Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Δεκέμβριος μόνο στο ημερολόγιο..
1266 αναγνώστες
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008
10:31
ΚΥΠΡ,ΜΑΡΦΒ,ΜΙΓ,ΦΡΙΓΟ,ΦΟΛΙ,ΧΑΚΟΡ,ΕΛΒΑΛ,ΣΙΔΜΑ κλπ έχουν δει τιμές που προεξοφλούν πολλά άσχημα.

 

Εγώ πιστεύω ότι πέρα από πιθανή νέα υποχώρηση των τιμών τους,μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να δούμε κάποια πλάγια κίνηση που κουράζει περισσότερο και από κάθετες πτώσεις.(καλές προοπτικές έχει και μια γρήγορη κίνηση στο τέλος του χρόνου που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε καλύτερους μέσους όρους)

Στα υπέρ είναι οι υπεργρήγορες κινήσεις που γίνονται πλέον και έχουν οδηγήσει ακόμα και παραδοσιακούς επενδυτές να τοποθετούν λίγα,γρήγορα και να παίρνουν τα όποια κέρδη ή ζημιές ακόμα πιο γρήγορα.

 

Μια τακτική που ποτέ δεν σε προδίδει αλλά ποτέ δεν σε κάνει πλούσιο.

Το ’99 μέτρησα 175 αγορές και άλλες τόσες πωλήσεις στα ΝΑΟΥΚ σε διάστημα 10 μηνών.Αν είχα μείνει σταθερός στην μετοχή,για κάθε 1 ευρώ (τότε δραχμές) θα είχα 17.Με την τακτική αγόρα-πούλα…για κάθε 1 ευρώ μου έμειναν χοντρικά 4,5 ευρώ που από τότε αποτελούσαν ρεκόρ μου που κατάφερα να το περάσω με τον ΟΛΘ γιατί τον αγόρασα και δεν μου έδωσε σε καμία περίπτωση την ευκαιρία εξόδου και έτσι λόγω του χαμηλού του όγκου έμεινα μέσα πετυχαίνοντας απόδοση που δεν θα ξεπεράσω ποτέ γιατί δεν είναι στη φιλοσοφία μου.

 

Από την άλλη πουλώντας ΜΑΡΦΒ στο άνοιγμα και ξαναγοράζοντας στην πτώση της ή αν δεν προλάβαινα περιμένοντας καλύτερη τιμή άλλη μέρα,κατάφερα για κάθε 1000 κομμάτια που είχα να έχω περίπου 1500 με το ίδιο κεφάλαιο και τώρα ποντάρω στην αύξηση συμμετοχής της ΜΙΓ στο χαρτί με ρεαλιστικό στόχο τα 2,80€ και κάπου στο βάθος τα 3,50€.

Αυτό γίνεται μόνο όταν είσαι μπροστά στο ταμπλό με πραγματικές τιμές και απαιτεί υπομονή γιατί δεν βγαίνει πάντα.Αξίζει πάντως σε πτωτικές αγορές και είναι προτιμότερο από το να βλέπουμε απλά τα χαρτιά που δεν πουλάμε με τίποτα (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε)να πέφτουν και να χάνουμε πολύτιμο κεφάλαιο.

ΥΓ
Έχοντας κι εγώ έμμεση εμπλοκή στην περίφημη υπόθεση Βατοπεδίου θα σας πω στο επόμενο άρθρο πως είναι τα πράγματα για τις ‘παράπλευρες απώλειες’ μικρών που εμπλέκονται.
 
 
Αξιολογήστε το άρθρο 
13 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

03/12 11:38  NEWYORKER
Ανησυχησα βρε παιδι μου ...θελω και γω κανα οικοπεδακι...νικολα
ο θεος να σε εχει καλα παλληκαρι μου , ολα τακαλα..στον δρομο σου να βρεις ...κτλ κτλ κτλ .
μονο θεα θαλλασα παρακαλω .
03/12 11:49  favlos
Κάτι θα κάνω...:)
03/12 11:53  evie
5* Για μένα θα έχει τίποτα; Δίπλα στο κύμα.
03/12 11:58  favlos
evie εσυ έχεις...στα Πάτρ(ι)α εδάφη...:)

βατοπέδι δεν είναι μόνο οικοπεδα...έχει όφσορ κλπ κλπ...το ετοιμάζω...
03/12 12:08  haros
ασε κατω τον εφραιμ,μολις του ανεθεσα την διαχειριση του χαρτοφυλακιου μου..και γ.μω τους παικτες,τυφλα να χει ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...
03/12 12:17  favlos
Ελλάδα Χάρε...χωρίς μαύρα και όφσορ τιποτα δεν υπάρχει,μην κάνουμε ότι πεφτουμε απο τα σύννεφα...είναι τόσα πολύπλοκα τα Ελλαδικά που δεν αντέχει φυσιολογικός άνθρωπος...κλείνεις συμφωνία ,ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ και τον ακους στο ασανσέρ να λέει 'τον έπιασα κορόϊδο τον μαλάκα' και τέτοια,ενω αυτός ο ίδιος σου έδωσε τα ΛΕΦΤΑ του...
03/12 12:20  haros
ετσι ειναι και δεν αλλαζει..
αντε να δουμε ο υπηρετης μου ο βγενο τι νεα θα βγαλει(μπουχαχαχα)
03/12 12:37  favlos
Ε...θα κάνει μια μικρή 'ζημιά'...
θα καλύψει τα κενά του με ΒΙΒΑΡΤ και διαφορές τιμών,θα αντλήσει ρευστότητα...(χεχε καλά τα λές) και θα πάει για αύξηση θέσης στη ΜΑΡΦΒ όπου θα βγάλει κι απο κεί λεφτά για πάρτη του και των δικών του...Κι εδω η κίνηση είναι καλή μιάς και η ΜΑΡΦΒ είναι free απο έλεγχο..(δεν συμμετέχει σε πακέτο)
Η ΜΙΓ αντικειμενικά είναι σε καλή τιμή..
Κάθε νέο για συμμετοχή επενδυτών σε καλές τιμές θα τραβάει το χαρτί πιο πάνω και το αντίθετο..όρεξη και χρόνος να υπάρχει...
03/12 15:39  Goldmine
Ευλόγησον favloτατε:-)
Ας είναι και με θέα <λίμνη> το οικόπεδο...
Να σε διαβάσω περιμένω:-)
03/12 18:47  CANYON
5* Πεστα Χρυσοστομε...

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις