Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


675 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015
10:24

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

website: www.sed.gr       e-mail: info@sed.gr
 

Αθήνα 23 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, σε συνέχεια της παρέμβασης για το θέμα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας ΝΕΧΑΝS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε., σημειώνει ότι υπήρξε ανατροπή στον σχεδιασμό του βασικού μετόχου της εισηγμένης. Συγκεκριμένα, ο βασικός μέτοχος άλλαξε τους όρους διεξαγωγής της ΑΜΚ, ενώ εμμένει στην αναγκαιότητα της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου που έχει προτείνει αρχικά το Δ.Σ. της εισηγμένης και προτείνει να εγκριθεί στη Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2015.

Σημειώνουμε ότι, μετά την παρέμβαση του ΣΕΔ και την έκταση που πήρε το θέμα, η Nexans Participations αποφάσισε να μην πάρει μέρος στην ψηφοφορία του θέματος της ημερησίας διάταξης της Γεν. Συνέλευσης που αφορά στην πρόταση μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών με σκοπό τον συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών και να δώσει την δυνατότητα στους μετόχους μειοψηφίας να αποφασίσουν οι ίδιοι την έκβαση της πρότασης.

Σε περίπτωση που καταψηφιστεί το θέμα, η ονομαστική αξία της μετοχής θα παραμείνει στα 1,25 ευρώ και έτσι η τιμή της ΑΜΚ δεν θα μπορεί να οριστεί κάτω από αυτή την τιμή, αφού θα εκδοθούν 11 νέες μετοχές για κάθε 4 παλαιές και όχι 4 νέες για κάθε 1 παλιά σύμφωνα με την αρχική πρόταση και παράλληλα προστατεύεται η τιμή της μετοχής, που είχε άμεσα υποχωρήσει προς το ύψος της αρχικώς προτεινόμενης μείωσης της ονομαστικής αξίας των 0,71 ευρώ, όπως σημειώσαμε στην επιστολή.

Κλείνοντας, θεωρούμε ότι η απόφαση του βασικού μετόχου είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά αφήνει αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν στην σκοπιμότητα του ύψους της προτεινόμενης αύξησης κεφαλαίου και κυρίως στην εκμετάλλευση από την εταιρεία της χρονικής συγκυρίας που δεν είναι ευνοϊκή για τους μετόχους μειοψηφίας, οι οποίοι αντικειμενικά αδυνατούν να συμμετάσχουν στην έκδοση, δημιουργώντας έτσι μια unfair συνθήκη σε όσους μετόχους ακολούθησαν την εταιρεία τα χρόνια που είναι εισηγμένη.

               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος             Ανδρέας Κουτούπης

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1202 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
15:06

Βαραββά ή Ιησού ?

Στην Ελλάδα σήμερα σε όλα τα επίπεδα ο κόσμος φωνάζει με μανία :

Βαραββά..Βαραββά

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
422 αναγνώστες
Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015
12:32

ΕΡΤ το νέο πολυτεχνείο της αριστεράς,βλέπω επετειακές γιορτές στο μέλλον και κατάθεση στεφάνων στον ιερό χώρο της Αγίας Παρασκευής

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1281 αναγνώστες
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015
13:22

Οι ομιλητές και τα κείμενα στην A- Energy Investments Επενδυτική Πρωτοβουλία στις 11-12 Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel:

http://www.a-energy.gr/index.php/el/sinedrio/may2015/omiliesmay2015/19b12052015m

ΟΜΙΛΙΑ :

http://nepof.eu/03OIKONOMOPOULOS.pdf

Ο κ. Νίκος Οικονομόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΔ και ο κ. Κώστας Κουνάδης, Διευθύνων Σύμβουλος MONTE NERO CAPITAL MARKETS ADVISORS κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Ο κ. Μπάμπης Εγγλέζος, Πρόεδρος ΣΕΔ, η κ. Γεωργία Μουρλά, Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Εκδοτριών-ΠΜΔ, ο κ. Ιπποκράτης Ανδρεαδάκης, Senior Manager Τράπεζα Πειραιώς και ο κ. Νίκος Οικονομόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΔ σε πάνελ του συνεδρίου.

Ο κ. Ιπποκράτης Ανδρεαδάκης, Senior Manager Τράπεζα Πειραιώς και ο κ. Νίκος Οικονομόπουλος , Αντιπρόεδρος ΣΕΔ σε πάνελ κατά την διάρκεια του συνεδρίου

             

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1006 αναγνώστες
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015
23:41

Η πρόσκληση, το πρόγραμμα και το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης του Άλματος Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη,

Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος,  

Εθνικής Αμύνης 1,  

Κυριακή 24.05.14 -

11:00 πμ.

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Δελτίο Τύπου

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις