Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Δικηγορία και ήπιες σκέψεις.
1346 αναγνώστες
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008
21:13
Η δικηγορία,πληγή της Ελληνικής κοινωνίας,μπορεί άνετα να βαφτίσει το κρέας ψάρι και το φόνο ηρωική πράξη έως αναγκαία συνθήκη.

 

Άνθρωποι που είναι συνήθως ικανοί σε όλα,αλλά ταυτόχρονα ικανοί για όλα αναλαμβάνουν δικολαβικά οτιδήποτε,υποστηρίζοντας τα πάντα,με σημαία την ελευθερία έκφρασης και το ιερό δικαίωμα του κατηγορουμένου,του κατηγόρου και πάει λέγοντας...

 

 

Όταν όμως κάτι δεν τους κάθεται καλά,ηρωικά αποχωρούν,βγάζοντας δελτίο τύπου ανακηρύσσοντες εαυτόν σε λαϊκό υπερήρωα,καίγοντας ταυτόχρονα τον κατηγορούμενο,κατήγορο ή ότι άλλο....

 

Μιά γάγγραινα,βασισμένη στην οθωμανική δομή της δημόσιας διοίκησης και στην ‘πρωτοτυπία’ της μη απονομής δικαιοσύνης,θεμελιο λίθο του Ελληνικού νομικού συστήματος, για να εισπράττεται συνεχώς το προκαθορισμένο απο το ‘κράτος’ βιδάνιο.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
21 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

19/12 21:22  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Αμ, κι έλεγα μονον εγώ τα βλέπω? Δυστυχώς πλην των εξαιρέσεων (θα συμπεριλάβω τον ημέτερον Αδαμάντιον και περί το 10-20% τωνενεργών δικηγόρων) το συνθημα "αλήτες-ρουφιάνοι-δικηγόροι" που ηκούσθη αυτές τις ημέρες και πολύ άργησε.

Να μην αναφερθωμεν εις την γάγγραινα τωνπαραδικαστικών κυκλωμάτων κοκ, εν Ελλάδι ζούεμ και με το τι γίνεται απορούμε. Τα δέοντα.
19/12 21:25  favlos
Γειά σου Θράσσ...
Βέβαια,υπάρχουν και εξαιρέσεις.


19/12 21:43  haros
φιλε φαυλε,εχω την αποψη οτι σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν καλοι και κακοι,δεοντολογοι και ανηθικοι..τα ιδια θα μπορουσε να πει κανεις για ολους,πχ,αλητες γιατροι,αλητες μηχανικοι,αλητες χρηματιστες,αλητες τραπεζιτες κλπ..το θεμα ειναι οτι το ελληνικο γιγνεσθαι(για το οποιο ευθυνομαστε ΟΛΟΙ)θρεφει την αεριτζιδικη εκδοχη του καθε επαγγελματος και θαβει την δεοντολογικη ασκηση του...
19/12 21:51  favlos
Χάρε,το περιβάλλον φταίει σίγουρα,αλλά εδώ μιλάμε για την μήτρα της διαφθοράς.(απο τους 300 οι περισσότεροι δικηγόροι είναι)
19/12 21:58  Swearengen
Ε, τότε την επόμενη φορά ανέβασε ένα άρθρο με θέμα "η Βουλή, πληγή της Ελληνικής κοινωνίας" κλπ κλπ.
19/12 22:04  favlos
Μπά ή Βουλή δε φταίει,το αντίθετο...αυτοί που την γεμίζουν μάλλον...και αυτοί που βλέπουν στην ελευθερία έκφρασης και στα παράπονα αυτών που εκφράζονται για κάποιο επαγγελματικό χώρο ότι θέλουν την κατάργηση της βουλής...
19/12 22:04  Usοund
"Η δικηγορία, πληγή της ελληνικής κοινωνίας". Τι είναι αυτό, απαξίωση της νομικής επιστήμης? Προτείνεις την κατάργησή της?
19/12 22:08  Swearengen
Τη Βουλή τη γεμίζουμε εμείς (όχι οι δικηγόροι, ΟΛΟΙ οι πολίτες εννοώ). Στοιχηματίζω ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό, ότι έχεις κατ' επανάληψιν ψηφίσει δικηγόρους για δικούς σου αντιπροσώπους στη Βουλή. Ή μήπως όχι ? Ή μήπως "στην πορεία" ανακάλυψες τη... γάγγραινα που λέγεται δικηγορία ?
19/12 22:10  favlos
@usound
16 γραμμές είναι...εξηγώ μετά την πρώτη.

Βιαστική διάγνωση...(ευτυχώς εικονική)
19/12 22:11  koufeto:-)
Και εγω νομιζα οτι χτυπησε η καμπανα για τον Κουγια γιατρε!Μας μπερδεψες swear:-)
19/12 22:16  Usοund
Τι εξηγείς? Πετάμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα και μετά εξηγούμε? Κι εγώ λέω το παρακάτω. Όλοι οι ασχολούμενοι με το χρηματιστήριο είναι απατεώνες!
19/12 22:17  Usοund
Το δέχεσαι?...
19/12 22:18  Swearengen
Και δύο ακόμη παρατηρήσεις, αν μου επιτρέπεις :
1) "αναλαμβάνουν δικολαβικά οτιδήποτε" : Όχι δικολαβικά, εργολαβικά ίσως, αλλά όχι δικολαβικά. Άλλο πράγμα είναι ο δικολάβος.
2) "υποστηρίζοντας τα πάντα,με σημαία την ελευθερία έκφρασης και το ιερό δικαίωμα του κατηγορουμένου,του κατηγόρου" : Δεν είναι σημαία των δικηγόρων αυτά τα πράγματα, είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένα δικαιώματα, αποτυπωμένα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αν αποκαθηλωθεί ΑΥΤΗ ειδικά η "σημαία", ζήτω που καήκαμε !
19/12 22:23  favlos
αυτή η τελευταία απάντηση του swear αποδεικνύει άνετα αυτά που λέω...
(παλιά ο δικολάβος είχε άλλη έννοια,τώρα όλοι ξέρουν τι σημαίνει)...
19/12 22:25  favlos
Στο σύνταγμα δεν είναι σημαία.Είναι έκφραση...σημαία την κάνουν οι δικολάβοι...
19/12 22:27  favlos
Τι λάσπη usound...σοβαρολογείς?
Εγώ ζω Ελλάδα
19/12 22:31  Usοund
Πρώτη φορά ακούω "συνταγματική έκφραση". Τα έχουμε μπερδέψει νομίζω.Προσπαθείς να δικαιολογήσεις το άστοχο ποστ σου ανεπιτυχώς. Στη θέση σου θα το διόρθωνα.
19/12 22:34  favlos
Θα προσπαθήσω να το διορθώσω...αλλά όχι..τώρα είδα στην tv κάποιον δικηγόρο να υποστηρίζει πράγματα που δεν έχουν λογική και το μετάνοιωσα...
19/12 22:38  Usοund
Δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση.
19/12 22:40  favlos
συμφωνώ...
για φίλος ίσως είσαι καλός...αλλά για δικηγόρος φίλου...μπά...
19/12 22:42  patriotis
Δικηγόροι-ΓΙΑΤΡΟΙ-μηχανικοί
έτσι δεν πάει σειρά?
Περιμένω favlos...τα επόμενα
19/12 22:43  Swearengen
Υποθέτω ( μιας και δεν απάντησες), ότι έχεις και του λόγου σου, όπως οι περισσότεροι άλλωστε, ήδη ψηφίσει δικηγόρους υποψηφίους βουλευτές, που αυτό λέει πολλά.
Τώρα, όσον αφορά στην εικόνα που έχεις για την "δικηγορία" (εν γένει), επίτρεψέ μου να σου πώ ότι η συγκεκριμένη επιστήμη και αντίστοιχος επαγγελματικός κλάδος ουδεμία σχέση έχουν με τους γνωστούς περίεργους που εμφανίζονται στα παράθυρα. Για να το θέσω απλά, έχουν τόση σχέση, όση ο Αυγερόπουλος με τον Αυτιά. Συχνά, απ' αυτήν ακριβώς τη δεξαμενή των "τηλεοπτικών" δικηγόρων γεμίζει εν συνεχεία η Βουλή. Άνθρωποι ματαιόδοξοι, που θα επεδίωκαν τη δημοσιότητα, ΟΠΟΙΑ δουλειά κι αν έκαναν. Και πάλι θα κατάφερναν να εκλεγούν βουλευτές. Και βέβαια, κάποιοι τους ψηφίζουν όλους αυτούς, έτσι δεν είναι ?
Το Σύνταγμα δεν είναι έκφραση. Είναι θεμέλιο του πολιτεύματος, πώς να το κάνουμε τώρα ? Και όταν κάποτε τελειώνουν οι τηλεοπτικές δίκες κι έρχεται η ώρα των πραγματικών, αυτό το θεμέλιο στηρίζει τη διαδικασία. Ειδάλλως, θα τους καταδίκαζε (ή θα τους αθώωνε) όλους ο Ευαγγελάτος και θα ξεμπερδεύαμε. Θυμίζω λοιπόν, ότι τις δικαστικές αποφάσεις δεν τις εκδίδει η δικηγορική "γάγγραινα", αλλά οι δικαστές, εφαρμόζοντας νόμους, ανεξαρτήτως "δελτίων τύπου" και λοιπών γραφικοτήτων της "γάγγραινας". Στοιχειώδη είναι αυτά, θεωρώ ότι τα κατέχεις. Εχω ξαναπεί : Η TV στρεβλώνει την κρίση.
19/12 22:44  favlos
patriotis έρχεται και το επόμενο...
19/12 22:45  Usοund
Κοίτα να δεις. Τη φιλία μου την προσφέρω σε νοήμονες.
19/12 22:51  favlos
Θα έλεγα να εστιάσεις στην σημαία και στον τρόπο που χρησιμοποιούνται βασικές αρχές του πολιτευματος απο ΄δικηγόρους'για να κάνουν τη δουλειά τους ανάλογα σε ποιά πλευρά είναι.Αυτή η απίστευτη ευκολία αλλαγής στρατοπέδου και ιδεών δεν εξηγείται παρά μόνο απο πολυ ειδικούς της ψυχής.
Ρώτα εναν απλό άνθρωπο και θα σου πεί ακριβώς τι πιστευει για τους δικηγόρους και τους δικαστές που περιέργως τους έθεσες υπεράνω γάγγραινας ενώ αποτελούν μέρος του προβλήματος.
19/12 22:52  favlos
usound και ποιός κρίνει το μέγεθος της νοημοσύνης..εσύ?
19/12 22:53  protesilaos
Θα συμφωνησω με swear,haro και usound.Aπλα να προσθεσω οτι θεμελιο μιας καλης Δημοκρατιας ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ειναι η αρετη των πολιτων.
19/12 23:04  Swearengen
Δεν έθεσα εγώ τους δικαστές υπεράνω, κάνεις λάθος. ΕΣΥ έσπευσες να χρεώσεις ΟΛΑ τα δεινά του δικαστικού συστήματος στους δικηγόρους και επομένως εσύ ξέχασες τους δικαστές όταν συνέτασσες το άρθρο σου. Άρα, να ένα ακόμη λάθος : Δεν είναι λοιπόν μόνον οι δικηγόροι η "γάγγραινα", συμφωνείς ? Πάμε παρακάτω : Από πότε έγινε η αλλαγή στρατοπέδου και ιδεών ίδιον γνώρισμα συγκεκριμένης επαγγελματικής τάξης ? Εσύ προφανώς μιλάς για ανήθικους ανθρώπους, που όπως σου είπε και ο Χάρος, παντού υπάρχουν. Και επειδή κάποιοι είναι κωλοτούμπες, τί λέει δηλαδή ? Ότι όλοι είναι ίδιοι ? Πρωτοφανείς απλουστεύσεις, ατεκμηρίωτες γενικεύσεις και αβασάνιστοι αφορισμοί. -Να ρωτήσω έναν άνθρωπο να μου πεί τί πιστεύει για τους δικηγόρους ? Άσε, δε χρειάζεται ! Όπως συμφώνησες κι εσύ, όπως συμβαίνει πάντα, στις επόμενες εκλογές, ΠΑΛΙ δικηγόρους θα γεμίσει η Βουλή. Να τί πιστεύει ο "άνθρωπος", ο μέσος άνθρωπος.
19/12 23:23  favlos
Μπορώ άνετα να βρώ δεκάδες υποθέσεις δικηγόρων που άλλαξαν την πραγματικότητα υπέρ του δυνατού και άλλους τόσους δικαστές που επικύρωσαν.

Για ψήφους ξέρεις πολύ καλά ότι η χειραγώγηση είναι πανίσχυρη αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον χειραγωγούμενο να πεί κάποια στιγμή αυτό που πιστευει...

Αυτή η ταύτιση αυτών που πιστευουμε με αυτά που πράττουμε είναι το ζητούμενο.
19/12 23:30  Swearengen
Βρες λοιπόν και γράψε ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ τους δικηγόρους και ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ τους δικαστές και για όποιο άλλο αρνητικό πρότυπο, απ' αυτά που βλέπεις στην τηλεόραση, έχεις στο μυαλό σου και πάψε ν' αμαυρώνεις ολόκληρη επαγγελματική τάξη, δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Αυτά.

19/12 23:42  haros
...δεν μπορω να αντισταθω,θα το γραψω..
τα λαθη των μηχανικων γινονται πρωτοσελιδα και τα μαθαινει ολος ο κοσμος..
τα λαθη των δικηγορων τα μπουζουριαζουν στην φυλακη και δεν τα μαθαινει κανεις..
τα λαθη των γιατρων,τα μαθαινω μονο ΕΓΩ...
καλο ΣΚ σε ολους.
20/12 01:23  favlos
Χάρος καλό αυτό με τους γιατρούς...

Σουέαρ αν βρώ καλούς θα γράψω γι αυτούς.

Πρός το παρόν γράφω αυτά που πιστεύω.
Αν διαφωνείς κάνε μου αγωγή...
θα βγάλω αμέσως το άρθρο και θα το πάω σε άλλον σέρβερ εκτός Ελλάδας γιατι δεν αντέχω να δω δικηγόρο να επιχειρηματολογεί για την αρετη ενός κλάδου και τον κακό μπλόκερ που έγραψε τη γνώμη του.
Και μην ξεχνάμε η συζήτηση ευτυχώς δεν είναι ακόμα δικόγραφο...
20/12 08:19  CANYON
5*...
20/12 09:02  Swearengen
Eντάξει, κατάλαβα. Γιατί δεν το λες από την αρχή ? Κάποιος δικηγόρος σε "δάγκωσε" άσχημα σε προσωπική σου υπόθεση και γι αυτό είσαι τόσο χολωμένος. Κατανοητό. Κυκλοφορούν και λαμόγια (σε όλους τους κλάδους, επιμένω). Θέλει προσοχή, ειδικά αν είναι κανείς άβγαλτος ή άπειρος από τέτοια πράγματα.
Καλά κάνεις και τα γράφεις, να τα βγαλεις από μέσα σου. Και μάλιστα, μου έδωσες και ιδέα, να γράψω ένα αντίστοιχης τεκμηρίωσης και εν γένει ύφους άρθρο, για τους Μασόνους, την άλλη πληγή της Ελληνικής κοινωνίας. Θα τους περιποιηθώ εγώ τους Μασόνους.Γι αυτό θα σε παρακαλούσα να μην απομακρύνεις το άρθρο, ώστε να το έχω πρόχειρο να παίρνω ιδέες. Διότι, μη νομίζεις, κι οι Μασόνοι ίδια γάγγραινα είναι, για να μη σου πω και χειρότερη.
Η ελεύθερη συζήτηση φυσικά και δεν είναι δικόγραφο. Εάν ήταν και εάν τα επιχειρήματα αποτιμώνταν σε χρήμα αναλόγως της ισχύος τους, τότε κάποιοι από μας θα ήταν δισεκατομμυριούχοι, ενώ κάποιοι άλλοι θα είχαν ήδη κηρύξει πτώχευση.

Και κάτι τελευταίο : Δεν θυμάμαι να δήλωσα εγώ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, είτε στο φόρουμ είτε στα Blogs, δικηγορική ιδιότητα. Μπακάλης ναι, έχω δηλώσει χίλιες φορές.
20/12 11:28  favlos
Δε βλέπω να σε έχω κατηγορήσει πουθενά ότι είσαι δικηγόρος.

Δάγκες έχω συναντήσει ακριβώς τόσους όσους έχει συναντήσει ο κάθε Έλληνας και θα ξανασυναντήσω αν χρειαστεί.
Η αναγκαιότητα όμως δεν με κάνει και τυφλό.
20/12 19:20  favlos
Μαρίνη έχεις δίκιο.Μόνο ο patriotis και ο θράσσ με την ευγένεια που τον διακρίνει βλέπουν κάποιο πρόβλημα στους δικηγόρους.

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις