Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΟΤΕ-ΚΟΣΜΟΤΕ
1864 αναγνώστες
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007
01:15

Για συμμετοχή στήν ένωση μετόχων:

 http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=125587

Αν και έψαξα δεν βρήκα τίποτα στο διαδίκτυο για τους πραγματικούς λόγους της απόφασης Βουρλούμη να εξαγοράσει τον ΚΟΣΜΟΤΕ.

Θα σας μεταφέρω τι άκουσα το πρωί στα μέρη που επισκέφτηκα.

Ο κ.Βουρλούμης θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος να γλυτώσει ο ΟΤΕ από επιθετική εξαγορά (20% λέγεται ότι ελέγχει η ΜΙΓ) είναι η εξαγορά της ΚΟΣΜΟΤΕ με ΔΑΝΕΙΚΑ (2,9 δις ευρώ χρειάζονται),τρόπος που θεωρεί -και είναι- η πιο συνηθισμένη τακτική άμυνας απέναντι σε όποιον θέλει να εξαγοράσει από το ταμπλό την εταιρεία σου.Με λίγα λόγια κανείς δεν θέλει να εξαγοράσει μια υπερχρεωμένη εταιρεία.

Εδώ βέβαια υπάρχει και αντίλογος που λέει ότι μια εταιρεία με τα χρήματα που έχει η ΜΙΓ έλκεται απο έναν ΟΤΕ με ενσωματωμένες τις αξίες του ΚΟΣΜΟΤΕ και τίς πληρώνει.
Η κίνηση του ΟΤΕ την πρώτη ημέρα της Δημόσιας πρότασης για τον ΚΟΣΜΟΤΕ έδειξε το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον ΟΤΕ και την πίστη πολλών ότι εκεί θα έχουμε εξελίξεις.

Σε ιστοσελίδα οικονομική (euro2day) διάβασα:

 Χθες λοιπόν, έκλειναν άρον – άρον θέσεις short με αγορές μετοχών ΟΤΕ, (το αποκαλούμενο... αγγλιστί shortcovering). Τις αγορές τους όμως τις κατέστησαν... αλμυρότερες όσοι πουλώντας Cosmote (για funds μιλάμε βεβαίως) αγόραζαν με τη σειρά τους ΟΤΕ γιατί δεν μπορούσαν να βρεθούν χωρίς συμμετοχή σε δεικτοβαρή telecoms, λόγω της επενδυτικής τους στρατηγικής .
 

Αυτά και τις επόμενες μέρες θα δούμε τι θα πει το ταμπλό και ποιος έχει δίκιο.

Ο κ.Βουρλούμης και η τακτική του ή οι υπεραξίες που θα προκύψουν από την εξαγορά της ΚΟΣΜΟ καθιστώντας έτσι τον οργανισμό ελκυστικότερο για εξαγορά.

Υ.Γ.

Ο ΟΤΕ τον μπαμπούλα της συγχώνευσης με απορρόφηση τον είπε προς εκφοβισμό των μετόχων της ΚΟΣΜΟ οι οποίοι σαφώς προτιμουν μετρητά.Σκοπός αυτή τη στιγμή ειναι η εξαγορά με μετρητά και η έξοδος της ΚΟΣΜΟ απο το ταμπλό η οποία θα ανήκει 100% στον ΟΤΕ και η κερδοφορία/μερίσματα θα περνάνε στον ΟΤΕ.Η συγχώνευση σαφώς και μειώνει στο μισό το ποσοστό που κατέχει το δημόσιο στον ΟΤΕ κάτι που δεν συμφέρει την διοίκηση.

 

Σχετικές μετοχές:
ΚΟΣΜΟ ΜΙΓ ΟΤΕ
Αξιολογήστε το άρθρο 
13 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

13/11 01:26  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ανατροφοδοτουμενος βρόχος δηλαδή. ενδιαφέρον, να δούμε ποσο (και εάν) θα κρατήσει.
13/11 01:26  EASY RIDER ( GARV )
Και εσυ δεν εχεις υπνο φιλε ?
13/11 01:29  favlos
Για σας παιδιά.Την καλησπέρα μου.Ε...χρόνια η συνήθεια.Με το ΧΑ ναρχίζει τοσα χρόνια αργά συνηθίσαμε το ξενυχτι...
13/11 01:33  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εγώ ΓΑΡΒ, τέτοια ώρα συνήθως επιστρέφω εκ της νυκτερινής τσαρκας και γράφω εν ιστολογίω. Σημερον βεβάιως είμαι ασθενής και κλινήρης...

Εμ, αμα θέλω να το παίζω τζοβενο που λέει και η μητηρ Καλοχαιρέτου.

Αλλά πείτε μου βλέπετε να εξαντλειται η ορμή του διδύμου φαυλε?
13/11 01:39  favlos
Περαστικά..η δίκαιη τιμή για κοσμο ειναι λίγο παραπάνω.Οχι απο υπολογισμούς αλλά για να δίνουν 26,25 έ 2 ευρώ ακόμα αξιζει.27,80 δίνει η Πειραιώς σεκ.Όσο για τον ΟΤΕ όταν είναι στο στόχαστρο εξαγοράς είναι όλα πιθανά.Το ειχα πει παλιότερα στο θεμα ΜΙΓ ότι καλυτερα τις μετοχές προς εξαγορά παρα την ίδια.
13/11 01:39  EASY RIDER ( GARV )
Καλα που υπαρχει και το ιντερνετ λοιπον . καληνυχτα σας φιλοι παω για υπνο .
13/11 01:42  favlos
γκαρβ ξεκουράσου...αν γινει η ενωση επενδυτων χρειάζεσαι δυνάμεις...:)
13/11 01:43  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
ευχαριστώ, πάω κι εγώ διότι με κατέβαλε ο ιός. Καληνύχτα.

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις