Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


CDS,EN.A. & χρήμα...
1171 αναγνώστες
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010
13:04

 ·         Απο την Ελευθεροτυπία 6/3/2010:

‘Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά ότι τα hedge funds που αγόραζαν τα εν λόγω CDS δεν κατείχαν το αντίστοιχο ομόλογο για να ανησυχήσουν από πιθανή ελληνική χρεοκοπία. Πρόκειται για μια ευρύτατα διαδεδομένη τακτική που αποκαλείται «naked CDS trading» (απαγορευμένη συναλλαγή CDS).

Απο το blog μου στίς  6/2/2010 ένα μήνα πριν:

‘Δηλαδή,είδαμε το πρωτοφανές,να χειραγωγείται μια χώρα μέσω ανοικτών πωλήσεων ομολόγων ακόμα και με τακτική ‘naked short shelling’ σα να επρόκειτο για κανένα λαναρόχαρτο της σειράς ενώ φυσικά αυτό απαγορεύεται από τους νόμους που κάπου δημιουργήθηκαν από κάποιους κάποτε σε κάποια ένωση κρατών που δεν είναι ένωση,σε κάποια οικονομική ένωση που ούτε να πληθωρήσει δεν μπορεί  αν χρειαστεί και έχει ηγήτορα μια δύναμη που είναι υπεύθυνη για βαριά αιματοκυλίσματα στο παρελθόν και αλληθωρίζει πάντα προς την ηγεμονία αλλά ταυτόχρονα δεν θέλει να πληρώσει αλλά προτιμάει τον παλιό καλό τρόπο της βίαιης επιβολής..

{Οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στον καθένα,αρκεί να κάνει ένα search στο Google γράφοντας,omnibus account,OTC,T+3,δευτερογενής κλπ.}’

Όταν ένας απλός blogger γνωρίζει το θέμα,μάλλον κάπου αλλού παίζεται το παιχνίδι.


·         Η εταιρεία τηλεματικών εφαρμογών κυρίως στον χώρο της υγείας Vidano εισέρχεται και αυτή στην ΕΝ.Α.

Εισέρχεται με τον γνωστό τρόπο της ιδιωτικής τοποθέτησης ,χωρίς δημόσια εγγραφή,αυτή τη φορά με 52 φυσικά πρόσωπα,γιατρούς στην πλειοψηφία,που θα έχουν το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Υγιής τοποθέτηση των γιατρών στην μικρή αλλά σε hot κλάδο εταιρεία.

Λίγα τα χρήματα της ιδιωτικής τοποθέτησης,270.000€,ποσό που δεν δικαιολογεί την φασαρία της εισαγωγής σε χρηματιστήριο.

Στα υπέρ η συνεργασία με το αμερικάνικο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και ο ευέλικτος και καινοτόμος κλάδος που δραστηριοποιείται η Vidano.

·         Τίς τελευταίες εβδομάδες μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με τις καταθέσεις και την φορολόγησή τους αλλά και την πιθανή απαίτηση για αναδρομικό πόθεν έσχες η κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος ήταν χαρακτηριστική.

Στούς ‘μόνιμους’ της περιοχής περίπου γνωστή η ταυτότητα των ‘μεταφορέων’ χρημάτων,τουλάχιστον στα ποσά που περνάνε απο την Πλατεία.

Τα υπόλοιπα όπου εμπλέκονται,δικηγόροι,τράπεζες,διεθνείς οίκοι συνήθως κινούνται στον χώρο του αοράτου

Η ηρωική έξοδος αρκετών δις ευρώ ήταν σίγουρο ότι θα συνοδευόταν από περιπτώσεις ‘απαλλοτρίωσης’ χρημάτων από αδαείς κεφαλαιούχους που στην τούρλα του Σαββάτου επέλεγαν λύσεις που εύκολα καταλάβαινες ότι είχαν οσμή απάτης,μόνο όμως σε αυτούς που παρακολουθούσαν απ’έξω και όχι στον άμεσα εμπλεκόμενο.

Αυτό που έβγαλε χθές η Real news σχετικά με το σκάνδαλο τύπου Madoff είναι αυτό που συζητιέται μέρες στα στέκια της πλατείας και ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί στη δημοσιότητα.

Ενδιαφέρον έχει η άμυνα που επελέγη απο τους εμπλεκόμενους.

Ισχυρισμοί για τοκογλυφία,ξέπλυμα.φοροδιαφυγή και άλλα,είναι πολύ πιθανό να αφήσουν το θέμα χωρίς συνέχεια αφού οι πιθανές επιπτώσεις των χαμένων μπορεί να είναι μεγαλύτερες απο τα απωλεσθέντα χρήματα.

Πολύπλοκη διαδικασία η κατοχή χρημάτων,απαιτεί εκτός απο την ικανότητα απόκτησης και την δεξιότητα κατοχής και κυκλοφορίας του χρήματος με δικά σου μέσα,αφού στην περίπτωση που ζητάς βοήθεια μπορεί αυτός που αναλαμβάνει να είναι ακόμα στο πρώτο στάδιο,αυτό της απόκτησης.

·         Η αγορά τέλος,καλώς ή κακώς θα έχει πάλι τους ίδιους  πρωταγωνιστές.

Μικρά χαρτιά σαν την Ιλυδα δύσκολο να βρεθούν κάθε μέρα.

Σχετικά με ΛΙΒΑΝ και ΒΙΟΣΚ.

Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

09/03 12:20  geokalp
"Όταν ένας απλός blogger γνωρίζει το θέμα,μάλλον κάπου αλλού παίζεται το παιχνίδι"

πολύ σωστή κρίνω την αντίληψη
ίσως να έχει σχέση με το παιχνίδι που παίζουν (και πάλι) τελευταία οι κινέζοι, οι οποίοι δεν αγοράζουν με ..ευχαρίστηση αμερικάνικα ομόλογα
και έχει και μια συνεδρίαση σήμερα..
10/03 12:24  favlos
'Μικρά χαρτιά σαν την Ιλυδα δύσκολο να βρεθούν κάθε μέρα'
Να που οι φήμες τρέχουν πιό γρήγορα απο τα γραφόμενα και εμφανίστηκε η ΙΜΠΕΡΙΟ ως διάδοχος.
Στρατηγικός επενδυτής και από πίσω το καθιερωμένο ομολογιακό.
Άλλος ένας γύρος για γρήγορους με υψηλό ρίσκο και σημάδια λόμπι.
11/03 12:54  favlos
ΙΜΠΕ λοιπόν και όπως τα είπαμε:
http://www.capital.gr/news.asp?id=922203

Ομολογιακό και έκτακτη ΓΣ στις 30/3

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις