Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αύγουστος
1742 αναγνώστες
Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009
13:08

 

Περνώντας το πακέτο του ΟΤΕ με την προκλητική τιμή των 27,50€,όταν η τιμή στο ταμπλό εκείνη την ώρα έγραφε κάτι παραπάνω από τα 10€, πολλά πέρασαν από το μυαλό των εχόντων αλλά και αυτών που θα ήθελαν να γίνουν μέτοχοι του οργανισμού.
Ευκαιρία σκέφτηκαν αυτοί που είναι απ’έξω,κοροϊδία οι έχοντες αλλά το θέμα είναι τι πέρασε από το μυαλό των μεγαλοκατόχων,αυτών δηλαδή που συστηματικά μαζεύουν το χαρτί και καταφέρνουν πάντα να το έχουν σε ένα εύρος αστείο για τα δεδομένα της αγοράς την συγκεκριμένη ανοδική χρονική περίοδο.
Οι κακές φήμες λένε ότι το χαρτί κρατιέται από τους χειριστές ώστε να πάρουν οι Γερμανοί κι άλλο κομμάτι φτηνά και σε λογική τιμή από το Ελληνικό δημόσιο με την δική τους συνδρομή βέβαια,αφού αυτά έτσι γίνονται.
Έτσι έχουν ευχαριστημένους τους αγοραστές αφού η τιμή δεν φεύγει προς τα πάνω και φοβισμένους τους πωλητές αφού η χαμηλή τιμή δεν βοηθάει τα σχέδιά τους κι έτσι φαντάζει μονόδρομος η ανάθεση της πώλησης στους συνήθεις αναδόχους.
Οι διαδικασίες και οι αναθέσεις δεν έχουν γίνει ακόμα για το επόμενο πακέτο πώλησης στον ΟΤΕ και ούτε έχει επιλεγεί ανάδοχος αφού προηγείται η ΕΥΑΠΣ και η Πάρνηθα.
Γνωρίζοντας την αργή μέθοδο του δημοσίου οι συνήθεις ανάδοχοι μαζεύουν αργά και συστηματικά όπως έχουν αποδείξει ότι ξέρουν πολύ καλά να κάνουν.
Το κέρδος από τέτοιες αναδοχές και Α.Μ.Κ. είναι τεράστιο και φτάνει τα 50 και πλέον εκατομμύρια ευρώ όπως στην περίπτωση της ΕΤΕ,αλλά ανάλογα κέρδη αναμένουν και από άλλες κινήσεις τους στην Ελληνική αγορά.
Φήμες λένε ότι έχουν βολιδοσκοπήσει μεγάλους και ελάχιστα μικρότερους για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου,εγγυόμενοι την επιτυχία,έχοντας μάλιστα και το παράδειγμα της ΕΤΕ πρόσφατο.
Αυτοί λοιπόν,αν και ξέρουν την διαδικασία και τους χρόνους που απαιτούνται,αντανακλαστικά και μόνο θέλουν να μαζέψουν ακόμα περισσότερα χαρτιά,ανεβάζοντας λίγο τον πήχη και βάζοντας την μετοχή σε άλλο εύρος αφού η διαδικασία του υποχρεωτικού,βάση συμφωνίας πακέτου,έγινε,οπότε μένει η επόμενη,του πακέτου βάση της αγοραίας τιμής του ΟΤΕ.
Εδώ,ιδιωτικό placement όπως εκείνο της ΕΤΕ που σηματοδότησε την αρχή της Α.Μ.Κ. και έγινε σε χαμηλά επίπεδα,ώστε ο χειρισμός να είναι εύκολος,δεν μπορεί να γίνει,οπότε τα χαρτιά μαζεύονται όσο πιο χαμηλά από το ταμπλό.
Δηλαδή με λίγα λόγια η λογική τιμή πώλησης θα έρθει όταν θέλουν οι ανάδοχοι που ξέρουμε από τώρα ποιοί θα είναι και θα ευχαριστήσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές όπως έκανε με την ΕΤΕ και όταν έχει μαζευτεί ο κρίσιμος όγκος χαρτιών σε χαμηλές τιμές από την αγορά.
Για το timing εισόδου μας διαβάστε το ‘’Μιά γρήγορη ματιά στο ΧΑ’’
Στον αστερισμό λοιπόν των μεγάλων υπό την καθοδήγηση των Goldman,Jp,Bank of America και Morgan και την ισοφάριση των πρόσφατων υψηλών από τις ΑΛΦΑ,ΕΥΡΩΒ,ΠΕΙΡ αλλά και ΕΧΑΕ,ΦΟΛΙ,ΦΡΛΚ και άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις,έχουμε και το υπόλοιπο ταμπλό όπου η ΕΕΕΚ έδωσε γρήγορα 1 ευρώ περνώντας το προηγούμενο υψηλό της που είχε κάνει παράλληλα με το υψηλό του ΓΔ,αλλά  και πολλά χαρτιά ακουμπάνε τα πρόσφατα υψηλά τους ακολουθώντας τον γενικό δείκτη στην προσπάθειά του να τα υπερβεί.
Βίοι παράλληλοι.
Στα μικρότερα η ΗΟΛ έκανε ανακοίνωση για την συνεργασία με την Vodafone και μένει να δούμε αν θα συνοδευτεί από άνοδο και έξοδο από την επιτήρηση αφού το θέμα ήταν η διασπορά που έτσι νομίζω επιτυγχάνεται.
Είναι κουραστικό να περιμένεις να πάει 12.30 η ώρα να δεις τι θα κάνεις με τα χαρτιά της επιτήρησης και να περιμένεις μέχρι να πάει η ώρα 1.30 χάνοντας πιθανή άνοδο ή πτώση στη συνέχεια.
Εκεί,μέσα στη μέση της συνεδρίασης δεν έχει νόημα η διαπραγμάτευση.
Καλύτερα την τελευταία ώρα μαζί με το κλείσιμο.
Η ΜΕΤΚ λένε τα reports θα έχει αδύναμο τρίμηνο αφού τα ενεργειακά της θα αποδώσουν το δεύτερο εξάμηνο.
Παρόλα αυτά ιδιαίτερη επιτυχία η ανάληψη του έργου της Μεγαλόπολης και μαζί με τα υπόλοιπα συν το έργο στην Συρία,δυσκολο να την αγνοήσουμε.
Στα κατά η μικρή σχετικά εμπορευσιμότητα και η δυσκολία του χαρτιού να κινηθεί με ορμή.
Στα υπόλοιπα και για τα μικρά που θέλουν έξυπνο χειρισμό,ρίξτε μια ματιά στα προηγούμενα άρθρα
 
Τα παραπάνω δεν είναι προτροπή για αγορά ή πώληση μετοχών
Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

02/08 14:50  pay
έχει όμως λίγο τη μαγεία του 99 η διαπραγμάτευση 12.30-13.30
άσε που μετά είσαι και ελεύθερος για φαγητό-ύπνο :)
η κανονική διαπραγμάτευση (10.30-17.00) με τέτοιους τζίρους είναι πολύ μεγάληηηηη η συνεδρίαση ,βλεπεις δε γίναμε ακόμα wall street...
02/08 17:04  favlos
Μεγάλη πολύ μεγάλη για το σύνολο της αγοράς...

Ας το βάλουν στο τέλος,να έχουμε δεί τί γίνεται συνολικά στην αγορά.
02/08 17:14  ggiov
k.favlos για ΟΤΕ αγοραζουμε τωρα η οχι λογω αποτελεσματων.Πιστευεις να εχουμε αποδοση περισσοτερη απο τραπεζες.ευχαριστω.
02/08 20:27  favlos
ggiov κάνε ένα κόπο και ρίξε μια ματιά στο προηγούμενο άρθρο,στάθμισε και τα άσχημα αποτελέσματα,δες το πακέτο που έγινε και κρίνε εσύ τι θα κάνεις.
Πάντως εδώ είμαστε για να βγάλουμε κάτι παραπάνω από την τράπεζα..:)
05/08 19:26  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χα, χα, καταπληκτική φώτο! Τι λέτε, πάμε δια 2πλή κορυφή?
06/08 11:23  favlos
Θρασσ ξεχασμένoς ο φάκελος στο συρτάρι χρόνια...:)

Πολύ εύκολη έχει γίνει η αγορά!
Νέα υψηλά χαλαρά,μίνι ρευστοποιήσεις και πάλι αναμονή με τα μάτια Αμερική.
Οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα,όπως και σε κάθε κορυφή.
''Φήμες λένε ότι έχουν βολιδοσκοπήσει μεγάλους και ελάχιστα μικρότερους για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου,εγγυόμενοι την επιτυχία,έχοντας μάλιστα και το παράδειγμα της ΕΤΕ πρόσφατο.''
Καθοριστική παράγραφος.
Η ΑΛΑΠΙΣ ειπε ναι.Να δουμε: ΑΛΦΑ,ΕΥΡΩΒ,ΕΕΕΚ,ΦΡΙΓΟ,ΜΥΤΙΛ,ΜΠΕΛΑ,ΦΡΛΚ.
ΟΙ ΦΡΛΚ,ΦΡΙΓΟ,ΜΠΕΛΑ διέψευσαν.
Δεν υπάρχει λόγος πανικού στούς έχοντες.Η κατάληξη μιας ανόδου,ακολουθείται πάντα απο ΑΜΚ.
Η πληροφορία για τις πιο πάνω εταιρείες είναι απο το axiaplus.gr

Τα παραπάνω δεν είναι προτροπή για αγορά ή πώληση μετοχών


09/08 21:19  favlos
Επιβεβαίωση για τον ΟΤΕ:

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=75750

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις