Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Σλοβενία Σκόπια & Άνθιμος
1311 αναγνώστες
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2007
15:37

Την Σλοβενία λίγο πολύ την ξέρουμε .Δίπλα στην Αυστρία με μεγάλο κατα κεφαλήν εισόδημα,κομμάτι της πρώην Γιουγκοσλαβίας και μέλος απο το 2004 του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαικής ¨Ένωσης.

Στο ΝΑΤΟ έχει μόνιμο αντιπρόσωπο ο οποίος κάλεσε σε γεύμα  στις 5/11/07 στο κτίριο της Συμμαχίας τούς πρέσβεις των ΗΠΑ,Γερμανιας,Γαλλίας,Τουρκίας,Βουλγαρίας,Ρουμανίας,Τσεχίας,Σλοβακίας,Λιθουανίας,Λεττονίας και Εσθονίας.

Θέμα συζήτησης  παρουσία του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ  η βοήθεια των πιο πάνω χωρών στην περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008.Την βοήθεια την ζητάει γιατί εξήγησε ότι δεν αλλάζει το όνομα Μακεδονία.

Η Σλοβενία των 2 εκ κατοίκων δεν σταματά εδώ.Αναπτύσσοντας την εξωτερική πολιτική της και την προσπάθεια πατροναρίσματος μικρών πρός ένταξη χωρών στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. κάλεσε τούς εταίρους στην Ε.Ε.,με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε.απο τον Ιανουάριο του 2008,σε 'γεύμα εργασίας' με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων κεντρικό καλεσμένο.

Το αποκορύφωμα του πατροναρίσματος της Σλοβενίας επι των Σκοπίων ήταν το άνοιγμα γραφείου στην Λισαβόνα για λογαριασμό των Σκοπίων που ειχε σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της ΠΓΔΜ.Αυτό έκλεισε με παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά θα ανοίξει πάλι με άλλο μανδύα.

Εμείς στην Ελλάδα μονίμως σε άμυνα και πιστοί στο δόγμα 'Δεν διεκδικούμε τίποτα'.Δόγμα φαινομενικά ειρηνικό αλλά με μεγάλα προβλήματα στην εφαρμογή του όταν οι άλλοι έχουν διεκδικήσεις.

Και έρχεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να διεκδικήσει δημόσια το Μοναστήρι και την αναγνώριση των Ελλήνων βλάχων και μή που ζούν στην ΠΓΔΜ.

Δύο γεγονότα με κοινό παρανομαστή τα Εθνικά θέματα αλλά βασικό υπόβαθρο και των δύο το κενό που υπάρχει στην Ελληνική Εξωτερική πολιτική.Απο την μιά οι Σλοβένοι,αν και νεοκοποι,παίζουν γερά το χαρτί ΝΑΤΟ και Ε.Ε. κάτι που η Ελληνική πλευρά ποτέ δεν έκανε.Απο την άλλη ο Άνθιμος,όσο και να ενοχλεί το ράσο όταν κάνει πολιτική,βρίσκει ένα τεράστιο κενό στο Ελληνικό δόγμα της μή διεκδίκησης και το εκμεταλλεύεται.

Ειναι σαφές ότι δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με αυτόν που σπευδει να κλείσει το κενό αλλά με αυτόν που το αφήνει να υπάρχει.

 Υ.Γ.

7/11/07

Ο αρμόδιος για την διεύρυνση επίτροπος είπε σε Σκόπια και Αθήνα να λύσουν το ΔΙΜΕΡΕΣ θέμα μεταξύ τους.Δηλαδή καταφέραμε  ένα πρόβλημα αλυτρωτισμού ενός κράτους υπό ένταξη στην Ε.Ε. πρός ενα ήδη μέλος να είναι διμερές θέμα και όχι ζήτημα ολόκληρης της Ε.Ε..Υπάρχει πάντα ο  κίνδυνος να γίνουμε πάλι ο μπαμπούλας που δεν θέλει τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ & Ε.Ε.,ενώ και οι υπόλοιποι εταιροι δεν είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα,όπως στην περίπτωση της Τουρκίας που κανένας δε την ήθελε και τόσα χρόνια έβαζαν μπροστά τις Ελληνικές αρνήσεις.

  thanks santana

  

Αξιολογήστε το άρθρο 
12 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις