Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Τι έχει σειρά τώρα ?
1709 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009
11:28

Αυτό που λείπει απο τις οικονομίες όλου του κόσμου ώστε να κινηθούν πραγματικά,δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας ,είναι κάτι νέο,μια τεχνολογία που θα δώσει ώθηση στις αγορές και θα ανοίξει προοπτικές εργασίας στον κόσμο.

Παλιότερα η πληροφορική,τώρα η επερχόμενη πράσινη ανάπτυξη που όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει τη διαφορά,προσπαθώντας και ακροβατώντας ανάμεσα σε νόμους και παραθυράκια,πολεμώντας να επιβληθεί.

Παράλληλα σήμερα,στο αόρατο σύμπαν του διαδικτύου,βλέπουμε μιά παγκόσμια κίνηση,αυτή των πόρταλς με ιντερνετικό στοίχημα που κάνουν την δική τους κίνηση.

Στα δικά μας η ΣΕΝΤΡ,η ΑΒΕ και η ΙΝΛΟΤ διεκδικούν η καθε μια με τον τρόπο της  θέση στον ήλιο και στις άδειες που θα μοιρασθούν απο το Ελληνικό κράτος ενω στον υπόλοιπο κόσμο έχουμε συγχωνεύσεις μεγάλων παικτών που προετoιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Δεν είναι βέβαια αυτή η κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα τραβήξει τις οικονομίες του κόσμου,αλλά είναι μια ένδειξη του τι περιμένουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα απο κάτι άλλο μαζικότερο,ώστε να αφήσουμε πίσω την κρίση και να δούμε μπροστά,κίνηση που όλα δείχνουν ‘Πρασινη Ενέργεια’ αλλά πολλές φορές αυτό που περιμένουν οι πολλοί δεν γίνεται και κατι άλλο εμφανίζεται.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
12 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

15/12 11:57  coldplay
Νομιζω οτι οι εταιρειες ρομποτικης,νανοτεχνολογιας,βιοτεχνολογιας και εταιρειες που κατασκευαζουν ανεμογεννητριες,φωτοβολταικα και ειναι εισηγμενες στο ΧΑΑ ειναι το μελλον της χωρας μας και της ανθρωποτητας..
15/12 12:10  favlos
Καλό το μπουκέτο τεχνολογιών που λές αλλά δεν είναι κανένα μαζικό που θα κάνει τη διαφορά και θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο,όπως έγινε με την πληροφορική,με εξαίρεση το όλο θέμα πράσινη ενέργεια.
Εδώ στο ΧΑ ελάχιστους έχουμε με τέτοιες δραστηριότητες.
15/12 12:20  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δηλαδή εάν αντελήφθην καλώς, ο Γεώργιος Β', Παπανδρέου Γ', είπε η πράσινη ενέργεια θα μας λύσει το πρόβλημα της πτωχεύσεως? Πότε?

Ενθυμούμαι μάλιστα ότι ο πατήρ αυτου, Ανδρέας Α', Παπανδρέου Β', προ παρομοίας καταστάσεως το 1985, επήγε και ελάνσαρε τον "ελληνικο υπολοψγιστή", ο οποίος θα μας έσωζε από την τότε σκληρή λιτότητα. Σε βάθος χρόνου. Και, ω! του θαύματος, ο υιός αυτού, εξήγγειλε ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΝ του Δημοσίου, εν έτει 2009. Αμα σας λέγω, κάποιοι μας δουλευουν χονδρά και μας επεξεργάζονται λεπτά.

Μήπως πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να μπερδεύουμε τας βουρτσας με κάτι άλλο? Και ασφαλώς συμφωνώ ότι εν τω βάθει του χρόνου θα μας κινήσει η πράσινη ενέργεια. Αλλά επειδή το πρόβλημα το έχωμεν τώρα, μήπως πρέπει να αφήσωμεν τα πράσσειν άλογα και να περικόψουμε ολίγον τας δαπάνας του σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου Δημοσίου?
15/12 12:21  anathema_g13
Νομίζω ειρωνευόταν ο Cold, Φαύλε.
Αν ψάξουμε τις εταιρίες της "νέας εποχής" κάπου εκεί που λέει πρέπει να κοιτάξουμε αλλά είναι ανώφελο να γίνει αυτό στο ΧΑΑ...απλά δεν έχει!

Πράσινη ανάπτυξη; Εντάξει, αλλά η ένστασή μου είναι η εξής: Πολλοί προσπαθούν να μουν στο παιχνίδι. Δεν θα πάνε όλοι καλά. Κάποιες εταιρίες μόνο. Άλλες που μπαίνουν ευκαιριακά θα έχουν την τύχη που είχαν παλιότερα εταιρίες που άλλαξαν σκοπό και μπήκαν από το πουθενά σε telecoms ή real estate παλιότερα, ας πούμε. Leaders και πιθανό κάποιες εκπλήξεις από μικρότερες (όπως συνέβη με την ΔΟΜΙΚ).
15/12 12:29  favlos
Α τον μπαγάσα μου την έφερε,οι λίρες στη φόδρα φταίνε.
Κι έψαξα στο μυαλό μου ποιές είναι στο ΧΑ :)
Πάντως αν παγκόσμια κινηθεί κάτι,θάρθει κι εδώ,έστω με το γνωστό Greek τρόπο..:)

Δεν γίνονται αυτά Θράσσ,δαπάνες και τα ρέστα,δύσκολα πράγματα.
15/12 17:29  haros
απο οτι αντιλαμβανομαι(δεκτη καθε διορθωση),η πρασινη ενεργεια (η ενασχοληση με αυτην εννοω)ειναι κερδοφορα μονο και μονο επειδη ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ απο το κρατος και κατα την φαση της αρχικης επενδυσης και κατα την φαση της λειτουργιας..(αγοραζει η ΔΕΗ ακριβα το ρευμα απο τους ιδιωτες παραγωγους).αβιαστα βγαινει το συμπερασμα οτι αν το κρατος ειναι σε δυσχερη οικονομικη θεση,μαλλον θα φρεναρει,παρα θα επιταχυνει αυτη την ιστορια,γιατι θα πρεπει να βρει ΛΕΦΤΑ για τις επιδοτησεις που χρειαζονται..ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ??
15/12 19:44  favlos
Είναι φίλε Δημήτρη μια ιστορία επιδοτήσεων,κοινοτικών πλαισίων,υπ.ανάπτυξης,πολιτισμού,δημάρχων,παπάδων και και και..
Το εγγυημένο της τιμής στο ρεύμα έιναι σχετικά σίγουρο για διάφορους λόγους,ας τους εξηγήσουν άλλοι πιο ειδικοί.
Εγώ ξεκάθαρα στο λέω με δυό εταιρείες στο χώρο,η μόνη λύση να βγούν γρήγορα λεφτά είναι το στήσιμο,η άδεια παραγωγής,η εξεύρεση των αρχικών κεφαλαίων και μετά να φύγουν οι κατοστάρηδες (εγώ,εμείς δηλαδή που στήσαμε την εταιρεία)και να αναλάβουν οι μαραθωνοδρόμοι το μέλλον της που σίγουρα θα αποδώσει σε βάθος χρόνου και μπορεί να θρέψει και επόμενες γενιές.
Για μένα με παιδεία αγόρασε πούλα ακόμα και εντός του ίδιου λεπτού,παρότι είναι εξαιρετικά ελκυστική δουλειά σαν αντικείμενο,είναι πολύ αργής απόδοσης και ζητάει Λούηδες και όχι Μπόλτον (καλό το τελευταίο) ;)

Η ΣΕΝΤΡ βλέπω σήμερα αντέδρασε,σημάδια ότι πλησιάζει η ΑΜΚ?
Η δε ΔΕΗ όπως και η ΜΕΤΚ που είναι και οι δύο ενέργεια δείχνουν κάτι με την συμπεριφορά τους.
15/12 23:32  geokalp
ακόμα και η πληροφορική εκανε κάμποσο να περάσει μαζικά, η ‘Πρασινη Ενέργεια’ περιμένει τη σειρά της - μόλις το '09 πέρασε νόμος για βενζινάδικα που θα γεμίζουν μπαταρίες
16/12 11:02  favlos
Βλέπω ΣΕΝΤΡ,ΔΕΗ επελαύνουν.Νομίζω πιο ξεκάθαρα δε γίνεται.
16/12 11:24  anathema_g13
Ναι, η παλιοΣέντρικ...μας έσκασε...αλλά τη συγχωρώ! :)
Άντε λίγο και η Φόρθνετ να ξυπνάει και τη βγάλαμε την μπόρα...
17/12 00:50  methodios
favle se piano adiabasto pia einai h tetarth eteria pou tha asxolithi me to internetiko sistima?an to breis konomises an oxi pas gia psarema :)
17/12 01:06  favlos
17/12 01:11  methodios
ti enoi o pioiths
17/12 01:12  Ydroxoos
Χαιρετω του εραστες τις περιφερειας
Γεια σου φαυλε γιγαντα τις πλατειας
17/12 01:19  favlos
Γεια σου Ύδρο...αν η ΔΕΗ είναι περιφέρεια :)

μεθόδιε το όλο θέμα του τζόγου.
Ειλικρινά αν υπάρχει πέρα από αυτές και άλλη δεν πάει το μυαλό μου.
17/12 01:39  methodios
as se ballo pali gia diavasma thn antiprosopeysh ths william hill pios eisigmenos thn exei ?ante gia na min kseniktas psaxnontas .intertek =kontominas=pithanw oxima gia william hill.oti allo thes stile p.m min paroume kai kanenan allon ston lemo mas :)
17/12 01:45  Ydroxoos
Ελα μωρε φαυλε πιαστικες απο μια κουβεντα
Δεη εχω(οσο με πικρενεις τοσο με πορωνεις)
Ασε που εδω που φτασαμε ο 20αρης καταντησε περιφερεια με τις διακιμανσεις που κανουν οι μετοχες του
17/12 01:50  favlos
Όχι Ύδρο δεν πιάστηκα,ειλικρινά..χαρούμενος με τη ΔΕΗ είμαι.Έκατσα τυχαία πάνω στο γύρισμα.
17/12 01:57  favlos
¨Εχει και το προηγούμενο στο Κολωνάκι που της έκλεισαν τα γραφεία..αστυνομιες και τέτοια..(stanley bet,hill)
ο χοντρομηνάς παντού χώνεται..κάθε μεσημέρι τον βλέπω,τρώει και συζητάει με διάφορους για δουλειές κλείνοντας το μισό μαγαζί,πριβέ.
Μπορεί κι αυτός να παίξει,αλλά η ΣΕΝΤΡ κάνει χαρτιά (βασικό),έχει ήδη στημένο κόλπο(βασικό),ενω ο άλλος και δεν κουνιέται σαν χαρτί και δεν έχει τίποτα έτοιμο(αν και έχεις δίκιο,διάφορα γράφουν)...
17/12 03:42  shareholder-cs
Παντως μη μπερδευετε τη δυναμική της πρασινη ενέργεια με αυτή της πληροφορικής. Η πληροφορική έδωσε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ συνέργιες σε εκατοντάδες κλάδους και τεχνολογίες. Η ενέργεια είναι απλώς ενέργεια. Το πολύ πολύ να τη κάνεις πόσιμο νερό μέσα απο την αντιστροφη όσμωση ή να σηκώσεις ενεργοβόρες βιομηχανίες τυπου Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Χάρε έχεις χάσει "λεπτομέρειες". Τα φωτοβολταϊκά έχουν φθηνήνει ως επένδυση σημαντικά. Εκει που προ τριετίας ήθελες για μια εγκατάσταση των 100 κW εξοπλισμό των 550-600.000 ευρώ τώρα θέλεις κάτω απο 400.000 με τάση προς τις 300.000. Αυτό ευνοεί την απόσβεση της επένδυσης και με μικρότερες ή μηδενικές επιδοτήσεις.
Το βασικό πρόβλημα των πράσινων τεχνολογιών στην Ελλάδα -πέρα απο τη γραφειοκρατία- είναι το δίκτυο που συχνά δεν μπορεί να μεταφέρει τη παραγωγή προς τα κέντρα κατανάλωσης (δεν είναι τυχαίο οτι η "ΔΕΗ ανανεώσιμες" κάνει φωτοβολταικό πάρκο στη Μεγαλόπολη απλά επειδή υπάρχει εκεί η γραμμή μεταφοράς) και το ότι ακόμα τα περισσότερα νησιά δεν είναι διασυνδεδεμένα με το δυκτιο της Ηπειρωτικής Ελλάδας οπότε δεν μπορούν να μπουν πολλές ανεμογεννήτριες (δεν είναι μονάδες βάσης) σε μικρά τοπικά συστήματα.
17/12 12:25  favlos
Αυτό με το δίκτυο της ΔΕΗ είναι απόλυτα σωστό.Στα νησιά ειδικά αν δεν είσαι 'καβάλα' στο δίκτυο έχασες.
Δεν είμαι ειδικός,από πείρα και ότι συναντάω.
Το κόστος φ/β έπεσε και πέφτει συνέχεια όντως.
Γι'αυτό λέω share ότι κάτι άλλο θα έρθει να σηκώσει πάνω του την ανάπτυξη και να φέρει θέσεις εργασίας.
19/12 14:54  Βασίλης Μαρκάκης
Παρακαλώ να περάσετε από το «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ TRADER» για να παραλάβετε το Υπουργείο σας !
23/12 02:45  favlos
23/12 03:22  epidoxos
Mια εσυ, μια ο ενας , μια ο αλλος...συν αυτα που διαβαζω στο τελος θα με κανετε να ψηφισω Βοριδη ρε μπαγασες :)
23/12 11:11  favlos
Να το δω κι αυτό ;)

Πάντως αυτή την είδηση τα 'ανεξάρτητα' ΜΜΕ δεν την είπαν..
23/12 11:15  Λουκρητια
Τα ποια?Χαχαχαχα,καλοοοοοοοοοοοοοο!
24/12 15:11  Goldmine
Χρόνια πολλά νοικοκυραίοι,
με υγεία και αφθονία ιδεών,
εμπνεύσεων και αγαθών!
24/12 17:21  Λουκρητια
Καλα Χριστουγεννα,φαυλε!Υγεια,αγαπη κι ευτυχια.
25/12 15:28  favlos
Thnx Gold,Λού
Χρόνια Πολλά με υγεία..
(Λού πάμε βλέπω σε μονοπάτια Παπαδιαμάντη με επιτυχία..)
25/12 15:48  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Νικόλα, πολλά χρόνια καλά!
25/12 15:55  favlos
thnx συνονόματε..
Να είσαι καλά πάντα..:)

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις