=1681&blid=31
07/04 02:52  quant
Μα, τέτοιου είδους τεχνάσματα, ποιον μπορεί να ξεγελάσουν;

PJ, εάν περιμένει κανείς να μάθει πώς να διαχειριστεί μια κρίση, μέσα από σεμινάρια, τότε ορθώς έπραξε και απουσίασε. Αρκεί να παραιτήθηκε κιόλας.

Και κάτι τελευταίο: Παρατηρώ μια βεβαιότητα ως προς το ποιοι είναι οι "κερδοσκόποι". Δεν συμφωνώ ούτε με τον ακριβή προσδιορισμό τους, ούτε, προφανώς, και με τον -σχεδόν- εξαγνισμό, τοπικών μηχανισμών.

Καλό βράδυ :)
07/04 02:59  favlos
Σίγουρα παίκτες στην αγορά είναι τα σπίτια:
morgan stanley,goldman sachs,jp mοrgan και κάνα δυό ακόμα..
Κινήσεις κερδοσκοπικές σε μικρό όσο και σε μεγάλο επίπεδο καλύπτονται,αναιρούνται,υποστηρίζονται με χιλιάδες τρόπους,τόσους όσους βρίσκει και το παγκόσμιο χρήμα να κρύβεται απο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ;)
07/04 02:59  Personal Jesus
Δεν νομίζω πάντως να σκεφτήκαν αυτό το πολύ σωστό που έγραψες και γι' αυτό να μην πήγαν. Απλά είχαν και Υπουργικό Συμβούλιο μετά, ε και θα κουράζονταν τα αστέρια μας.

Πρόβλεψη κανείς για το με πόσο θα δανειστούμε τον Μάιο που όπως έλεγε ο κ. Παπακωνσταντίνου σήμερα στην TV είναι πολύ μακρύα ακόμα ?
07/04 08:06  Λουκρητια
Πω,πω,ομορφιες:
http://filotimia.blogspot.com/2010/04/blog-post_5679.html

Χριστος Ανεστη!
07/04 10:54  favlos
Αληθώς Λού!

Δεν το έκαναν εδώ να πετύχει...
Αλλά μη βιαζόμαστε,θα γίνει κι αυτό.
07/04 13:51  geokalp
σωστά το τοποθετείς favle
και είναι περισσότερο αντιφατικές γιατί σήμερα βγήκε (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1123397) αίτημα του Παπακωνσταντίνου περί παράτασης ενός έτους για έλλειμμα στο 3%
και μπορεί τα χαλασμένα τηλέφωνα να έβγαλαν άλλα..

ως προς τη κορύφωση, κάποιοι την τοποθετούν Ιούλιο με Σεπτέμβριο

να δούμε πάντως γιατί όλα αλλάζουν κάθε μέρα και με πολύ μεγάλη ταχύτητα

07/04 13:59  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Νικόλα, αστέρι είσαι
Αρκεί να μην παρασέρνεσαι σε αλότρια.
Συμπεθέρα, ξέρω. Μισείς τους ρατσιστές, και τους μαύρους...
07/04 16:01  Λουκρητια
Μια χαρα παιδια ειναι οι μαυροι,συμπεθερε,και λογος να τους μισω ουδεις!Εκτος κι ειναι φανατιλες!Εκει δεν βλεπω ουτε χρωμα,ουτε φυλη,ουτε εθνικοτητα!
07/04 16:15  Ydroxoos
Τελικα η κολοφαρδος ειμαι η Κολοφαρδος που ακριβος μετα την συμφωνια καθε μερα πουλουσα διαδοχικα και το εγραφα και στο φορουμ.
Κυριοι αγοραζεις οτι ο αλλος εχει βγαλει την γλωσσα εξω και ειναι ετοιμος να ψοφολογησει(μια μερα πριν την συμφωνια) και πονταρεις οτι τα λαμογια θελουν να τα κονομησουν διπλα αφου η αγορα ειναι ψοφια.
Μονο στον Χοντρο-ΟΠΑΠ την πατησα αλλα δεν βαριεσε ουδεις τελειος Νικολα.
Και μου εστελναν και πμ και μου ελεγαν τι κανεις ρε μουρλε.
Το μονο που απεμεινε ειναι να δω το κυπελο στον πυργο τον λευκο.
07/04 20:51  zyzzx
"Αμερικανικό πάρτι σημειώθηκε στα ελληνικά ομόλογα καθώς η Citigroup , η Goldman Sachs, η J P Morgan και η Morgan Stanley..."

Ποναει καλυτερα οποιος ποναει τελευταιος.
07/04 22:01  Goldmine
Καλησπέρα σας. Ωραία παρέα!
Δε βλέπω φως...παρά τα πυροτεχνήματα της ψευδανάστασης της χώρας. Θα την γονατίσουν. Αργά, βασανιστικά, ομοιοπαθητικά και δόλια. Ενώ οι περισσότεροι πολιτικοί περί άλλων τυρβάζουν, μη αντιλαμβανόμενοι το βάθος του ακήρυχτου πολέμου...Ζητείται Σωτήρ...
07/04 22:06  oberon
Goldy βασίζομαι στις συστάσεις σου !
Και πέτυχα και το αρνί στο ψήσιμο, παρά τις δυσκολίες !

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις