Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους
http://favlos.forumgreek.com/
Λίγα λόγια για εμένα

http://favlos.forumgreek.com/

Αρκετά χρόνια στο Χρηματιστήριο ως επαγγελματίας και ως επενδυτής.Παράλληλα μέλος Δ.Σ. διάφορων Α.Ε. με αντικείμενο την Χρηματαγορά την Πληροφορική την Ενέργεια και την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.Συγγραφέας του βιβλίου ''Τα Μυστικά των Μετοχών της Σοφοκλέους'' εναν οδηγό συμπεριφοράς των μετοχων του ΧΑ.Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Δ. (Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου) favlos118@gmail.com
(διαβάστε περισσότερα)
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1041 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
11:48

Έτοιμος να… «σπάσει αυγά», προκειμένου να αναβαθμίσει το επίπεδο της Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα και να προστατεύσει τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας δηλώνει ο ΣΕΔ.

ΧΑ: Ο ΣΕΔ θα βαθμολογεί δημοσίως τις εισηγμένες

Δημοσιεύθηκε: 24 Φεβρουαρίου 2017 - 08:23

    Στέφανος Kοτζαμάνης Στέφανος Kοτζαμάνης
    kotzamanis@euro2day.gr

Το 2017 θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος παρακολούθησης των τακτικών γενικών συνελεύσεων των εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α. που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επενδυτών Διαδικτύου με τη στήριξη της ΕΧΑΕ και τη συνεργασία πολλών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από ολόκληρη τη χώρα.

Οι φετινοί στόχοι του προγράμματος είναι φιλόδοξοι, με τον ΣΕΔ μάλιστα να δηλώνει έτοιμος να βαθμολογήσει τις εισηγμένες εταιρείες στο κομμάτι των γενικών συνελεύσεων και της Εταιρικής Διακυβέρνησης, μέσα από τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού δείκτη.

Η βαθμολογία μάλιστα θα είναι δημόσια και στόχος του Συνδέσμου είναι οι επενδυτές να συνεξετάζουν τη συγκεκριμένη βαθμολογία πριν καταλήξουν στην αγορά μιας μετοχής.

Για όλα αυτά μιλούν στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και ο γ΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΔ κ.κ. Μπάμπης Εγγλέζος (αριστερά στη φωτογραφία) και Νίκος Οικονομόπουλος.
Το πρόγραμμα παρακολούθησης των τακτικών γενικών συνελεύσεων των εισηγμένων εταιρειών που υλοποιεί ο ΣΕΔ σε συνεργασία με μια ευρεία σειρά ελληνικών τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απ’ όλη την Ελλάδα ξεκίνησε το 2015 και συνεχίστηκε πέρυσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ποιες βελτιώσεις έγιναν;

Θα έλεγα πως έγιναν βελτιώσεις σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, διευρύναμε σημαντικά το περιεχόμενο των ερωτήσεων σε σύγκριση με το 2015, καθώς πέρυσι δεν στοχεύσαμε μόνο στα ζητήματα που αφορούν την γενική συνέλευση, αλλά και στην εξαγωγή συμπερασμάτων για το πώς συμπεριφέρεται γενικότερα μια εταιρεία. Εξετάσαμε για παράδειγμα μια σειρά από θέματα, όπως πχ το αν τα μέλη του Δ.Σ. είναι πραγματικά ανεξάρτητα, αν παρίστανται στη γενική συνέλευση, αν έχουν γίνει αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί, αν οι ελεγκτές είναι ανεξάρτητοι, ή αν μάλιστα προχωρούν σε προτάσεις προς τη διοίκηση.

Και δεύτερον, τροποποιήσαμε τους συντελεστές στάθμισης σε ορισμένες από τις σαράντα περίπου ερωτήσεις που υποβάλλουμε, έτσι ώστε το δείγμα να είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικό και να ποσοτικοποιείται καλύτερα.

Ποιο προέκυψε ότι είναι το επίπεδο Εταιρικής Διακυβέρνησης των εταιρειών του Χ.Α.;

Σε ό,τι αφορά το νομότυπο του θέματος, οι επιδόσεις των εισηγμένων που εξετάσαμε ήταν καλές. Ωστόσο, στην ουσία τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο φαίνονται. Με αυστηρά κριτήρια, ακόμη και οι καλύτερες εταιρείες πιθανόν να έπαιρναν χαμηλή βαθμολογία.

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του προγράμματος;

Το 2017 θα είναι μια πολύ κρίσιμη χρονιά. Τα πράγματα έχουν ωριμάσει και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με ονόματα. Είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να «σπάσουμε αυγά», προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο της Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα και να προστατευτούν τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας.

Κατά τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν, αναφερόμαστε αόριστα σε κλαδικό επίπεδο. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για κάθε εταιρεία ξεχωριστά και θα δημιουργήσουμε, ας πούμε έναν «κώδικα» (ίσως να τον ονομάσουμε κάπως διαφορετικά), ο οποίος θα βαθμολογεί τις γενικές συνελεύσεις και μέσα από αυτές και τις ίδιες τις εταιρείες. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε βαθμολογία ανά εταιρεία.

Θα παρακολουθούμε τις γενικές συνελεύσεις όχι ως προσκεκλημένοι όπως στο παρελθόν, αλλά ως μέτοχοι μειοψηφίας με μία μετοχή ο καθένας, ή με εξουσιοδοτήσεις από άλλους μετόχους. Ο δείκτης που θα δημιουργηθεί θα είναι μοναδικός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (υπάρχει ωστόσο στις ΗΠΑ).

Ποιος τελικά θα εκπονήσει αυτόν τον δείκτη;

Ο δείκτης θα εκπονηθεί από τον ΣΕΔ με τη συνδρομή όχι μόνο των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, αλλά και γνωστών στατιστικολόγων που έχουμε επιλέξει. Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα έχει τη στήριξη πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και άλλες προτάσεις, τις οποίες εξετάζουμε προκειμένου να διευρύνουμε περαιτέρω τον αριθμό τους.

Να τονίσουμε επίσης και την πολύ σημαντική στήριξη που έχουμε από το Χ.Α., συνεργασία που προσδοκούμε μάλιστα να διευρυνθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Η βαθμολογία κάθε εταιρείας θα δημοσιοποιείται;

Βεβαίως. Ο δείκτης αυτός θα είναι δημόσιος και θα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΣΕΔ. Το πρόγραμμα παρακολούθησης των γενικών συνελεύσεων είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα. Ξεκινήσαμε πρόπερσι ως νήπια, πέρυσι γίναμε έφηβοι και φέτος πρέπει να αποδείξουμε ότι όλα αυτά που κάνουμε έχουν ουσία και νόημα.

Θέλουμε ο μέτοχος μειοψηφίας πριν αποφασίσει να αγοράσει μετοχές μιας εταιρείας να βλέπει και να συνεκτιμά το δικό μας δείκτη.

Πόσες γενικές συνελεύσεις σκοπεύετε να καλύψετε φέτος και άρα πόσες εταιρείες θα βαθμολογήσετε;

Φέτος σκοπεύουμε να καλύψουμε 12 βασικές εταιρείες συν άλλες περίπου 10-20 εταιρείες. Θα είναι κυρίως εισηγμένες από την μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ θα εντάξουμε μάλλον και κάποιες μικρότερες. Απ’ ότι έχουμε δει, μέσα από ένα τέτοιο δείγμα καλύπτουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της συνολικής εμπορευσιμότητας του Χ.Α.

Στέφανος Κοτζαμάνης​

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1519953/ha-o-sed-tha-vathmologei-dhmosios-tis-eishgmenes.html

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1077 αναγνώστες
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016
11:25

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
6797 αναγνώστες
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015
23:08

Δημιουργία, ΞΑΝΑ·

THANOS TZIMEROS AT THE BRITISH PARLIAMENT

Dimiourgia Xana! - Regional Organisation U.K. would like to invite you in a public event regarding the Greek crisis on Wednesday, 4th November 2015, 19:00 at the British Parliament.

Introduced by Mr. David Burrowes, Conservative Member of Parliament, the president of Dimiourgia Xana! Mr. Thanos Tzimeros will speak about the most important aspects of the Greek crisis, followed by a public discussion.

The event will be honoured by the presence of The Rt. Hon Ian Duncan Smith, Secretary of State for Work & Pensions and will be recorded by the satellite channel Hellenic TV (http://www.hellenictv.net).

More information here: https://www.facebook.com/events/839257012860465/

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1494 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015
11:01

Ζούμε τώρα μια περίοδο,σύντομη ευτυχώς,αποθέωσης του εκλογικού αποτελέσματος από πολλούς που ασχέτως τι ψήφισαν,έλκονται από το προφίλ του νικητή (αλλά και το προφίλ Λεβέντη) και προσαρμόζουν τα πάντα και ολη την πολιτική τους αντίληψη και σκέψη,συμπεραίνοντας και κρίνοντας αλλά και αποτιμώντας τα πάντα μέσα από το πρίσμα του πρώτου (συν Λεβέντη),απαξιώνοντας όποιον έχασε αλλά κ αυτά που έλεγε.

Όταν καθαρίσει η σκέψη και ξαναπεράσουμε από το αποτέλεσμα στην πράξη και δούμε πάλι τι μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση αλλά κ ο κ.Λεβέντης,θα επαναπροσδιοριστούν τα πράγματα και τότε θα έχει νόημα η αποτίμηση και τι πρέπει να γίνει την επόμενη φορά αλλά και τι προτάσεις υπάρχουν και σε άλλους χώρους

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
840 αναγνώστες
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015
12:05

Yποψήφιος στην ΑΡΚΑΔΙΑ,τόπος καταγωγής (Κανδύλα Αρκαδίας) από την μεριά του πατέρα μου με την ''ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ! Θάνος Τζήμερος''

Σε αυτές τις εκλογές δεν ισχύει σταυρός,γίνονται με λίστα,
Δηλαδή η ψήφος σε όποιο μέρος της Ελλάδος και αν δoθεί,πάει συνολικά στο κόμμα και αν συγκεντρωθεί πανελλαδικά το 3%,επιμερίζονται μετά οι έδρες ανα την Ελλάδα

 

ikonomopoulos.nikos@gmail.com

6978666400

Ηχητικό για εκλογές :

http://www.nepof.eu/nikoikekloges2015.mp3

αυτή η κλάψα Καμμένου και Τσίπρα είναι βαθιά Ανατολή και Σοβιετία,βρωμάει φτωχοποίηση και εξάρτηση από το κράτος γιατί μόνο τέτοιους πολίτες μπορούν να κυβερνήσουν τέτοιοι άνθρωποι

Μετά μου λέτε ότι είναι χαμένη η ψήφος στον Τζήμερο ,δηλαδή λένε ότι η ψήφος στον Σύριζα είναι κερδισμένη ενώ σττην ΔΗΞΑ πετιέται

Το μέγα θέμα είναι ότι έχει αλλάξει το στάτους στις εκλογές,δηλαδή δεν έχουμε πλεον τα δυο μεγάλα κόμματα που ότι και να γίνει έπαιρναν ένα τεράστιο ποσοστό και πήγαιναν σε αυτοδυναμίες
Τώρα έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας και αυτό θα ενταθεί όταν καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών

Έχουμε δηλαδή μια νέα ανάγκη ,την ύπαρξη κομμάτων όπως η ''ΔΗΞΑ'' που οργανωμένα με συγκεκριμένη και σταθερή άποψη, μπορεί να οδηγήσει στο νέο, δείχνοντας με επιμονή τον πραγματικό δρόμο της Ανάπτυξης
Δηλαδή ένα κόμμα σκληρό στην γραμμή της ανάπτυξης και στο πέρασμα σε Ευρωπαϊκή ρότα,χωρίς τεράστιο κράτος,με δίκαιη αξιολόγηση,με ευκαιρίες στο επιχειρείν άμεσα και γρήγορα χωρίς να ξεχνάς,όταν κάποτε ιδρύσεις την εταιρεία,για ποιο λόγο την έφτιαξες

Κόμμα δηλαδή να πιέζει και να σπρωχνει μπροστά τους σχηματισμούς που πρόσκαιρα πιστεύω ακόμα υπάρχουν και κυβερνούν,πρόσκαιρα γιατί οι μεγάλες μάζες κινούνται αργά και η πληροφορία του νέου μεταδίδεται με αργούς ρυθμούς.όταν όμως μεταδοθεί θα πάψουν αυτόματα να υπάρχουν

Τέλος να υπενθυμίσω κάτι που είναι κρίσιμο για την ψήφο :
Σε αυτές τις εκλογές δεν ισχύει σταυρός,γίνονται με λίστα,
Δηλαδή η ψήφος σε όποιο μέρος της Ελλάδος και αν δοθεί πάει συνολικά στο κόμμα και αν συγκεντρωθεί πανελλαδικά το 3% επιμερίζονται μετά οι έδρες ανα την Ελλάδα

Εγώ είμαι υποψήφιος στην Αρκαδία,αν όμως ψηφίσει κάποιος φίλος στη Θεσσαλονίκη,στη Λήμνο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας ''Δηξα'',η ψήφος παρότι στο ψηφοδέλτιο δεν θα υπάρχει το όνομά μου,λόγω της λίστας θα πάει στο κόμμα και αν περάσουμε το 3% θα διαιρεθεί στην επικράτεια και θα επιμεριστούν οι έδρες

Ψηφοδέλτιο ΑΡΚΑΔΙΑΣ :

http://www.nepof.eu/arkadias.pdf

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 88123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Κάθε σχόλιο γνώμη και αναφορά σε μετοχές δεν ειναι προτροπή αγοράς ή πώλησης.

http://favlos.forumgreek.com/

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις