Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ανάποδα...
1634 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010
13:59

Με φόντο ένα χρηματιστήριο που προσπαθεί μέσα από τις πολιτικές εξελίξεις και τις προσπάθειες διευθέτησης του χρέους με λογικό τρόπο,έχοντας επιτέλους κάποια προοπτική,λίγες σκέψεις για χρονίζοντα θέματα. 

Όταν μπαίνεις σε ένα ιατρείο,αντιλαμβάνεσαι ότι εκεί είναι το άντρο κάποιου που σπούδασε καμιά δεκαριά χρόνια ώστε να μπορεί τώρα στα 35+ να στα πάρει χοντρά, βασισμένος στην αδυναμία που έχεις για τον εαυτό σου,το παιδί σου,τη μάνα σου τον πατέρα σου ακόμα και τον σκύλο σου και αφού στα πάρει να τα κάνει αμάξια,ταξίδια γκόμενες κλπ.

Εδώ όμως,παρ’ότι κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι σαφώς αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο χαρτονόμισμα του ευρώ για τα μάτια του γιατρού του,έχει μέσα του μιά αμφιβολία και πιστεύει ή θέλει να πιστέψει ότι ο γιατρός,κρατάει ακόμα μια παράδοση ηθικής ίσως και μια ιεραποστολική χροιά που έρχεται από παλιά και παρ’ότι όταν βγάζει και τού δίνει το μαύρο διακοσάρι που δίκην ταβανόπροκας λύει κάθε σύνδεσμο από τον αρχαίο,ιατρού και ασθενούς,μεταλάσσοντας τον δεσμό  σε έμπορα της υγείας από την μια και ικέτη-πελάτη από την άλλη,αφήνει μέσα του μια ελπίδα για την επόμενη φορά..

Απ’την άλλη μεριά,όχι της υγείας όχι της δικαιοσύνης,όχι της χρηστής διοίκησης αλλά της αγοράς χρήματος,ναι της αγοράς χρήματος που συνωστίζονται διαγκωνιζόμενοι,funds,ιδιοκτήτες,τράπεζες,χρηματιστές,λαγοί χρήματος,βρώμικο χρήμα,φορολογικοί παράδεισοι,ιδιώτες και τόσοι άλλοι που χρησιμοποιούν κάθε λογής εργαλείο,δεν πρέπει να περνάει ούτε μια στιγμή από το μυαλό κάποιου το πρέπον η ηθική,η ντροπή και όλα αυτά που χωράνε σχετικά σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο αλλά εδώ στην αγορά χρήματος δε νοείται ουτε η παραμικρή σκέψη γι’αυτά.

Με δυό λόγια αν θές να βγάλεις λεφτά με κάθε τρόπο δεν φοράς άσπρη μπλούζα ή μαύρα ράσα όπως έχει καταντήσει να γίνεται αλλά πάς στην αγορά χρήματος,στα χρηματιστήρια δηλαδή και χρησιμοποιείς ότι εργαλείο και μέσον υπάρχει ώστε να επιβιώσεις στην άγρια δύση του χρήματος.

Αυτό θεωρείται  αυτονόητο στις αγορές χρήματος με παράδοση,δηλαδή Λονδίνο,Νέα Υόρκη αλλά στις νεώτερες αγορές όπως η δική μας υπάρχει ακόμα και τώρα μια συζήτηση για την ηθική πλευρά του κέρδους,αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και άλλα ευχάριστα,αποτέλεσμα μιας μάλλον αριστεροτραφούς διανόησης που θεωρούσε και θεωρεί το κέρδος σαν κάτι διαβολικό και τις χρηματαγορές εστία του διαβόλου πλησιάζοντας έτσι και θρησκευτικές πεποιθήσεις που πιστεύω κατα τη γνώμη μου τόσο οι αριστερές ιδεοληψίες όσο και οι θρησκευτικές λίγο απέχουν για να μην πω ότι ταυτίζονται στον πυρήνα τους και εύκολα αυτοί που βλέπουμε να αποκλείουν την Λεωφόρο Αθηνών θα μπορούσαν να αποκλείουν αύριο κάποιο σατανιστικό μέρος ή να καίνε κάποιο βιβλίο ή ακόμα να αυτομαστιγώνονται στο κέντρο της πόλης,όπως είδαμε πρόσφατα στον Πειραιά οπαδούς κάποιας θρησκείας να κάνουν.

Μέσα στον πόλεμο αυτό δεν χωράνε ούτε φιλίες ούτε καν δεσμοί αίματος,μην ξεχνάμε την χαρακτηριστική περίπτωση των goodys πού μεγαλοεπιχειρηματίας έφαγε την εταιρεία από τα χέρια του κολλητού του και λέγεται ότι όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε,απάντησε απλά..’μου άρεσε πολύ αυτή η εταιρεία’.

 Αυτό το γεγονός στους παροικούντες την οικεία Ιερουσαλήμ,το Κολωνάκι δηλαδή, είναι κοινός τόπος,καθημερινή πρακτική.

 Άγρια μάχη για τον επιούσιο,συνήθως με κάποιο στύλ,εκτός των περιπτώσεων όπου οι εμπλεκόμενοι  ακουμπάνε καταστάσεις default.

Για να δούμε όμως ρεαλιστικά όλες τις περιπτώσεις,ακόμα και αυτή των γιατρών,δικηγόρων,συμβολαιογράφων,δημόσιων υπαλλήλων πρέπει να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στην ανθρώπινη φύση.

Δεν μπορείς να αρνηθείς το εύκολο κέρδος όσο δυνατό οπλοστάσιο νόησης,ηθικής και δικαιοσύνης να έχεις.

Ειδικά μάλιστα όταν η ατμόσφαιρα είναι γενικότερα,απατηλή!

Θα τα πάρεις ,θα αγριέψεις κι ας φοράς άσπρη μπλούζα κι ας έχεις ορκιστεί στον Ιπποκράτη,ας έχεις προσευχηθεί και ορκιστεί στον Θεό τον ίδιο.

Το εδώ και τώρα του χρήματος που αγοράζει γκόμενες,γκόμενους,αμάξια,φαί κλπ δεν μπορεί κανείς εν ζωή Άγιος να το αγνοήσει.

 Εκεί έρχεται η οργανωμένη κοινωνία που έχει αιώνες ξεχωρίσει τα πράγματα και έχει δώσει λύσεις.

Τιμωρία,διαπόμπευση,απολύσεις και άλλα φαρμακερά βέλη στην φαρέτρα του κράτους θα έπρεπε να κρατάνε στα ‘ίσα’ όλους τους ‘λειτουργούς’ διαφόρων ειδικοτήτων.

Εδώ όμως έχουμε φτάσει να αθωώνονται από δικαστήριο όλοι οι νομικοί που κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να καταδικάζεται ο μοναδικός μη νομικός,ο οποίος μη αντέχοντας την ‘κατάφωρη αδικία’ που είναι κατάφωρη με τα δεδομένα που έγινε,σηκώθηκε και απείλησε τον ίδιο τον Πρόεδρο που του ανακοίνωνε την ποινή λέγοντας ότι έχει γραμμένες συνομιλίες δικές του και των άλλων κατηγορουμένων όπου βγαίνει συμπέρασμα ότι τα είχαν ‘βρεί’.

 Αυτές οι πρακτικές η τρελή γραφειοκρατία που όπως παρατήρησε φίλος νομικός που γράφει στα ιστολόγια,εκτρέφει και θεριεύει τον ρόλο του δικηγόρου που καλείται σε κάθε περίπτωση να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά,απαιτώντας όμως,αφου οι συνθήκες το επιτρέπουν,μεγάλες συνήθως αμοιβές που έτσι όμως ακυρώνουν την ισονομία αφού λίγοι μπορούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά.

Μιλάμε δηλαδή για ένα φαύλο κύκλο χωρίς εύκολη λύση που έχει προκρίνει,στην φυσική θέση που έπρεπε να είναι το χρηματιστήριο,ο κατεξοχήν χώρος παικτών και αναζήτησης κέρδους,έχει προκρίνει τα επαγγέλματα υγείας,δικαιοσύνης,εκκλησίας,αιρετούς και μη άρχοντες,δημόσιους υπάλληλους και κάθε λογής ‘θέση’που έχει πιθανότητα μίζας.

Η λύση δεν είναι ο κρατικός καπιταλισμός που είναι η προτροπή του υπηρέτη των μετόχων,αλλά η τουλάχιστον ελάχιστη τήρηση των κανόνων και νόμων που έχει θεσμοθετήσει σοφά η πολιτεία και αναδιανέμοντας τους ρόλους βάζοντάς τους στην κανονική τους τροχιά να έρθει μια ισορροπία.

Ο γιατρός αμείβεται για την υπηρεσία του και δεν παίρνει δώρα,φακελάκια και άλλες περιποιήσεις και δεν είναι καθήκον του αρρώστου να το επιβλέψει αυτό αλλά της πολιτείας,ο δικηγόρος δεν είναι ο ενδιάμεσος σε κάθε προκύπτον θέμα και φυσικά δεν διαλέγεται με τις έδρες ,ούτε οι έδρες με τα εδώλια.

Η εμπέδωση αυτών των κανόνων απαιτεί βέβαια τιμωρία αλλά και υπέρβαση των συντεχνιακών θεσφάτων γιατί για να ψηφιστεί κάποιος νόμος πρέπει να τον ψηφίσουν οι βουλευτές που καλώς ή κακώς είναι σε μεγάλο ποσοστό γιατροί και δικηγόροι.

Από τη άλλη στο θέμα των συμβολαιογράφων που δεν κατάφερε πάλι να το αγγίξει δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και αυτοί όπως οι ταξιτζήδες και αγοραπωλησίες έδρας κάνουν και εισπράττουν υπερβολικά πολλά σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους .

Κάποιος πήρε το μάτι μου που έγραφε για το υψηλό μέρισμα που εισπράττουν λέγοντας πόσο εύρωστο ταμείο είναι και ότι αυτά τα χρήματα είναι δικά τους,που σημειωτέον στην Αθήνα μπορεί να φτάσουν και τα 700 ευρώ μηνιαίως ίσως και παραπάνω.

Μα φυσικά είναι εύρωστο ταμείο,εμείς οι πολίτες το συντηρούμε.Όπως η Ελλάδα με την υπερκατανάλωση συντηρεί το εξαγωγικό θαύμα της Γερμανίας έτσι κι εμείς συντηρούμε το ταμείο των συμβολαιογράφων που τους δίνει μηνιαίως μισθό ενός υπαλλήλου που μπορεί και να ζει με αυτό ολόκληρη οικογένεια και δεν βρέθηκε κάποιος από τον επιστημονικό σύλλογο να πεί,όχι ρε παιδιά φτάνει το στράγγισμα του κόσμου για να παίρνουμε ΚΑΙ μέρισμα,αρκεί το τεράστιο κέρδος από τις συμβολαιογραφικές πράξεις.

Αλλά είπαμε όλα επιτρέπονται και μοιάζουν στα μάτια αυτών που τα εισπράττουν αυτονόητα που αν κοπούν θα τους οδηγήσουν ακόμα και σε απεργίες!

Συνεχίζεται....

Αξιολογήστε το άρθρο 
23 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

28/02 14:48  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Ωραίο Νίκο! Αποδίδει πολύ καλά την κατάσταση της κοινωνίας μιας χώρας, που την κυβερνάνε οι δικηγόροι οι μηχανικοί και οι γιατροί. Γι αυτό εδώ δεν ισχύουν τα αυτονόητα...
28/02 14:59  Α45
Αγαπητέ Σόλωνα,επειδή τυχαίνει να ανήκω σε μία απο τις κατηγορίες που ανέφερες,πρέπει να σου πώ ότι ενδεχομένως κάποιοι απο αυτούς που κυβερνάνε την Ελλάδα να είναι δικηγόροι,μηχανικοί η γιατροί,όμως σε καμμία περίπτωση δεν είναι αυτή η ιδιότητα που τους επιτρέπει να κυβαρνάνε...Αλλα "προσόντα" χρειάζονται,άλλες νοοτροπίες και άλλες πρακτικές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως την Ελλάδα δεν την κυβερνούν οι πολιτικοί...αυτό είναι σίγουρο!
28/02 15:09  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Φίλε μου κακά τα ψέματα. Παρ' όλα αυτά δεν σημαίνει καθόλου ότι όποιος ανήκει σ' αυτές τις επαγγελματικές ομάδες, είναι ντε και καλά λαμόγιο. Γνωρίζω π.χ πολλούς γιατρούς και λιγότερους μηχανικούς και δικηγόρους, που δεν θεωρούν αυτονόητο ότι θα πρέπει να σε ξεσκίσουν επειδή έτσι θα ανταμειφθούν που έφαγαν τα χρόνια ους στα θρανία. Αυτό που εννοώ είναι ότι όντας εξουσία, ως προερχόμενοι από τα πιο μορφωμένα στρώματα της κοινωνίας, φροντίζουν πριν από όλα για την ασυλία τους σε όλα τα θέματα που έθιξε ο Νικόλας (για να μην γράφω πολλά λόγια)...
28/02 16:09  epidoxos
Φιλε Φαυλο
Επετρεψε μου να ευλογησω λιγο τα γενια μου..Σε μια κοινωνια που επικρατει ο εκνευρισμος και η ανασφαλεια ειναι ευκολο να επιδιδεται κανεις σε κυνηγι μαγισσων και να θυματοποιει αδιακριτως ευρειες κοινωνικες ομαδες...(και εγω το κανω με τους ΔΥ)..
Ερχομενος λοιπον αμεσα σε αντιθεση με το λαικο αισθημα δικαιωσης επετρεψε μου να πω τρια πραγματακια...
1. Ο επιστημονας γιατρος που σπουδαζε 10+ χρονια για να βγει στο επαγγελμα στα 35 του νομιζω δικαιουται να εχει υψηλοτερο τιμολογιο απο τον επαγγελματια ..υδραυλικο που κανοντας το μαθητουδι σε εναν μαστουρα αρχισε να ασκει το επαγγελμα..απο τα 20 του, να κονομαει λεφτα, να εχει αμαξι και να κανει τη χωη του ανεξαρτητος...
2. Απεναντι στους ανηθικους πορομενους συναδελφους μου που συχνοτατα εχω κατηγγειλει (μια αιτια που εφυγα εξω)...υπαρχουν οι μαχομενοι γιατροι (που ο ιδιος λαος που βριζει τους μαγαλο-γιατρους αυτους τους αποκαλει...γιατρουδακια)..οι οποιοι βυθιζονται στην υπο-απασχοληση και την ανεργια (15% ανεργια στους γιατρους...και μαλιστα χωρις να καταγραφεται στον ΟΑΕΔ μιας και γιατροι, μηχανικοι, δικηγοροι δεν εχουν δικαιωμα να εγγραφονται εκει ως ανεργοι)
3. Οταν ο γιατρος στο νοσοκομειο με απειρες ωρες δουλειας παιρνει λιγοτερα απο τον υπαλληλο της εφοριας που τα ξυνει κανα 5ωρο σε ενα γραφειο καποια στιγμη θα γινει επιρρεπης στο φακελακι (το οποιο καταγγελω ασφαλως) οταν το ιδιο το συστημα τον κοροιδευει μετα τα χρονια σπουδων του καταμουτρα..
4. Τελος ...μην τα ριχνουμε ολα στο γιατρο αλλα και στον ιδιο το πολιτη που τρωει το παραμυθι...ο ιδιος ο πολιτης που ..σνομπαρει το λαικο γιατρο στα Λιοσια και τη Δραπετσωνα (γιατι εχει το ταπεινο ιατρειο στο στενο δρομακι παροτι μπορει να ειναι ικανοτατος) θα παει με δεος να τα ακουμπησει στο καθηγητη στο Κολωνακι που θα του κανει την ιδια δουλεια..και θα πει και ευχαριστω που δε του εκοψε αποδειξει...
Κοντολογοις υπαρχει τεραστια λερα που ο ιδιος σιχαινομαι και καταγγελω..αλλα θα μου επιτρεψεις να στου πω οτι ο λογος που εγω ξαναεφυγα απο την Ελλαδα
28/02 16:10  epidoxos
ειναι οτι στα 30+ μου καταλαβα οτι μετα απο τα χρονια των σπουδων στην Ελλαδα (και οχι σε Βουλγαριες κτλ), τους στρατους και τα υπολοιπα...ημουν ακομα στην αρχη...οταν η συνομιλικη ξαδερφη μου πληρωνονταν ηδη απο τα 20 της πλουσιοπαροχα διορισμενη σε υπουργειο (ελεω του Πασοκου πατρος της) και εγω ακομη ελεγα..τι θα γινω οταν μεγαλωσω...οταν δε ειδα οτι ο ηλεκτρολογος και ο υδραυλικος παιρνουν ηδη πιο πολυ ειπα δυο ειναι οι δρομοι σου...ειτε μενεις εντος και γινεσαι αυτο που σιχαινεσαι (ναι υπαλληλος φαρμακευτικων εταιριων και φακελου στην δεξια τσεπη) για να επιβιωσεις για αρχη (και μετα τα 45 βλεπουμε) ή φευγεις εξω για να σωσεις την αξιοπρεπεια σου...
Ναι ειναι τεραστια η μποχα στο χωρο αλλα μην πυροβολουμε τους παντες αδιακριτως..Κανεις οταν βριζει τους γιατρους αδιακριτως δε σκεφτηκε το ειδικευομενο που τη βγαζει με 1500 ευρω το μηνα για εξι χρονια και παραλληλα πρεπει να διαβαζει, να δινει εξετασεις για την ειδικοτητα και να τρωει τα σκατα των ανωτερων του..ουτε σχολιασε τι κανει οταν στα 35 τελειωνει την ειδικοτητα και πλεον βρισκεται αντιμετωπος κυριολεκτικα με την ανεργια...
Και κατι τελευταιο ..ολος ο ανθος των επιστημονων της υγειας (κυριως αυτων που εκαπαιδευτηκαν εντος Ελλαδας και οχι πινοντας ουσκια με ξανθιες καλλονες στο Βουκουρεστι και το Βελιγραδι) την κανουνε τα τελευταια χρονια εξω..ειναι τρομαχτικο να δει κανεις τους αριθμους..(αν θελετε να παραθεσω στοιχεια)...εδω μεσα σε λιγα χρονια θα μεινουν μονο αυτοι που την ιατρικη τη βλεπουν σαν μεσο βιοπορισμου και κονομας μονο...Σκεφτειτε τι μπορει να φταιει για αυτο εκτος απο τις "κακες" προθεσεις των ιδιων των γιατρων!
28/02 16:19  epidoxos
Και κατι τελευταιο...ηρθε καποτε ενας υδραυλικος να κανει μερεμετια στο κοινοχρηστο της πολυκατοικιας...πηγα με εναν αλλο ενοικο και τον ρωτησαμε γιατι 1200 ευρω για μιαμιση μερα δουλεια (υποπτευθηκαμε οτι ετρωγε και ο διαχειριστης)...ε μου λεει ολοκληρο συνεργειο (κοιταω...δυο 20-χρονα ολο και ολο και αυτος)...του λεω με αποδειξη?..οχι αν ηταν με αποδειξη θα πηγαινε παραπανω...του λεω τοτε εκνευρισμενος...καλα ρε φιλε.. εγω ειμαι γιατρος με τοα χρονια σπου δες και σε 2 μερες τοσα δε βγαζω...αν ειναι να ερθω να με παρεις βοηθο να μαθω τη δουλεια ..τοτε μαλλον αμηχανος μου λεει..."ε ειμαι ομως μεσα στη βρωμα" και μου εδειξε τα ρουχα του...μαλιστα αρα επειδη ηταν μεσα στη βρωμα δικαιουνταν να βγαζει 1200 ευρω μαυρα για δυο πρωινα ως...αποζημιωση!..ρε κοιτα κατι μαγκες!...
Εννοειται οτι εξισου χυδαιος ειναι ο μεγαλογιατρος που παιρνει το φακελακι και δε κοβει αποδειξη..ομως λογω τιμης εχω ΠΟΛΛΟΥΣ συνομιληκους συναδελφους (35+) που εμειναν Ελλαδα και 1200 ευρω ειναι αυτα που βγαζουν σε ενα μηνα..!..Αλλα για αυτους κανεις δε μιλαει!
28/02 16:25  epidoxos
Εννοειται ζητω συγωμη για τα κατεβατα (πολυγραφοτατος και φλυαρος παντα:)..αλλα τα πηρα στο κρανιο οταν εγραφα...
28/02 16:31  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
To αίσχος επίδοξε (έχεις απόλυτο δίκιο σ' όλα που είπες) δεν είναι να δεχτεί το φακελάκι που θα του δώσουν μ' ένα ευχαριστώ, αλλά να το απαιτήσει ευθέως και να εκβιάσει γι αυτό...
28/02 16:40  epidoxos
Αγαπητε Σολωνα
σε διαβεβαιω οτι οι μισοι ασθενεις και παραπανω το φακελακι το δινουν χωρις να τους ζητηθει (θεωρουν οτι ειναι κατι που επιβαλλεται ...ηθικα...εκει εχουμε φτασει)..Οσο για τους γατρους που το ζητανε (ναι ειναι πολλοι αλλα σε βεβαιωνω δεν ειναι η πλειοψηφια αυτοι που το ζητανε στα ισια)..δεν ειδα ποτε εναν πολιτη να δωσει προσημειωμενα χαρτονομισματα και να μπει ο μπατσος να συλλαβει τον γιατρο που τα παιρνει...αν αυτο ειχε συμβει καποιες φορες οι επιορκοι γιατροι που τα ζητανε θα ηταν πιο προσεκτικοι...με λιγα λογια δε φταιει μονο ο γιατρος αλλα και ο πολιτης! Υπαρχουν πολλοι ασθενεις που τον πιεζουν το γιατρο να παρει φακελακι θεωροντας οτι ειναι υποχρεωση τους! 90% των συγγενων των ασθενων μετα την εγχειρηση τους ζητησει δε τους ζητησει ο γιατρος φακελακι θα σιγοψιθυρισουν μεταξυ τους ¨στο γιατρο ποσα λες οτι πρεπει να δωσουμε¨?
28/02 16:46  Λουκρητια
Ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα,Επιδοξε,σχετικα με το φακελακι.Η ηλιθιοτητα μας-ημων των μη ιατρων- εχει σπασει ολα τα ρεκορ.Εχω παραδειγματα απο το στενο μου περιβαλλον.
28/02 16:53  favlos
'Δεν μπορείς να αρνηθείς το εύκολο κέρδος όσο δυνατό οπλοστάσιο νόησης,ηθικής και δικαιοσύνης να έχεις.'

'Η λύση δεν είναι ο κρατικός καπιταλισμός που είναι η προτροπή του υπηρέτη των μετόχων,αλλά η τουλάχιστον ελάχιστη τήρηση των κανόνων και νόμων που έχει θεσμοθετήσει σοφά η πολιτεία και αναδιανέμοντας τους ρόλους βάζοντάς τους στην κανονική τους τροχιά να έρθει μια ισορροπία.'

'Η εμπέδωση αυτών των κανόνων απαιτεί βέβαια τιμωρία αλλά και υπέρβαση των συντεχνιακών θεσφάτων γιατί για να ψηφιστεί κάποιος νόμος πρέπει να τον ψηφίσουν οι βουλευτές που καλώς ή κακώς είναι σε μεγάλο ποσοστό γιατροί και δικηγόροι.'

Σόλωνα συμφωνούμε βέβαια.
Επίδοξε καταλαβαίνω την ροπή στο εύκολο κέρδος που στην περίπτωση των γιατρών σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών τα μαύρα φτάνουν τα 7 δίς ευρώ,γι'αυτό μιλάω για αναδιανομή ρόλων που προσκρούει στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία που αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από μέλη των συντεχνιών που κάνουν παιχνίδι και δεν θα ψηφίσει ρυθμίσεις.
28/02 16:54  epidoxos
Οταν ειχα γυρισει Ελλαδα με την ειδικοτητα εξω...εκανα για 2 χρονια τη μακακια να ανοιξω ιδιωτικο ιατρειο...με το που με φωναξε στην εφορια ο υπαλληλος για μια δαπανη που δε δικαιολογουνταν ηταν εμφανες οτι και μονο λογω του οτι ημουν αυτο που ημουν ειχε πειστει οτι τα λεφτα ηταν μαυρα...αμεσως ξεκινησε ο γενικευση..κανεις τη δουλεια που κανεις αρα παιρνεις μαυρα...εννοειται οτι μολις ειχα αρχισει και ο κυκλος εργασιων μου ηταν πολυ χαμηλος...εκανα μια ωρα να τον πεισω οτι τη δαπανη την ειχα κανει με χρηματα που μου ειχαν δωσει οι γονεις μου...με το ενα και με το αλλο ειπα εδω και πλουσιος δε θα γινεις αν δεν το παιξεις μαφιοζικα και θα στα πρηζει ο ενας και ο αλλος...τουλαχιστο τωρα εδω που ειμαι εχει απο εξω συννεφια που μου τη σπαει αλλα τουλαχιστο γυρω απο τα επαγγελματικα μου εχω το κεφαλι μου ησυχο...
28/02 16:56  favlos
'δεν είναι καθήκον του αρρώστου να το επιβλέψει αυτό αλλά της πολιτείας'
Μην υποτιμάτε τον κόσμο.
Δύσκολα δεν θα δώσει φακελάκι.
Βαθιά ριζωμένη,η σωστή δυστυχώς πεποίθηση, ότι δίχως φακελάκι,ο γιατρός φεύγει και ο νεκροθάφτης έρχεται.
28/02 17:01  epidoxos
Φαυλε μονος σου το ειχες πει σε μια προηγουμενη συζητητση μας ια τις πλητωμες μεσω καρτων...αν κοπει απολυτα η φοροδιαφυγη θα πεσει η οικονομικη δραστηριοτητα, θα εκτοξευθει η ανεργια κτλ κτλ..η στοχοποιηση των ιατρων αλλα και αλλων επαγγελματικων ομαδων πρεπει να γινει προσεκτικα και μεθοδικα διοτι αλλιως μπορει να δουμε φαινομενα που να μην τα πιστευουμε...ηδη οι νεοι συναδελφοι ΔΕΝ μπορουν να αναπνευσουν...Οσο για τα μελη των συντεχνιων που λες και που εχουν στα χερια τους τη μπαλα για να κανουν παιχνιδι πρωτος εγω λεω αυριο το πρωι να απαγχονιστουν παραδειγματικα στην Πλατεια Συνταγματος μπας και καθαρισει η βρωμα!
28/02 17:02  epidoxos
Πωπω καλα τι εγραψα στη πρωτη γραμμη...(συζητητση μας ια τις πλητωμες) ...μιλαμε πρεπει να παω σε νευρολογο...μαλλον εχω Παρκινσον
28/02 17:11  favlos
χαχα μια χαρά είσαι επίδοξε...

Ναι το έχω πεί και θα το λέω συνέχεια.
Είμαστε σταυροδρόμι χρημάτων,όπως και τόσων άλλων πραγμάτων.
Αν κοπεί αυτό θα έχουμε πρόβλημα,εκτός αν υπάρξει ανάπτυξη κλπ...
Τα μαύρα 7 δις των γιατρών όμως είναι ταβανόπροκα στην καρδιά του Έλληνα.
Και οι αμοιβές άλλων 'επαγγελμάτων'.
28/02 17:23  favlos
A μην ξεχάσω..πρίν πάω να δω Πανιώνιο.
Θα μας διαβάσουν εδώ 100-150 άτομα.
Αν κάποιος κατέχει απόδειξη γιατρού ας την στείλει στο μέιλ μου,χωρίς τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω.
favlos@yahoo.com
Ειλικρινά πιστεύω δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε μία.
28/02 17:26  epidoxos
Ε τωρα ρε φιλε υπερβαλεις...ενταξει ειπαμε!
28/02 17:34  epidoxos
Ηθελα να ξερα σε ποιους γιατρους πας ρε Νικο...αλλα τι ρωταω...αφου καθε τοσο στον πεζοδρομο του Κωλονακιου μου τη βγαζεις...μετα αναρωτιεσαι γιατι δεν σου κοβουν αποδειξη :)
28/02 17:38  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Αποδείξεις ιατρών έχω. Αποδείξεις του κτηνίατρου που περιθάλπει τους τελευταίους μήνες μήνες την ετοιμοθάνατη "Αργούλα" όχι...
(Ωφείλω να παραδεχθώ την προτροπή του για ευθανασία από τη δεύτερη μόλις επίσκεψη...)
28/02 17:41  spado
Η αμοιβή χειρουργού είναι 2200 με απόδειξη
1800 χωρίς. Τι να κάνεις ???
28/02 17:44  epidoxos
Οτι οφειλεις να κανεις και με τον ηλεκτρολογο, τον ελαιοχρωματιστη η τον οποιονδηποτε αλλο επαγγελματια φιλε...
να ζητησεις αποδειξη...η να κανεις την παπια και μετα να αναρωτιεσαι γιατι η χωρα πτωχευσε!
28/02 17:48  spado
Η χώρα δεν πτώχευσε.
Το Δημόσιο πτώχευσε. Λύση περιορισμός των αμοιβών τυν υπαλλήλων.
Το πόθεν έσχες , γιατί δεν εφαρμόζεται ?
Έτσι θα πιάσει και το γιατρά- που σωστά παρατήρησες- δε ζήτησα απόδειξη.
28/02 17:53  epidoxos
Φιλε μη βγαζουμε τους εαυτους μας απεξω
Ολοι λερες ειμαστε...ενας ενας απο εμας!Οσο για τη πτωχευση δεν αφορα μονο το δημοσιο αλλα και τους πολιτες...τα λεφτα που οι μισοι εχουν βαλει στις τραπεζες...εχουν δοθει δανεια στους αλλους μισους που τωρα δεν εχουν να πληρωσουν...
Με λιγα λογια εδω λεφτα εκει λεφτα που ειναι τα λεφτα?
Αντε καλο απογευμα σε ολους!
28/02 22:11  favlos
Το δίλημμα του φίλου spado είναι η παγίδα που υποκύπτουμε όλοι.
Τόσα με απόδειξη,τόσα χωρίς.
Ξαναλέω δεν είναι δουλειά του αρρώστου να βγάλει το φίδι από την τρύπα,μην έχετε ενοχές.

Καταλαβαίνετε τώρα,καταλαβαίνεις επίδοξε για τι αλήτες μιλάμε.Τι άθλιους εμπόρους?
Αν είναι μάγκας ας έρθει στις αγορές να κονομήσει όπου κάθε δεξιότητά του θα αμοιφθεί ανάλογα και δεν σε υποχρεώνει κανείς να συμμετέχεις.Εκβιάζοντας αρρώστους και ανήμπορους είσαι στην μεριά των άθλιων σκουληκιών και τίποτα παραπάνω.

30φυλλε πρέπει να είσαι από τους λίγους που έχουν απόδειξη.
28/02 22:53  jerri
favlos
οι περιπτώσεις που δεν έχω πάρει απόδειξη από γιατρό είναι πολύ λίγες και όσο περνάει ο καιρός τόσο θα λιγοστεύουν...
Τον Πανιώνιο τον έσφαξαν με το γάντι ή μου φάνηκε;
28/02 23:55  favlos
jerri είμαι κι εγώ στην ίδια πρακτική με σένα αλλά και πάλι δεν είναι δική μας δουλειά.
Μιά απλή νομοθεσία που θα λέει ότι αν δεν κοπεί απόδειξη ή θα υπάρξει το δίλημμα,τόσα με απόδειξη,τόσα χωρίς,θα οδηγεί τον δράστη σε άρση της επαγγελματικής του ιδιότητας.
Σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις βαθμίδες.Υδραυλικούς,γιατρούς,εστιάτορες κλπ.

Αν ξαφνικά από ομάδα πρότυπο,χάνεις ένα σωρό παιχνίδια,τι ψάχνεις μετά?

Αυτό που λέει ο επίδοξος ότι είμαστε όλοι λέρες,είναι βαρύ αλλά συνένοχοι είμαστε όλοι λίγο.
01/03 00:09  quant
Νίκο, θυμάσαι τα βιβλία αγορών. Με την απλή προσθήκη του πόθεν, αρκετά βρίσκουν τον δρόμο τους.
Ωστόσο δεν θα μιλήσω για βούληση, είναι ανόητη ακόμα και η επίκληση της.
01/03 00:21  favlos
Συμφωνώ quant.
Πόθεν εδώ και τώρα.
Όχι όμως για το μοναδικό αμαξάκι του μικρού που μιά του δίνουν 2000 κυβικά γιατί έτσι δεν θα σκοτωθεί και την άλλη του το παίρνουν γιατί ρυπαίνει και αυτός τρελαίνεται.
01/03 00:29  quant
Δεν έχεις καθόλου άδικο :)
01/03 00:49  ΕΝΑΠ
Η δαιμονοποίηση των πτώσεων του ΧΑ, οφείλεται στην σχετικά νέα θεσμοθέτηση των παραγώγων στη χώρα μας-εν αντιθέσει π.χ. με τις Η.Π.Α. που υπήρχαν ήδη στο κραχ του 1929, στη μη ανεπτυγμένη γενικά λειτουργία της αγοράς μας, καθώς και στην ενσωμάτωσή της στην ψυχολογία του μέσου Έλληνα, που γνώρισε τις κρίσεις 2000-2003 και 2008-2009.

Τα κλειστά επαγγέλματα ευνοούσαν και ευνοούν ορισμένους-λίγους εις βάρος του συνόλου, με πρώτο το ίδιο το κράτος, το οποίο με αυτό τον τρόπο ελέγχει παράνομα την λειτουργία τους προς ίδιον όφελος.
Οι Ελληνικοί νόμοι επίσης είναι προσαρμοσμένοι προς αυτήν την κατεύθυνση και έτσι ευνούνται οι λίγοι, οι οποίοι κάνουν υπέρμετρη χρήση των δυνατοτήτων τους να εισπράτουν νόμιμα ή παράνομα όσα περισσότερα μπορούν, με τον λαό στη μέση να είναι η αγελαδίτσα που την αρμέγουν χωρίς να την ταϊζουν.
01/03 00:55  favlos
Προσυπογράφω φίλη ΕΝΑΠ και τις δύο παραγράφους.

Η γνώση όλων των εργαλείων και η χρήση τους είναι μονόδρομος για κέρδη στο ΧΑ.

http://users.otenet.gr/~favlos/short.html
01/03 02:55  epidoxos
Βρε λερες ειμαστε ολοι ακου που σου λεω..
Ξερεις οταν ημουν στην Ελλαδα και πηγαινα να κοψω αποδειξη (οχι δεν ημουν τιμιος αλλα καθοτι νεος πηγαινα με το σταυρο στο χερι αν και ψιλοαθεος) ποσοι μου ελεγαν ..."αστην δε χρειαζεται"...
Μηπως οι ιδιοι που καταγγελουμε τη φοροδιαφυγη δε φοροδιαφευγουμε?..οι ιδιοι που βριζουμε το λαδωμα λαδωνουμε ή λαδωνονομαστε...οι ιδιοι που διαμαρτυρονται για τη φοροδιαφυγη κανουν το κοροιδο οταν ειναι να κοψουν αποδειξη η λενε.. οταν ειναι να την παρουν "δε βαριεσαι τι να την κανω την αποδειξη απο το εστιατοριο" (σου λεει αντι να τα παρει το κρατος ασε να τα παρει ο ..κάπελας)..οι ιδιοι δεν ειναι που βριζουν το πελατειακο συστημα αλλα πανε να βρουν τον "ανθρωπο τους" να κανει το παιδι ΔΥ η να το φερει απο τα συνορα μη και κακοπαθει το μουροχαυλο?...για αυτο σου λεω αστο..καθενας μας εχει κανει εστω και ενα απο τα παραπανω...καθενας μας ειναι λερα και κρυβει εναν μικρο η μεγαλο απατεωνα μεσα του..και οσοι λιγοι δεν ειναι μαλλον ειναι επειδη φοβουνται...

ΥΓ Πανθρακικος και ξερο ψωμι!
02/03 13:20  favlos
Σχετικά με τον ΛΙΒΑΝΗ:
http://www.neoforum.gr/viewtopic.php?f=223&t=1770

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις