Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Χρηματιστήριο τώρα....
1873 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009
12:29
Ας επικεντρωθούμε στις μετοχές και ας ξεχάσουμε ποιός θα είναι και πότε θα δούμε τον πάτο της αγοράς.
Η ΔΕΗ αισιόδοξη περιμένει 531 εκ ευρώ κέρδη προ φόρων για το 09 και αντιδρά στο ταμπλό έτοιμη να περάσει τα 13+ ευρώ,πρώτη από μια σειρά μετοχών που έχουν προσπαθήσει για κάτι καλύτερο και έχουν βρεθεί σε τοπικές αντιστάσεις (ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΓΕΚΤΕΡΝΑ κλπ).Η ΠΑΣΑΛ έχει γίνει πια ‘γνωστό’ ότι διαπραγματεύεται με μεγάλο discount.Κατέχει το 37% της ΠΕΑ δηλαδή κάπου 32 εκ ευρώ,όση δηλαδή και η κεφαλαιοποίησή της.
Από μόνο του δεν λέει τίποτα αλλά όλο και περισσότεροι ‘ενημερώνονται’ οπότε.....
Η ΚΡΗΤΩΝ έγινε η 10η εταιρεία που μπήκε στην αποτυχημένη αυτή νέα αγορά που δεν εξυπηρετεί κανένα εκτός των ιδιοκτητών και των μετόχων που μπήκαν κατ’επιλογή χωρίς δημόσια εγγραφή.Παρ’όλα αυτά θάθελα να δω κάποια από αυτές να μεγαλώνει και να κάνει την διαφορά.
Στη ΜΙΓ έχουμε την προσδοκία της αύξησης και βέβαια κρίσιμη θα είναι η τιμή άσκησης που θα δώσει υπεραξίες ή θα ρίξει στο μαρασμό τους μετόχους που ζητάνε πια πλήρη διαφάνεια από τον Βγενόπουλο κυρίως,περνώντας δηλαδή στο δεύτερο στάδιο που μοιραία περνάει ένας επενδυτής που εμπιστεύεται συνήθως άκριτα κάποιον διάττοντα αστέρα και μετά συνειδητοποιεί ότι δεν ξέρει και πολλά γι’αυτόν.Έτσι θυμώνει και ζητάει ενημέρωση και βέβαια κέρδη.
Καλά όλα αυτά αλλά ψυχραιμία.Εδω είναι Χρηματιστήριο δεν είναι παίξε γέλασε.Αυτοκτονίες,εκμηδένιση εταιρειών και περιουσιών είναι κάτι φυσικό.Καμιά εξουσία και κανένας έλεγχος δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιους να βγάλουν λεφτά, κινούμενοι βέβαια σε ένα χώρο που είναι γνωστό ότι αυτός είναι ο σκοπός του.Κανένας άλλος.Κλάματα και restart του χρόνου και των ενεργειών μας δεν υπάρχει.Είμαστε εδω για να βγάλουμε χρήματα.Το ‘κακό’ είναι ότι είναι κι άλλοι εδω για τον ίδιο λόγο,όχι πιο έξυπνοι από εμάς,αλλά σίγουρα πιο ενημερωμένοι και βέβαια με περισσότερα χρήματα.
Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

11/02 12:54  geokalp
πολύ μου άρεσε η τελευταία πρόταση!

ερώτηση:
εστιάζεις περισσότερο στο ποιος είναι "εξυπνότερος" ή στο ποιος έχει περισσότερα χρήματα;
(η ενημέρωση είναι εκτός συναγωνισμού προφανώς)
11/02 17:22  zeuspower
5*

οπως παντα,ρεαλιστης...θυμιζε μας τα αυτονοητα,γιατι μεσα στην αναμπουμπουλα τα ξεχναμε !
11/02 18:29  favlos
Καλησπέρα geo.Το εκτός είναι μακράν...:)..μετά χρήματα και πολυ στο βάθος η εξυπνάδα...
Νασαι καλά zeus...αυτα τα γράφω για να τα βλέπω κι εγώ..!
11/02 19:52  NEMO
Καλησπέρα favlos. Είσαι ένας απ'τους ελάχιστους ανθρώπους που συνεχίζουν και επιμένουν να μιλάνε για μετοχές και για θέματα χρηματιστηρίου σ'ένα περιβάλλον που εννοείτε ότι είναι χρηματιστηριακό αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι πλέον...
Να γράφεις συχνότερα Νίκο...
11/02 19:57  haros
συμφωνω με ΝΕΜΟ.ειδος εν ανεπαρκεια η μετοχοκουβεντα..
11/02 21:48  favlos
Ευχαριστώ Nemo.Με ενδιαφέρει το θέμα και θέλω αν είναι δυνάτόν να κερδίσω.

Και ο haros επιμένει...
11/02 23:52  talbot
Μας ενδιαφέρει ο πάτος,τον ψάχνουμε όπως οι τζογαδόροι το Λότο και το Προπό!Δεν θα μας ενδιέφερε αν είχαμε βγεί τελείως αρχές του 2008,και επιστρέφαμε σήμερα με τα κεφάλαια ανέπαφα.Σε μια αγορά που δεν ξέρεις αν η ΕΥΡΩΒ στα 4,6 και η ΑΛΦΑ στα 5 είναι ελκυστικές...
12/02 00:59  favlos
talbot ρίξε μια ματιά εδώ...ρίχνουν στην αγορά προϊόντα καθαρά τζογαδόρικα προετοιμάζοντας απο τις στάχτες της κρίσης την επόμενη...
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=21&la=1&artid=67896&catid=6
12/02 01:09  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε φαύλε! Έτσι ακριβώς και χαρά στο κουράγιο σας που εμφανίζεσθε επωνύμως εις τον λάκκο των λεόντων. αν και αυτό ενδεχομένως προστατεύει κατά μια έννοια.
12/02 01:28  favlos
Γειά σου αγαπητέ Θράσσ.Είναι ένας χώρος οικείος και μου αρέσει,γι'αυτό...
Ε δεν θα γίνω βέβαια και Ζαντάρκ υπερασπιζόμενος ότι είναι λάθος η ΕΝΑ ας πούμε...Τα όρια της τραγωδίας και της κωμωδίας για την κωμωδία ακόμα τα καταλαβαίνω..

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις