Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΗΡΑΚ,ΓΡΗΓΟ...κλπ
1463 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008
00:49
Οι χαμηλές αποτιμήσεις βοηθάνε αυτούς που δεν θέλουν σε αυτή την συγκυρία τις εταιρείες τους στο Χ.Α,έχοντας έτσι κόστος αλλά και υποχρέωση διαφάνειας,και τις βγάζουν με δημόσιες προσφορές που είναι αρκετά κοντά στίς κατώτερες τιμές όλων των εποχών.

 

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει κανένα να ξαναβάλει μιά εταιρεία συμμετοχών που να περιλαμβάνει και τον Γρηγόρη όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα μπορεί το ΧΑ να δώσει αυτό που δεν μπορεί τώρα.

Φτηνό χρήμα στις επιχειρήσεις.
Κάτι ανάλογο κάνει και η ιδιοκτήτρια του Ηρακλή θέλοντας να γλυτώσει κόστος και έλεγχο εκμεταλλευόμενη την καλή γι’αυτούς συγκυρία των χαμηλών αποτιμήσεων και βέβαια να βάζει στην τσέπη όλο το μελλοντικό κέρδος και να μην το μοιράζεται με τους μικρομετόχους.Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Γρηγόρη.
Σίγουρα θα έχουμε κι άλλες δημόσιες προτάσεις που θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο την αγορά μας.

 

Η ατέλεια των νόμων και της απουσίας ισχυρής κοινότητας επενδυτών οδηγεί για άλλη μια φορά σε τεράστιες ζημιές τους μετόχους που βλέπουν τον ΗΡΑΚ να θέλει να βγεί με 10-11 ευρώ όπως λέγεται,ενώ στο χρόνο που διανύουμε ήταν στα 17 €.

Κι ενω εδω έχουμε εισηγμένη με μικρή διασπορά,στο Γρηγόρη δεν ισχύει το ίδιο.
Η κορυφή του Γρηγόρη τα τελευταία χρόνια ήταν τα 1,35€ ενώ πρόσφατα τα 1,20€.Αυτό κανει την δημόσια προσφορά των 1,05€ στην συγκεκριμένη περίοδο να μην είναι τελειως άδικη αφού δίνει ένα σχετικά καλό πρίμιουμ (0,85€ σήμερα) και παράλληλα η τιμή δεν απέχει πολύ απο τα πρόσφατα υψηλά.
Δηλαδη εδώ θα ισχύσει σίγουρα η κραυγή των εχόντων....
-Πάρτα και φύγε...(Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι...)

Άλλο που μου άρεσε είναι ότι δεν είχε γίνει γνωστή η δημόσια προσφορά και το ύψος της.Δυο τρείς συνεδριάσεις σχετικά πρόσφατες με μεγάλους όγκους ήταν απο ρευστοποίηση πρώην ιδιοκτήτη χρηματιστηριακής και ίσως εκεί είχαμε τοποθετήσεις κάποιων που γνώριζαν,με ασφάλεια.

Τις υπόλοιπες μέρες οι όγκοι ήταν μικροί.

http://www.euro2day.gr/article/424840/ArticleDetails.aspx
http://www.sofokleousin.gr/archives/28588
http://www.capital.gr/news.asp?details=644026

Σχετικές μετοχές:
ΓΡΗΓΟ ΗΡΑΚ
Αξιολογήστε το άρθρο 
13 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

23/12 10:42  haros
αυτη η ιστορια ειναι κατι το αναμενομενο..εφοσον η επενδυτικη κοινοτητα εχει απαξιωσει πλειαδα μετοχων εταιρειων υγειων και κερδοφορων(μιλω γενικα και οχι για την συγκεκριμενη),οι μεγαλομετοχοι,αν εχουν ηδη μεγαλο ποσοστο ,θα ειναι κοροιδα να μην τις βγαλουν...
23/12 11:04  favlos
Έτσι είναι,κάθε συγκυρία βγάζει και νέες πρακτικές.Αν συμφέρει η έξοδος βοηθούμενη και απο πονηρούς νόμους γιατι να μην παίρνουν τα χρήματα μόνοι τους και να τα μοιράζονται?Αρωγούς εδω οι ιδιοκτήτες έχουν τα private equity που βοηθάνε το εγχείρημα.
23/12 16:32  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Είχα γράψει προ καιρού για τους μεγάλους κινδύνους αυτής της περιόδου : Πτωχεύσεις και Αποσύρσεις. Για τον ΗΡΑΚ μάλιστα το είχα επισημάνει ως πολύ πιθανό και λογικό.
Με τον ΓΡΗΓΟ ουδέποτε είχα ασχοληθεί. Διαβάζω σήμερα : <Η εταιρεία εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. τον Ιούνιο του 2000 με τιμή 4.000 δραχμές (11,7 ευρώ).>
Θα ακολουθήσουν και άλλες αυτού του μεγέθους, όπου οι ιδιοκτήτες έχουν ΚΑΙ μεγαλύτερα ποσοστά ΚΑΙ αντίστοιχες εξωπραγματικές τιμές εισαγωγής.
Φυλαχθείτε σε πρώτη φάση "μη φάτε ξύλο".., ή την αγαπημένη χρηματιστηριακή μακαρονάδα".., συνοδεύομενη από αντίστοιχο "οίνο"...
24/12 13:47  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εις πολλά έτη Νικόλαε! Και του χρόνου καλλίτερα το ΧΑΑ!
24/12 14:04  haros
χρονια πολλα,με υγεια,σε ολη την γειτονια..
24/12 14:26  cormorano
Καλημέρα !

favle,
Ευχομαι Χρόνια Πολλά σ' εσένα και σε όλη την οικογένεια σου !
24/12 15:55  Κλεάνθης
Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ favlε!
Εύχομαι ο νέος χρόνος να σου φέρει μόνο κέρδη... ποτέ ξανά ΜΟΧΙΤΟ :)
24/12 17:36  favlos
30φυλλε την θυμάμαι την επισήμανση και ήρθε και γρήγορα...

Χρόνια πολλά παιδια..Θράσσ,Χάρε,Cormorane,Κλεάνθη μακάρι ο νέος χρόνος να μην έχει πικρά ποτήρια μοχίτο...;)

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις