Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ενας χρόνος φεύγει...
1566 αναγνώστες
Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2008
15:19

Φεύγει μια χρονιά που ήταν προάγγελος ανακατατάξεων και επαναπροσδιορισμού αξιών στα οικονομικά αλλά πολύ περισσότερο στη σχέση μας με τον κόσμο και τους άλλους.

Το γνώριμο τοπίο των προηγούμενων χρόνων μοιάζει τώρα άγνωστο και παράξενο χωρίς να μπορεί να θεωρηθεί φιλικό.

 

Η αθωότητα και η ανεμελιά περασμένων δεκαετιών μοιάζει να έχουν φύγει και τη θέση τους καταλαμβάνει η βία σε όλες τις μορφές και η αδυναμία των πολιτικών που ανήκαν στον λεγόμενο συντηρητικό χώρο να συντάξουν στο πλευρό τους τις παραδοσιακές τους δυνάμεις και να εγγυηθούν τάξη και ασφάλεια που ήταν πάντα το πλεονέκτημά τους και ο λόγος που η εκλογική μάζα στρεφόταν και νομιμοποιούσε τις  κυβερνήσεις τους.

Από την άλλη μεριά ο λεγόμενος μαζικός προοδευτικός χώρος αδυνατεί και αυτός να επικοινωνήσει με τις νέες δυνάμεις που αναδεικνύονται και φλερτάρει περισσότερο με την ιδέα του εγγυητή της έννομης τάξης προσδοκώντας να νομιμοποιηθεί αυτός από τους ψηφοφόρους,στη θέση του κατεξοχήν εκφραστή αυτής της θέσης,την παραδοσιακή δεξιά.

 

Μοιραία για τα υπόλοιπα κομμάτια που συνθέτουν το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό μένει μόνο το φλερτ με τους ψηφοφόρους των άκρων.

Έτσι βλέπουμε δυνάμεις να ‘μιλάνε’ με τους εξεγερμένους νέους και το περιθώριο,προσπαθώντας να αντλήσουν ψηφοφόρους και βέβαια εύκολα αλλά μάλλον άδικα φορτώνονται την κατηγορία του υποκινητή των ταραξιών της Αθήνας.

 

Τέλος,βλέπουμε το παράδοξο να έρχονται υποχρεωτικά σε ρήξη οι δύο εκφραστές των άκρων,αναζητώντας ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή αφού αυτή μόνο έμεινε προς εκμετάλλευση.

 

 

Καινούργιο φαινόμενο (προάγγελος και εδώ το 2008 αυτών που έρχονται) είναι η προσπάθεια των επιχειρηματιών να μπουν δυναμικά στην πολιτική σκηνή προβάλλοντας ως βασικό τους προτέρημα την αποτελεσματικότητά τους.

 

Η ιδιόμορφη επιχειρηματικότητα και οι εκφραστές της στην Ελλάδα,κάνει βόλτα υποχρεωτικά στις παρυφές της παρανομίας αναζητώντας κεφάλαια,ισορροπώντας όμως τελικά και γέρνοντας στην πλευρά που πρέπει,πλανάροντας από κελί σε κελί και καμιά φορά μπορεί να προσγειωθεί ακόμα και σε πρωθυπουργικό θώκο.

 

 

Στο Χρηματιστήριο,ο περασμένος χρόνος έδειξε για μια ακόμα φορά ότι το Ελληνικό Χ.Α. είναι καθαρά αγορά τάσης και ρευστότητας.

Θεμελιώδη και παραδοσιακα ΄εργαλεία’ υποκλίνονται μπροστά στα χρήματα που έρχονται ή φεύγουν.

 

Η δύναμη του Χ.Α. όμως παραμένει αλώβητη και παρά τις συνεχιζόμενες μειώσεις των τιμών των μετοχών,ο πανίσχυρος ρόλος που από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του υπηρετεί,αυτός δηλαδή της άντλησης φτηνού χρήματος και της αναδιανομής πλούτου,θα ξανάρθει δυναμικά στο προσκήνιο εκπλήσσοντας για άλλη μια φορά αδαείς και επαγγελματίες Κασσάνδρες που νομοτελειακά γίνονται σταρ σε ημέρες κρίσης αφού η πτώση μιας αγοράς είναι αναπόφευκτη.

Οι ίδιοι όμως και οι οπαδοί τους δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν αυτό που είναι η δύναμη και η χαρά και μιλάω για την αισιοδοξία και την άνοδο που είναι βασικό συστατικό της επιβίωσης αγορών και ανθρώπων.
 

Καλή χρονιά!

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
19 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

26/12 18:51  epidoxos
Ψηφιστε επιδοξο...
ψηφιστε επιδοξο...
Εγγυηση για το μελλον...
Επιδοξος κυριοι...ενα ονομα...μια φιρμα...

Χρονια πολλα και καλα!
26/12 20:44  EASY RIDER ( GARV )
Καλή χρονιά!φιλε .
Οι ίδιοι όμως και οι οπαδοί τους δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν αυτό που είναι η δύναμη και η χαρά και μιλάω για την αισιοδοξία και την άνοδο που είναι βασικό συστατικό της επιβίωσης αγορών και ανθρώπων. 5*
26/12 21:26  Goldmine
Αίσιος και ελπιδοφόρος, λοιπόν, ας είναι ο χρόνος που έρχεται! 5*
26/12 23:39  talbot
Καλή χρονιά,φίλε Νίκο!Χρόνια πολλά και καλά.Πολύ σωστά τα περιγράφεις με το δικό σου λακωνικό(αρκαδικό) τρόπο.Οποιος μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις σε αυτό το περιβάλλον,πρέπει να είναι μεγάλη γάτα!
27/12 07:44  freeagle
Αίσθημα ανασφάλειας σε όλα τα επίπεδα … δεν υπάρχει χειρότερο συλλογικό αίσθημα για μια δημοκρατία ... η ανασφάλεια αλλοιώνει την σκέψη και την λογική ... δυστυχώς αυτή η χρονιά δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς ...
Καλή χρονιά ...
27/12 09:37  shade
Καλημέρα και Χρόνια σου Πολλά Αρκάδα.
Από το άρθρο σου κρατώ τον αισιόδοξο επίλογο γιατί αυτή είναι η ουσία της ζωής. 5*.
31/12 08:57  patriotis
Καλή Χρονιά Νίκο

από πού ...της Αρκαδίας
31/12 11:01  favlos
Καλή χρονιά παιδιά και υγεία.
epidoxe,garv,goldmine,talbot,freeagle,shadeditaset,patrioti και σε όλο το capital.
(Κανδήλα!)

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις