Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


6062 αναγνώστες
10 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2007
18:19

 

Μάζεμα,άνοδος,διανομή,εξαέρωση.Το λομπι της Θεσσαλονίκης μάζεψε συστηματικά το χαρτί όλο το 2006 μεχρι τον 5ο του 2007.Σε όλο αυτό το διαστημα η γέβκα χτύπαγε σε μια τεράστια οριζόντια αντίσταση στην τιμη των 0,88€.Εκει στίς 16/5/07 σπάει τα 0,88€ με τεράστιο όγκο για τα δεδομένα του χαρτιού (όγκος το μυστικό και στην άνοδο και στήν πτώση,όπως παρατήρησε και ο φίλος Μαυρίδης,1.179.000 κομμάτια) και αρχίζει ανοδική πορεία  μέχρι τα 2 ευρώ.Εκει σταθεροποιείται απο τον 6ο μέχρι τον 9ο και κάνει ήπια διανομή επι τρείς μήνες σε σαφώς καλή τιμή.Τα τελευταία χαρτιά και η έξοδος του λόμπι ήρθε στίς 27/9 /07 με άγριο τρόπο σηματοδοτώντας την έναρξη συμπεριφορών 1999 που θα δούμε και σε άλλα χαρτιά(και Ικτίνος πρίν,γιά άλλο λόγο).Αν δέιτε την ανάλυση για την περιφέρεια γράφω 'άν δείτε limit down πουλάτε,έχει κι άλλο'.Αυτο το παρατήρησαν στις συζητήσεις του φόρουμ οι gastone-etrader-trever πράγμα που δείχνει την αλλαγή συπεριφοράς-γνώσης των παικτών της Σοφοκλέους.Και στην αποχώρηση είχαμε τεράστιο όγκο για να μην ξεχνάμε την τεράστια σημασία του.

Ωραία θα μου πείτε ολ'άυτά αλλά εμείς τι κάνουμε?Η Γεβκα θεμελιωδώς ειναι καλή εταιρεία-αν θυμάμαι την παρακολουθει και η Μέριτ.Αυτό ως τεχνικό αναλυτη-αγοραστή μένδιαφέρει στην περίπτωση που βλέπω μακροχρόνιο μάζεμα και θέλω να τοποθετηθω.Ειναι γνωστή η αρχή ότι η θεμελιώδης σου λέει σε ποιά μετοχή θα μπείς και η Τ.Α. πότε θα μπείς.Άν δεν μπούμε στο μάζεμα κάτι που πρέπει ν'αποφεύγουμε,όταν η εταιρεία δεν ειναι και στα καλύτερά της,μπαίνουμε όχι στο πρώτο limit up αλλά όταν το χαρτί μετα απο 3-4 συνεδριάσεις κρατηθει καθαρά πάνω απο την προηγούμενη αντίσταση (εδώ τα 0,88€).Εκεί μπαίνουμε και περιμένουμε μιά΄εξαρση τών τιμών να πουλήσουμε ήσυχα και καλά.

Στήν τελευταία φάση της εξαέρωσης οι μακροχρόνιοι πρέπει να περιμένουν να κάνει νέα στήριξη το χαρτί και εκει να το δουν.Οι υπόλοιποι πού ειναι on line  ψάχνουν το σημείο αντιστροφής που θα έχει έπαθλο ένα 20%.(κάτι που παρατήρησε ο φίλος Piggy στό φόρουμ).

29/10/07

Τελικά ένα ακριβώς μήνα μετά απο τα χαμηλά των 1,05€ ήρθε η τεχνική αντίδραση και το έπαθλο.

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΕΒΚΑ
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
4051 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007
20:39

26/9/2007

1,43 το δολλάριο.Ενα ευρώ αντιστοιχεί σε 1 δολλάριο και 43 σέντς

Κερδοσκοπικά ήρθε η ώρα να το δούμε.Ξέρω καλά ότι μόνο θεωρητκά μπορούν οι περισσότεροι να βλέπουν τίς διακυμάνσεις τών νομισμάτων.Το πράγμα όμως έχει γίνει απλό.Υπάρχουν δεκάδες εργαλεία άν θες να τοποθετηθείς.Δολλαριακός λογαριασμός,ομολογιακά,προτάσεις πολύπλοκες για μεγαλύτερα πορτοφόλια.Ένα τηλεφώνημα στην Χρηματιστηριακή αρκεί.

Το 2002 το δολλάριο ήταν στα 0,84 και όλοι έλεγαν ότι εχει δρόμο μπροστά του.Κι όμως το ευρώ δυνάμωσε και έφτασε σε αυτά τα ύψη.Δεν θέλει βιασύνες,ρωτήστε σκεφτείτε και αποφασίστε.

 http://www.euro2day.gr/articles/139989/

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
3865 αναγνώστες
10 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007
02:33

Ο κανόνας στίς μετοχές της περιφέρειας ειναι ένας-Χτυπάς και φεύγεις.Τό παιγχνίδι δέν έχει καμμία σχέση με 20άρη και ποιοτικές μετοχές.Οι έννοιες διασπορά κινδύνου-τοποθετήσου και περίμενε ειναι άγνωστες.

Βασικό κριτήριο εισόδου σε χαρτί περιφέρειας είναι η κίνηση στο ταμπλό και η φήμη.Η Αεγέκ σήμερα άνοιξε με χιλιάδες κομμάτια.Ταυτόχρονα έπαιζε η είδηση για είσοδο Ινδού γίγαντα στίς κατασκευές.Λίγο ενδιαφέρει άν η είδηση ειναι μαιμου ή αληθινη.Η διαφορά είναι στα κεφάλαια που προσελκυει.Στην μαιμού χτυπάνε και φεύγουν.Στις αληθινές ειδήσεις ακολουθούνται ολοι οι κανόνες.Μάζεμα,ανοδος,μικρές διορθώσεις,διανομή.Μόνο για on line παίκτες.

Άλλη περίπτωση η ΒΙΟΣΚ.Έβγαλε είδηση για επέκταση σκοπού σε hot κλάδο.(Νερό).Γρήγορα δίνει ένα 15+ %.Ευλογία θεού.Όσοι πιστέψουν θα μπούν στην ΑΜΚ και ίσως δούμε τήν δεύτερη περίπτωση της αληθινής είδησης.Οι άλλοι θά έχουν φύγει νωρίς.

Πόσα Ευρώ βάζουμε?Τό 25% των χρημάτων μας όταν φυσικά το παιγχνίδι στον 20άρη έχει τελειώσει.Άν η αγορά γυρίσει κάτω απο άσχημη είδηση πουλάμε ακόμα και στο limit-down.Έχει κι άλλο κάτω.Διασπορά απαγορεύεται.Σέ κρίση δεν μαζεύεται.Άλλωστε οι μεγάλοι παίκτες της περιφέρειας ακολουθουν rotation.Τό ίδιο κι εμείς.Μάξιμουμ 2 χαρτιά.

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
5073 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007
11:43

Η ΒΙΟΣΚ μετοχή της άγριας περιφέρειας πρώτη (στο ΧΑ) μπαίνει στο χώρο της επεξεργασίας ύδατος βάζοντας στρατηγικό επενδυτή την Κάλιγκαν Ελλάς.Γνωρίζοντας τον χώρο καλά όντας ceo στην clear water s.a. και αντιπρόεδρος στην waterxpert s.a.εταιρείες διαχειρισης Υδάτινων πόρων βγάζω το καπέλλο στην εισηγμένη και περιμένω τις εξελίξεις.

Δεν σας κρύβω ότι ειχα (και έχω) κι εγω συζητήσεις με εισηγμενες για συνεργασία ή εξαγορά των εταιρειών που συμμετέχω αλλά πρός το παρόν δεν ειχα αποτελέσματα.

Θα σας ενημερώνω για το θέμα.

 

 http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=22&id=377278&expand=1

Σχετικές μετοχές:
ΒΙΟΣΚ
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
19349 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2007
16:06
ΜΙΓ
Η κίνηση της ΜΙΓ δεν μπορεί ν’αφήσει κανένα αδιάφορο.Το ερώτημα πάντα είναι πώς θα βγάλουμε χρήματα.

Καθαρά κερδοσκοπικές κινήσεις στην ΜΙΓ είναι δύσκολες λογω του όγκου των χαρτιών και λογω της πιθανής διάθεσης μετοχών με discount στην πρόσφατη ΑΜΚ.(άποψή μου).

Η πιο εύκολη κίνηση μοιάζει η διαδρομή 6,70 – 7,06 και λίγο παραπάνω.Απευθύνεται βέβαια σε κερδοσκόπους και γρήγορα πιστόλια.

Οι υπολοιποι είναι πιο έξυπνο να τρέξουν στις εταιρείες που είναι στο στόχαστρο της ΜΙΓ.Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την αλήθεια από την φημολογία.Το μόνο σίγουρο είναι να διαβάζεις τις επισημες ανακοινώσεις.Μια από αυτές είναι το ποσοστο που κατέχει στον ΟΤΕ.Αν περάσει στα χέρια της ΜΙΓ ο οργανισμός τότε είναι πιθανό να δουμε σοβαρές υπεραξίες όχι γιατι η ΜΙΓ θα του προσδώσει την σοβαρότητα και την αξιοπιστία που έχει ανάγκη αλλα γιατι ο Βγενοπουλος τις εταιρείες που παιρνει τις φροντίζει Χρηματιστηριακά.(γιατί τον ενδιαφέρει αυτό θα το δούμε στην πορεία).

Όταν έγραψα το θέμα ο ΟΤΕ είχε 24,70€ τώρα 12/10/07 έφτασε τα 26,98€.Αυτό περί συγκεκριμένων προβλέψεων και όχι θανέβει ο ΓΔ κλπ όμορφα.

5/10/2007

Σε αγορά 5.000 μετοχών της Marfin Investment Group, συνολικής αξίας 33.662,48 ευρώ, προχώρησε στις 4/10/07 ο o κ. Γεώργιος Ευστρατιάδης, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Μέρα που είναι 23/9/2007 δείτε εδώ http://www.inarcadia.gr/arcadia/arcistoria5.htm

Σχετικές μετοχές:
ΜΙΓ
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<818283848586878889>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις