Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Short και άγιος ο Θεός..
1585 αναγνώστες
Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010
17:36

Συντονισμένα λοιπόν πιά,ακόμα και με μαρκετιές τέτοιες ώστε να πάψει η διαπραγμάτευση των μεγάλων μετοχών και όχι μόνο,ενεργοποιώντας το σύστημα συναλλαγών που ελέγχει τις ακραίες διακυμάνσεις των τιμών συνεχίζεται το τεράστιο κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος μετοχών,κράτους,νομίσματος,ομολόγων.

Από κοντά και δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι Ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να δανειστούν και βέβαια παρά την διάψευση που ακολούθησε από το σάιτ που το ανέφερε ότι δεν μιλάμε για την ΕΤΕ,όταν λέμε Ελληνικές τράπεζες πρωτίστως εννοούμε Εθνική.

Όχι ότι φταίει το δημοσίευμα αλλά σίγουρα βοηθάει.

Είχε προηγηθεί και η εξαφάνιση χαρτιών από την ΕΤΕΣΕΠ προφανώς για να κάνουν τη δουλειά τους εύκολα οι παίζοντες short.

Τα αποτελέσματα του σορταρίσματος είναι παραπάνω από φανερά και αυτό που άρχισε μετά την αποκάλυψη της νέας κυβέρνησης ότι το έλλειμμα είναι κοντά στο 12,7% και ότι το νούμερο που έδινε η προηγούμενη ήταν πλαστό,δείχνει να μην τελειώνει εύκολα,δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

 

Επίκαιρο πάλι και το άρθρο:

Inside information & short θέσεις

Αξιολογήστε το άρθρο 
22 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

08/02 17:47  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Πέφτει και τελειωμό δεν έχει. Το βλέπω στη Β' εθνική μαζί με τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή!
08/02 17:55  favlos
Τώρα είναι short με την ίδια ευκολία θα περάσει σε long...
Τα εύκολα λεφτά βγαίνουν στο short γιατί τα χαρτιά πέφτουν με χαρτιά ενώ ανεβαίνουν με λεφτά.(στερεότυπο αλλά ταιριάζει)
08/02 20:43  favlos
Έχουν γίνει λιγο σαλάτα τα ιστολόγια,ας κρατήσουμε κανα δυό εντάξει.
08/02 22:18  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Νικόλαε, σημειώσατέ το. Ερωτώ τας τελευταίας ημέρας (τάχαμου, τάχαμου, την άποψιν μου την ξευρετε) εδώ, "μα, πιστεύετε ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάς?". Η απάντησις είναι η ιδία (και αυτό που από πολλού καιρού πιστεύω και εγώ: Greece is already bankrupt.
08/02 22:34  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Nικόλα καλά τό' κανες...
09/02 00:28  favlos
Σόλωνα ευχαριστώ για την κατανόηση..

Θράσσ φίλε να σου πώ κάτι που έγινε την ημέρα της εκδήλωσης του ΣΕΔ στο Χίλτον και αν και είναι άκρως περίεργο το αναφέρω.

Φίλος,μού γνώρισε την προηγουμένη της εκδήλωσης κάποιον που συστήθηκε ως γνώστης των κινήσεων της Εθνικής και της μελλοντικής της κίνησης και ανέφερε ότι κατείχε μεγάλη θέση που δεν έχει σημασία ποιά ακριβώς και υποστήριξε ότι μέχρι τον Μάρτιο η ΕΤΕ θα είναι κάτω των 12 ευρώ και φυλάξτε χρήματα για αγορές.Το ανέφερα τότε γελώντας στο τραπέζι του ΣΕΔ όπου αναφέρω τον φίλο verd γιατί σίγουρα δεν έχει πρόβλημα,αλλά τότε είχαν εκδηλωθεί μεγάλες και σαφείς στηρίξεις στο χαρτί λίγο κάτω των 17 ευρώ αν θυμάμαι και συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι ήταν μάλλον φήμες και εξυπνάδες.
Τώρα και αν κρίνω από την θέση που μας είπε ότι κατείχε(?),αναρωτιέμαι τι στο καλό μπορεί να συμβαίνει και πόσο πια χειραγωγούνται οι αγορές.
Συνωμοσιολογικό σενάριο βέβαια αλλά προέκυψε πολύ πιστό στην αλήθεια.
Δεν το αξιολόγησα τότε ως σοβαρό αλλά...
09/02 01:11  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Λοιπόν Νικόλαε, η ιστορία είναι αληθινή. το Σάββατο, είχα κανονίσει να φάω με παλαιό φίλο, εκπρόσωπο του εδώ λεγομένου "κατεστημένου", όστις μόλις έλαβε μεγάλην "προαγωγήν". Η συζήτησις έφθασε εις το τραπεζικόν ζήτημα. Μοι είπε λοιπόν πολύ απλώς ότι εδώ αι Βρεταννικαί τράπεζαι κρατικοποιήθηκαν ενώ πολλές αμερικανικές έκλεισαν, έχω την ψευδαίσθησιν ότι οι Ελληνικες θα παραμείνουν εις το απυρόβλητο?

Όχι βεβαίως. απλώς τώρα η Ελλάς ζει αυτά που οι Αγγλοσάξωνες έζησαν προ ενός και πλέον έτους, με διαφορά φάσεως όπως πάντοτε.

Να σας ειπώ και κάτι που μοι είπανν σήμερον εις το γνωστόν μου λημέρι, όπου επήγα δι' απογευματινό τέιον: "εδώ βραχυθετούμε την Αγγλίαν θα αφήσωμεν την Ελλάδα? Why miss a free ride?".

Η αγορά δε συγχωρεί επί μακρόν. Απλούν.
09/02 09:10  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Επιβεβαιώνω την ιστορία που είπε ο Νικόλας.
Την ίδια μέρα την είπε και σε μένα. Μάλιστα μίλησε για μονοψήφιο νούμερο κι όχι για 12 ευρώ. Τότε βέβαια "κουφάθηκα" τελείως και έκανα reject στην πολύτιμη πληροφορία...
09/02 09:14  jerri
Αφήστε τα σορτς, κάνει κρύο. Βάλτε κάνα πουλοβεράκι θα κρυώσετε...
09/02 09:24  anathema_g13
Νομίζω κι εγώ ότι βιώνουμε με χρονοκαθυστέρηση την περυσινή κατάσταση που επικράτησε στο εξωτερικό αν και για διαφορετικούς ως ένα βαθμό λόγους. Η παθογένεια όμως έχει βγει για τα καλά στην επιφάνεια.
Δυστυχώς, πολλοί δεν πήραμε στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις της αγοράς. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έδωσε αρκετές ευκαιρίες εξόδου. Αλλά επειδή το θέμα ήταν επικεντρωμένο τοπικά μόνο στην Ελλάδα πιστεύαμε ότι θα έληγε ταχύτερα και πιο ανώδυνα...
09/02 10:28  favlos
Σόλωνα κι εγώ reject την έκανα τότε.
Συνήθως όταν κάνεις 'πρόβλεψη' αποφεύγεις να πείς μαζί και χρόνο και τιμή..

Jerri παλτουδάκι θα βάλουμε ;)

anathema τέτοια παγκόσμια επικέντρωση στα οικονομικά μας δεν έχει προηγούμενο.Μετά την παγκόσμια κρίση καπάκι τα Ελληνικά..!
09/02 10:33  anathema_g13
Σαν τα χρόνια πριν το '99 αλλά με ανάποδη κατεύθυνση Favle!
Σκέψου πέρα από την πορεία των δεικτών και τις προοπτικές της χώρας. Τότε λέγαμε για είσοδο στην ΟΝΕ, τώρα συζητάμε για έξοδο...
Τα απόνερα της φούσκας του '99 που θεωρούσαμε παρελθόν είναι εδώ και ακόμα ξεβράζουν σαπίλα...
09/02 10:47  favlos
Ναι είναι το ανάποδο.
Πιστεύω ότι είναι πάλι παιχνίδι,σύνθετης πια κερδοσκοπίας,οπότε εύκολα θα γυρίσουμε πάλι σε long μόλις ολοκληρωθεί η κίνηση.

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις