Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ανυπόμονα κεφάλαια...
1608 αναγνώστες
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009
08:36

Ανυπόμονα κεφάλαια

 
ΒΙΟΪΑΤΡ & ΡΟΜΠΟΤ. ΤΕΧΝΟΛ. (ΚΟ),κωδικός ΝΤΟΚΧΟ...
Μια άνοδος,ειδικά σαν αυτή που ήταν η αποθέωση του ‘fast food,fast sex,fast everything’ οφείλει να υπερβάλλει.
Είδατε εσείς καμιά υπερβολή?..Εγώ όχι...Με μια εξαίρεση,την πιο πάνω εταιρεία που εισήλθε στην ΕΝ.Α.
Με ιστορική τιμή τα 1,70€ (χωρίς δημόσια εγγραφή,σύνολο 5.400.000 κομμάτια ενώ διετέθησαν 699.000 μετοχές σε 55 μετόχους,επιτυγχάνοντας έτσι την απαιτούμενη διασπορά του 12%.Για την ιστορία αναφέρω ότι εμένα δεν μου προτάθηκε να πάρω μέρος στην Α.Μ.Κ.Αν κάποιος που διαβάζει του ζητήθηκε,ας ενημερώσει),σχεδόν διπλασίασε την κεφαλαιοποίησή της.Το κόστος του διπλασιασμού?Περίπου 100 χιλιάρικα.Το άξιζε?Μπορεί..Δεν ξέρω.Μπαλονάκια για δίαιτα,κλινική με προσανατολισμό στην βαριατρική,δηλαδή ενδογαστρικά μπαλόνια,δακτύλιους κλπ...Καλό αντικείμενο αν σκεφτούμε ότι οι Έλληνες είναι περίπου στην κορυφή των χοντρών της Ευρώπης.
Με εξαίρεση λοιπόν την υπερβολή της ΝΤΟΚΧΟ,στο υπόλοιπο ταμπλό δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.Οι τιμές,ανεξαρτήτως ύφεσης ή ότι άλλο,δικαιολογούν ακόμα και άλλο διπλασιασμό.Σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και περισσότερο.Υπάρχουν μάλιστα χαρτιά που ούτε κατάλαβαν ότι έχουμε ράλι τιμών.Ξέρετε γιατί?
Τα κεφάλαια που μπαίνουν και επιτέλους βλέπουν και χαρτιά εκτός εικοσάρη,ακόμα δεν έχουν φύγει από τις κύριες επιλογές τους.To δε rotation που ακολουθείται και μοχλεύει χαρτιά εκτός ενδιαφέροντος μεγάλων κωδικών και hedge funds,έχει περιορισμένη δυνατότητα.Με απλά λόγια.Τρέχει το ΙΑΤΡ,περιμένει το ΥΓΕΙΑ.Τρέχει το ΥΓΕΙΑ περιμένει το ΙΑΤΡ.Αυτό μέχρι να έρθουν κεφάλαια που θα έχουν πάρει τα κέρδη τους από τους άρχοντες της αγοράς,τις τράπεζες (όχι ρε παιδιά,δεν τις συμπαθώ..αλλά έτσι είναι),και θα ψάχνουν κλάδους που έχουν μείνει πίσω.
Η ανυπόμονη ρευστότητα δεν κρύβεται και ακολουθεί την τάση χωρίς να περιμένει διορθώσεις,ούτε τίποτα.Ότι πούλησα από τον εικοσάρη με ανυπομονησία αγοράστηκε και με ορμή ξανανέβηκε αφού τα κεφάλαια που μπαίνουν τελειωμό δεν έχουν.
Παρόλα αυτά το rotation είναι και δικό μας εργαλείο.Ψάρια,λιμάνια,βαπόρια,ύδρευση,υγεία και ότι άλλο εσείς εντοπίζετε, περιμένουν την σειρά τους να δώσουν κι αυτά ένα λογικό κέρδος και να ξανακάτσουν στην άκρη.Deals που περίμεναν βγαίνουν στην επιφάνεια και δίνουν τρελλές αποδώσεις.ΦΟΡΘ(πλατφόρμα γαρ),ΗΟΛ (καινούργιο αυτό,με την vodafone να θέλει συμμετοχή),ΑΝΕΚ(με τον 200άρι δυσκολεύεται πάντως),ΚΟΡΡΕΣ και ίσως κι άλλα ακόμα.
Στο θέμα του ΟΤΕ μάλλον θα πουλήσει το δημόσιο και δεν θα περιμένει πρόστιμα και νουθεσίες για το θέμα που προέκυψε.Το χαρτί δείχνει αδυναμία περιμένοντας τις εξελίξεις.Η αδυναμία του θα γίνει δύναμη όταν χρειαστεί βοήθεια ο ΓΔ και όταν κεφάλαια από κερδοφόρες θέσεις θα ψάχνουν μετοχή με μεγάλη εμπορευσιμότητα που έχει μείνει πίσω.Σύντομα δηλαδή.
Πάντα έχουμε βέβαια στο μυαλό μας σταδιακές κατοχυρώσεις και αλλαγές θέσεων.Αν είμαστε απόλυτα αδρανείς τώρα,θα είμαστε και όταν κλείσει το φώς που λέει ο mirador και έτσι η άνοδος και τα νέα κεφάλαια που ίσως βάλαμε,όμορφα θα καούν και όμορφα θα ξαναδούμε την αποτίμηση χωρίς κέρδος.Κλείνουμε δύο μήνες ανόδου και η κούραση είναι μεγάλη,αφού η συνεδρίαση είναι τεράστια και είχαμε τόσο καιρό ξεμάθει.Τώρα όμως που συνηθίσαμε ελπίζω να μην μας απογοητεύσει η αγορά...;-)
 
‘’Δεν αποτελούν τα πιο πάνω προτροπή αγοράς ή πώλησης.Απλές σκέψεις όπως τα πάντα στο παρόν ιστολόγιο.’’
 
Υ.Γ Το θέμα της ΡΕΙΝ.Μεγάλη αδικία για τους μετόχους της.Έχασε μιά άνοδο που θα είχε τουλάχιστον διπλασιάσει την τιμη του χαρτιού.
Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

13/05 12:22  favlos
Επίθεση ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΜΟΗ,ΟΠΑΠ (rotation)...και οι απίστευτες Κύπριες...ψιλοβοηθάει και ο Στασινόμιλος...Η ΗΟΛ τσιμπάει στην φήμη,ενώ η ΑΝΕΚ με πολύ περίεργη κίνηση μεθοδικά μαζεύει κομμάτια γύρω απο το 1 ευρώ...
13/05 15:48  mirador
ενώ η ΑΝΕΚ με πολύ περίεργη κίνηση μεθοδικά μαζεύει κομμάτια γύρω απο το 1 ευρώ...
Αγαπητε Νικο εγω ακουμπησα λιγο στην ΚΥΠΡΟ το αδελφακι...ΣΕΑΣ...14 σεντιμια...

Οσο για το ΡΕΙΝ μιλαμε για μεγαλη μοντα...ακριβως οπως τα λες..εχασε τον διπλασιασμο..
13/05 16:03  favlos
Για την ΑΝΕΚ εντάξει 'πούλα στην είδηση'..αλλά ήταν καλή κίνηση.

ΗΟΛ μεγάλη αντοχή αλλά μούφαγε τα μισά χαρτιά η πτώση...και είμαι σε αναμονή...

ΡΕΙΝ πολύ λάθος!
13/05 21:15  kikou04
5*
Ας ελπίσουμε να διορθώσουμε και λίγο ... μήπως και καταφέρουμε και πάρουμε κανένα χαρτί από αυτά που ζαχαρώνουμε και τα οποία δεν ήθελαν να ακούσουν το παραμικρό για διόρθωση.

ΥΓ. Αυτό με τη ΡΕΙΝ όντως είναι αδικία, αλλά δεν πειράζει ... ας επανέλθει στο ταμπλό με το deal να έχει ευτυχή κατάληξη και δεν πειράζει.
14/05 13:17  mirador
ΡΕΙΝ

Το κλουβι με τις τρελλες!
Ο Φεσας λεει για να ισχυεει η συμφωνια θελει υπογραφη απο την μαμα.Η μαμα λεει υπογραψτε εσεις και δινω το ΟΚ!
Οποτε αφηνουμε να περασει η 15 Μαιου και κανουμε νεα συμφωνια χωρις τους ορους.Το θεμα ειναι οτι εμεις πουχαμε τον λαγο με την ανοδο της αγορας μειναμε μονο με τα κρεμμυδια!Τελος παντων...

favlos
με το που ανεφερες τον Τζαβελα τον ευλογησες βλεπω...κελαιδαει απο χθες!

14/05 15:30  favlos
Βιοσκ δεν ξεχνάει το παρελθόν της..:)
Α..ξέχασα...UNIBIOS!

Έγραφα για την ΑΓΡΑΣ ότι οι ασφάλειες δεν είναι hot κλάδος.(Μην ξεχνάμε και την ΑΣΑΣΚ που κανονικά πρέπει να την βάλει πάλι μέσα.)
Γύρισε όμως σε κέρδη η ΑΓΡΑΣ και με κάποιο μερεμετάκι σε καλό κλίμα μπορεί να την 'σπρώξει'η ΑΤΕ σε καλή τιμή.Η κινητικότητα σήμερα δείχνει ότι κάτι τέτοιο,περνάει απο το μυαλό των επενδυτών.
14/05 15:38  CANYON
5*...
16/05 17:37  Ydroxoos
Αμαν βρε!
Μεχρι να φτασεις στο Π θα χρονισουμε

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις